Čo myslíte čo sa stane po smrti z vedomím človeka?
Bahájska viera učí, že život ľudskej duše sa nekončí smrťou. Keďže duša je nesmrteľná a večná, pokračuje vo svojom vývoji aj po tom, čo sa oddelí od ľudského tela. Duša teda naďalej existuje v ďalších svetoch Božích a je si vedomá svojich skutkov na zemi.
To nikto nemoze ani len tusit, takze ak by som napisal, ze sa z vedomia stane mandarinkovy dzus, tak to bude mat rovnaku vahu ako cokolvek, co napise niekto iny.
Podľa mňa je to vedomie každého človeka a to už je jedno akého vierovyznania je.
Ako isto viete hovoria vedci že vedomie človeka trvá iba počas života mozgu čiže mozog vysiela eletro. impulzy a človek môže biť prehlásený za fyzicky mŕtveho až po odumretí mozgu. Ale na druhej strane si podľa mňa protirečia lebo mozog bez srdca žiť nemôže iba ak je človek napojený na prístroj ktorý nahrádza srdce. Mozgové bunky odumierajú ako prvé po prerušení srdcovej činnosti.. myslím do 2 hodín.
aguri500.... a o tom je to celé...ten spor. Ľudia ktorý prežili klinickú smrť tvrdia niečo iné. V raj sa vznášali nad svojím telom a vydelí aj presne popísali čo sa sni mi dialo.
@webster mylis si pojmy... nastuduj si co je to vedomie,strata vedomia,koma etc...
po odumreti mozgu resp. po klinickej smrti mozgu ktora je vacsinou sposobena edemom mozgu este nemusi byt clovek mrtvy ak funguje kvs cize ´´fyzicky´´ mrtvy este nie je ale uz sa moze uvazovat o pripadnom odobrati organov...
klinická smrť - je definovaná ako zástava životne dôležitých funkcií organizmu - dýchania a (alebo) činnosti srdca, no v tomto štádiu ešte nedochádza k nezvratnému poškodeniu mozgu. Z tohto štádia sa často resuscitáciou podarí mŕtveho oživiť.
auguri500..biologická smrť - ako liečebne už nezvratný stav prerušenia srdcovej činnosti, spontánneho dýchania a vymiznutia akejkoľvek aktivity mozgu na elektroencefalograme. Ide o trvalé a so životom nezlučiteľné poškodenie mozgu následkom mechanického poškodenia alebo z nedostatku kyslíka. Je to konečný a nevratný stav.
Klinická smrť predchádza smrti biologickej. Vďaka modernej medicíne pribúda ľudí, ktorí prežili tento stav (pri úrazoch alebo operáciách). No je veľmi zaujímavé, že pacienti, ktorý zomierali a lekári ich zachránili, hovoria o zvláštnych zážitkoch v stave klinickej smrti. Veľmi podrobne sa tejto problematike venoval americký psychiater MUDr. Raymond Moody v knihe Život po živote. Knihu bolo možné začiatkom deväťdesiatych rokov kúpiť aj na Slovensku. Autor v knihe opísal charakteristické črty zážitkov. Zistil, že množstvo vnemov v stave klinickej smrti závisí úmerne od dĺžky jej trvania. Pri opise zážitkov v stave klinickej smrti nie sú prakticky žiadne rozdiely medzi vnímaním u ateistov alebo hlboko veriacich ľudí bez ohľadu na náboženské vierovyznanie.
Poznámky :
nemienim rozoberať jednotlivé znaky klinickej smrti, tomu sa venuje iná literatúra.
niektorí ľudia považujú zážitky za "dôkaz" existencie života po smrti. No napriek obrovskému množstvu svedectiev zo stavu klinickej smrti, sa nedajú zážitky považovať za vedecký dôkaz existencie života po smrti v pravom vedeckom zmysle (ale ani proti). Zážitky sa pripisujú činnosti mozgu pri nedostatku kyslíka po zástave srdca alebo po podaní medikamentov. Nie vždy však boli v čase zážitku alebo pred zážitkom podávané medikamenty (pred príchodom lekára k ťažkému úrazu). Prečo však vybavila príroda ľudský mozog takým mechanizmom, aby človek pri umieraní prežíval také pocity, aké opisujú zachránení zo stavu klinickej smrti ? Nebolo by jednoduchšie, keby človek naraz v okamžiku prestal všetko vnímať - podobne, ako keď napríklad vypnete televízor ?
@webster43@6 sú ľudia, ktorých zážitky sú podobné, ale nie sú nikdy úplne totožné. Mnohí hovoria to čo počuli, pretože chcú niečím vzbudiť pozornosť. To však ešte neznamená, že to tak aj musí byť Zážitky každého človeka sú unikátne, možno podobné, ale nie rovnaké.
Viem o tom svoje, takže kľudne sa môžeš so mnou hádať resp. diskutovať. S istotou môžem povedať, že viem viac ako ty
A rozhodne gramatiku určite nie
A mimochodom, mozgové bunky začínajú odumierať po piatich alebo šiestich minútach po zástave dýchania ak človek nie je špeciálne trénovaný (z čoho plynie moje prekvapenie prečo som ešte živý)
@webster43 po prve nauc sa tagovat a po druhe naco mi tu vypisujes celu wikipediu??? este raz a naposledy nastuduj si zakladne pojmy a potom sa mozeme bavit...
@aguri500 ešte raz naštuduj si to aj ty keď to radíš ty mne... Keby si to čítal celé tak zistíš že si nemal úplnú pravdu. Je to kópia a podotýkam presná. Kópia. Chceš odkaz na tú stránku?
@webster43 pozri nikde som nenapisal ,ze ten skopirovany text nie je pravda...nezmysli su tie co si napisal ty...neviem skade si nabral tie dve hodiny a pod...
klinicka smrt mozgu a klinicka smrt je nieco ine ...klinicka smrt mozgu je v podstate uz ireverzibilna.
@ webster43 slovo "odborník" je pre mňa vo veľmi veľkých úvodzovkách, pretože pre mňa sú ľudia čo píšu alebo posudzujú to čo sami neprežili iba samozvaný odborníci pričom ich reálne znalosti o danej problematike sú buď veľmi chabé alebo žiadne a zaoberajú sa iba tým čo počuli z úst druhých prípadne sa niekde dočítali.
A poprosím, používaj @ pred menom toho na koho reaguješ
@aguri500 načo sa tu hádame.. ani odborníci nie sú za jedno tak nemôžeš povedať že ja alebo niekto iný má pravdu. To nemôžeš povedať ani ty. Máš len 2 tipy klinickej smrti maž to v článku. A kde som nabral 2 hodiny? sorry pomýlil som sa je 2 hodiny platia pri transplantácii kde sa musí transplantovaný orgán znova pripojiť na krvný obeh
@webster43 ja sa nechcem hadat ale ked chces posobit seriozne nemozes pisat take veci...ani v tom nemas celkom pravdu ze 2 hodiny je doba kedy moze byt organ urceny na transplantaciu ulozeny v specialnom roztoku ktory ho preplachuje... Doba moze byt rozna zalezi od toho ci transplantujes srdce,pecen,oblicku...
ak by som tak odpovedal na skuske z internej tak ma poslu domov...medicina je exaktna veda...
@adsy aha tak sorry pán vševetko. Iba ty máš pravdu, lebo iba ty si ten jedniný čo o tom vie všetko a možno si to zažil ... keď je to pravda..ešte neznamená pán 25r..odborník že všetko je iba tak ako si ty zažil... a keď si už taký odborník vysvetli čo si zažil ty v kóme?
A navyše všetky tieto veci okolo toho vznikli z toho, že človek sa nedokáže zmieriť so smrťou. Zákony vesmíru sú neúprosné a naša fantázia na ne nemá žiadny vplyv.
@puco90 to máš pravdu. Keby na svete bolo jasné dokázané, že jestvuje aj život po smrti tak nikto bi sa asi smrti nebál, lebo smrti sa človek aj preto bojí, lebo nevie čo ho po smrti čaká.
@webster43 veď o tom to je. Ateista prežíva takú úzkosť, že zomrie a nič nebude, že ako existenica zanikne a veriaci má len zväčša strach, že či pôjde do neba, alebo do pekla. A teda veriaci má barličku a skutočný problém ho netrápi
Tiež som už veľa krát počula o tých klinických smrtiach napr. A verím tomu. Ak si veriaci, mal by si tomu veriť. Ak nie, ťažko ťa o tom niekto presvedčí
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
46 komentov
Podľa mňa je to vedomie každého človeka a to už je jedno akého vierovyznania je.
Ako isto viete hovoria vedci že vedomie človeka trvá iba počas života mozgu čiže mozog vysiela eletro. impulzy a človek môže biť prehlásený za fyzicky mŕtveho až po odumretí mozgu. Ale na druhej strane si podľa mňa protirečia lebo mozog bez srdca žiť nemôže iba ak je človek napojený na prístroj ktorý nahrádza srdce. Mozgové bunky odumierajú ako prvé po prerušení srdcovej činnosti.. myslím do 2 hodín.
po odumreti mozgu resp. po klinickej smrti mozgu ktora je vacsinou sposobena edemom mozgu este nemusi byt clovek mrtvy ak funguje kvs cize ´´fyzicky´´ mrtvy este nie je ale uz sa moze uvazovat o pripadnom odobrati organov...
klinická smrť - je definovaná ako zástava životne dôležitých funkcií organizmu - dýchania a (alebo) činnosti srdca, no v tomto štádiu ešte nedochádza k nezvratnému poškodeniu mozgu. Z tohto štádia sa často resuscitáciou podarí mŕtveho oživiť.
Klinická smrť predchádza smrti biologickej. Vďaka modernej medicíne pribúda ľudí, ktorí prežili tento stav (pri úrazoch alebo operáciách). No je veľmi zaujímavé, že pacienti, ktorý zomierali a lekári ich zachránili, hovoria o zvláštnych zážitkoch v stave klinickej smrti. Veľmi podrobne sa tejto problematike venoval americký psychiater MUDr. Raymond Moody v knihe Život po živote. Knihu bolo možné začiatkom deväťdesiatych rokov kúpiť aj na Slovensku. Autor v knihe opísal charakteristické črty zážitkov. Zistil, že množstvo vnemov v stave klinickej smrti závisí úmerne od dĺžky jej trvania. Pri opise zážitkov v stave klinickej smrti nie sú prakticky žiadne rozdiely medzi vnímaním u ateistov alebo hlboko veriacich ľudí bez ohľadu na náboženské vierovyznanie.
Poznámky :
nemienim rozoberať jednotlivé znaky klinickej smrti, tomu sa venuje iná literatúra.
niektorí ľudia považujú zážitky za "dôkaz" existencie života po smrti. No napriek obrovskému množstvu svedectiev zo stavu klinickej smrti, sa nedajú zážitky považovať za vedecký dôkaz existencie života po smrti v pravom vedeckom zmysle (ale ani proti). Zážitky sa pripisujú činnosti mozgu pri nedostatku kyslíka po zástave srdca alebo po podaní medikamentov. Nie vždy však boli v čase zážitku alebo pred zážitkom podávané medikamenty (pred príchodom lekára k ťažkému úrazu). Prečo však vybavila príroda ľudský mozog takým mechanizmom, aby človek pri umieraní prežíval také pocity, aké opisujú zachránení zo stavu klinickej smrti ? Nebolo by jednoduchšie, keby človek naraz v okamžiku prestal všetko vnímať - podobne, ako keď napríklad vypnete televízor ?
Viem o tom svoje, takže kľudne sa môžeš so mnou hádať resp. diskutovať. S istotou môžem povedať, že viem viac ako ty
A rozhodne gramatiku určite nie
A mimochodom, mozgové bunky začínajú odumierať po piatich alebo šiestich minútach po zástave dýchania ak človek nie je špeciálne trénovaný (z čoho plynie moje prekvapenie prečo som ešte živý)
klinicka smrt mozgu a klinicka smrt je nieco ine ...klinicka smrt mozgu je v podstate uz ireverzibilna.
A poprosím, používaj @ pred menom toho na koho reaguješ
ak by som tak odpovedal na skuske z internej tak ma poslu domov...medicina je exaktna veda...
Čo sa týka klinickej smrti, tak to nič nedokazuje, len ľudskú fantáziu.
Trochu odbočím od klinickej smrti
Inak aj všetky zjavenia a podobné veci sa dajú elegantne vysvetliť a to elektromagnetickou stimuláciu časti mozgu, už ten proces vedci aj napodobnili.
Tým chcem len povedať to, že naše medzery vo vedomostiach, hoci aj pri klinickej smrti nič neznamenajú a je smiešne sa tam snažiť napasovať dušu.