Viete, ze ma uz zacina fantasy mierne otravovat? (Nikdy som necakala, ze to poviem) Co ma na fantasy stale bavi je teoria o alternativnych svetoch, ale podla moznosti bez klise, a mam rada historicke/mytologicke fantasy. Elfov a upirov mam uz tak trochu po krk, hoci este stale ich povazujem za najpovabnejsie bytosti na (ne)svete.
@8 a co ine by to bolo, ked nie fantasy? ...noo ja som clovek zavisly na Pratchettovi, takze myslim ze ta akoze stipka humoru v HP je niekde v uplne inych dimenziach
súhlasim z @14 najma príbeh je doležitý a samozrejme postavy - či už je to drak alebo trpaslík ak je dobre a uveritelne napísaný tak to tvorí dobrú fantasy. Mna uz moc nebavia také fantasy ktoré sú výcucom tych predchadzajúcich a cením si najma originalitu a štýl.
@9 Hej, to bude tym, ze ja som od Pratchetta stale nic neprecitala! A ja vidim humor aj v niektorych Tolkienovych veciach, nahodou, co mnohi nechapu. Inak humor praveze nie je vec, ktoru v knihach hladam.
u mna jednoznacne z kazdeho rozka troska, aj bosorky, aj vlkolaci a upiri, aj elfovia a trpovia...milujem fantasy a vsetky tieto postavy k fantasy patria
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
ale pre mna by najlepsie boli upiri/vlkolaci/elfovia/carodejnici