Ja sa považujem za bohatého, pretože mám skoro všetko čo k životu potrebujem. Mám hŕstku takých priateľov, akých má málokto. A nič viac k životu nepotrebujem. To ostatné dúfam že príde časom(myslím peniaze a tak)
ó..:ň aký si si istý ale nie som rada, že si šťastný..
tak som nad tým rozmýšľala...proste ja mám vo svojom vnútri ľudskosť, lásku, pochopenie....no proste vlastnosti, ktoré si ja sama cením na druhých no dnes ich má málokto..a hoci ani moje nevidieť, že ich mám...ja o tom viem. a cítim sa byť bohatá..
tak som cela vedieť aj názor iných, čo vnímajú ako svoje bohatsvo...no a nepočítam tu zdravie, rodinné zázemie...to sú ,,maličkosti"....D nie?
kazdy clovek potrebuje teple oblecenie domov slusne jedlo skratka zakladne potrebi pre normalny zivot to su ci uz chceme alebo nechceme zakladne materialne predpoklady pre ludske stastie a normalne zaradenie sa do spolocnosti urobia ta stastnym kamosi s ktorimi si nemas co povedat? urobi ta stastnym 90cm uhloprieckova telka 80 000 sk.- ak nemas cas si ju vychutnat??? to je moja hranica medzi chudobnym a bohatym zivotom pokial si mozes uzit tie dobre veci co mas ci uz materialne alebo ake je si bohaty... ak das peniaze na vec ktora ti prinesie len kratkodobe uspokojenie si chudobny a rovnako ak stracas cas s ludmi ktori ti nestoja za to si chudobny ak travis cas s ludmi ktory ti prinasaju dusevne blaho lebo ich mas rad a rad si snimi si dusevne bohaty ja mam good kamosa nepoviem ze ich mam viac lebo ti ostatni su len pokrytci ktori mi nemaju co dat... mam jedneho!!! a som spokojny!!! a kedy je clovek spokojny??? ked je bohati
byt bohaty ma 2 vyznamy,tak je?!..ako aj ine slova...zalezi ci ste bohaty po materialnej alebo duchovnej stranke,to je cela filozofia...vlastne nad tymto sa ani nedalo filozofovat,je to logicke.
tak tym si niesom isty su ludia ktori su totalne materialne zalozeni a nic ine ich stastnymi nespravi a je ich dost takze tu sa asi nejedna o kompenzovanie si
ee...! Typek, asi tých ľudi nepoznáš....skús sa nad tým zamyslieť...podvedome, robia to podvedome...holka stratí chlapca, prefarbí si vlasy...niekto je smutný ide si kúpiť tričko, ktoré si neoblečie...
všetci túžime mať v svojom živote hodnoty, ktoré nás budú naoĺňať...no nie každý ich vie objaviť v sebe alebo inej osobe...
a predsa sa hrnu za prachmi a vecami. A nie je ich malo.A to je chcenie mat viac ako ostatny byt vyssie ako iny.Mat moc. Co myslis co si tym mozu kompenzovat?? Asi nic.
tvojim tvrdenim slova lakomost zavist a egoizmus stracaju vyznam clovek nepotrebuje nieco kompenzovat ked chce stale viac a viac a viac proste je ten clovek taky... a co ked si zena vezme chlapa len kvoli peniazom? hmm?
niektori ludia su tak zavisli na materialnych veciach ze dusevne stastie im robia prave tie materialne veci a su ludia ktory su tak zahladeni do seba ze rodina zena deti svokra by ich skor obtazovali ako im prinasali nepotrebuju lasku potrebuju len luxusne vybaveny byt s poriadnou debnou znackove oblecenie a luxusnu zranicu to je ich dusevne stastie a takych ludi je vela
Podla vas je kazda zena co si zoberie muza pre peniaze kurva,atd.? A co ak chce byt len zabezpecena a chce zabezpecit aj svoju rodinu (deti,rodicov,...)?
Nemislim ze vsetci ludia co sa hrnu za hmotnim su prazdny. By ste sa asi cudovali aky su niekedy az prilis plny.
prečo? má to nejaký súvis...žena a kurva?to s tými detmi je relatívne...
možno takí ľudia sú plní...no nikdy nebudu šťastní úplne...to by museli sa zrieknuť svojích pôžitkou a túžob aby v nich to všetko vyhaslo -stav nirvány..a budú šťastní všétci.. to tvrdil dáky filozof.. myslím
Trochu od témy no ale čo už: Definujte slovo kurva! Napr. veľa ľudí si myslí, že ak sa dievča za mesiac vyspí aspoň s dvoma chlapcami je kurva. Prečo? Keď žena hľadá lepšie situovaného muža je kurva. Prečo?
to Rebell jasné, že nie...ale ak si duševne vyspelý, je to viac ako by sa dalo čakať...á, to je jedno, na dlhú debatu
to Drag_on -kurva-podľa môjho názoru, žena nie je kurvou, ak si hľadá muža lepšie situovaného ako je ona sama...kurva je žena, ktorá rozbíja manželstvá...a spáva so ženatými mužmi...
a taká čo vystrieda piatich za týždeň?...proste hľadá...
no môj názor je, že ak je človek šťastný nadobudnútim matérie, tak o šťastí ako takom a teda ani o bohatstve nemôžem ja osobne si nemyslím, že je bohatý a šťastný v podstate..
on je stastny v podstate pretoze peniaze a ich zhrnanie mu ten pocit dodavaju a kedze ine stastie nepozna , alebo ho nechce poznat je vo svojej podstate stastnim
mna snad porazi... su styri zakladne zivotne smery: rodina majetok a priatelia a len ten kto ma vsetky tri veci je bohaty!!! a ci uz sa vam to paci alebo nie majetok je neodmyslitelna cast plnohodnotneho zivota a skuste to popriet...
nase potreby su viacmenej totozne len sa na tento problem pozerame z inich uhlov kazdy sa na to pozera a pristupuje k tomu cez to co prezil a to co mu bolo dane vychovou preto su uhly pohladu ine
no tak sa spolocnostou neriad ale myslim ze to je bitka ktora sa neda vyhrat... najlepsie je ked clovek vie co a ako a vie si svoj zivot spravit podla svojich predstav vtedy je to ok... a inac tiez si myslim ze sa pozerame na tu istu vec kazdy s inej strany...
Bla bla bla.. Bohatý človek je ten, ktorému pred domom stojí luxusné auto v banke ma nekresťanské peniaze a šaty od svetoznámych návrhárov. Nazývajme veci pravými menami
Človek, ktorý má priateľov atď, je skôr šťastný. Lebo ako sa hovorí, bohatý človek nie je šťastný, lebo nepozná pravé hodnoty života.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
73 komentov
tak som nad tým rozmýšľala...proste ja mám vo svojom vnútri ľudskosť, lásku, pochopenie....no proste vlastnosti, ktoré si ja sama cením na druhých no dnes ich má málokto..a hoci ani moje nevidieť, že ich mám...ja o tom viem. a cítim sa byť bohatá..
tak som cela vedieť aj názor iných, čo vnímajú ako svoje bohatsvo...no a nepočítam tu zdravie, rodinné zázemie...to sú ,,maličkosti"....D nie?
no ono sú to dve podstaty nášho žitia a sveta ako takého...ále zároveň odlišné!!!síce spolu súvisia...ále aú odlišné!!! DD
preto aj pojmy ako idealisti a materialisti a nie len bankári s tými mincami...:oD
ale vecsina ludi chce byt bohata aj ked vedia ze ich to nebude naplnat
preco to tak je???
Rebell:lebo žijeme v konzumnej spoločnosti, ktorá je zložená z nedokonalých ľudí..asi preto...
všetci túžime mať v svojom živote hodnoty, ktoré nás budú naoĺňať...no nie každý ich vie objaviť v sebe alebo inej osobe...
a predsa sa hrnu za prachmi a vecami. A nie je ich malo.A to je chcenie mat viac ako ostatny byt vyssie ako iny.Mat moc. Co myslis co si tym mozu kompenzovat?? Asi nic.
a ak si žena zoberie takého muža nie je normálna....aspoň pre mňa...
Nemislim ze vsetci ludia co sa hrnu za hmotnim su prazdny. By ste sa asi cudovali aky su niekedy az prilis plny.
možno takí ľudia sú plní...no nikdy nebudu šťastní úplne...to by museli sa zrieknuť svojích pôžitkou a túžob aby v nich to všetko vyhaslo -stav nirvány..a budú šťastní všétci.. to tvrdil dáky filozof.. myslím
to Tvt: si vnutorne bohata a aj tak nie si uplne stastna tz. len vnutorne bohatstvo neznamena stastie
to Drag_on -kurva-podľa môjho názoru, žena nie je kurvou, ak si hľadá muža lepšie situovaného ako je ona sama...kurva je žena, ktorá rozbíja manželstvá...a spáva so ženatými mužmi...
a taká čo vystrieda piatich za týždeň?...proste hľadá...
stastny aj cely zivot.
no môj názor je, že ak je človek šťastný nadobudnútim matérie, tak o šťastí ako takom a teda ani o bohatstve nemôžem ja osobne si nemyslím, že je bohatý a šťastný v podstate..
on je stastny v podstate pretoze peniaze a ich zhrnanie mu ten pocit dodavaju a kedze ine stastie nepozna , alebo ho nechce poznat je vo svojej podstate stastnim
aa mo0je cislo uctu iba osobne
ale som vám vdačná za vaše názory
Bohatstvo. V com spociva?
Podla mna bohatstvo moze spocivat v tom, co je v nas. V tom kolko mame priatelov, ako nas maju ludia v nasom okloi radi...
A penaize? Peniaze by nemala byt ina hodnota ako ludska praca (pisem nemala, lebo uz ani to neplati)...
Peniaze su len prostriedky...
A v com podla Vas spociva stastie?
5o
Človek, ktorý má priateľov atď, je skôr šťastný. Lebo ako sa hovorí, bohatý človek nie je šťastný, lebo nepozná pravé hodnoty života.