Sľubujem to, čo dokážem splniť. A splním to. Aj keby s tým mali byť problémy.
Sľuby ako "jasné, spravím to" dáva asi každý. Ale slovo "sľubujem" používam zriedkavo, ak ide o niečo, na čom si dám záležať, aby sa to naozaj splnilo.
Ja nesľubujem skoro nikdy.. ani si nepamätám kedy som naposledy niečo sľuboval ... keď niečo sľúbim, tak iba to čo dokážem splniť ... snažim sa to splniť za akukoľvek cenu, sľuby hlavne použivam keď chcem niečo dosiahnuť, zoženiem si pomoc nejakeho kamarata, jemu sľubim že to dokončime ... tak to dokončime
"Nikto Ti nemôže dať toľko, čo ja Ti môžem sľúbiť" - ó, áno! Typické pre povrchnejšie typy...
Podľa mňa to súvisí so serióznosťou človeka konfrontovanou v tomto prípade pokrytectvom, neúprimnosťou, utáranosťou, snahou sa ľahko zatraktívniť v očiach priateľov, falošnosťou (jedno narozprávam, druhé vykonám...) - bleee.
Aj v tomto prípade platí: Menej je niekedy viac. Takže sľubujem málo a ak, tak po zrelej úvahe, či som to schopná dodržať. Sľub totiž nie je len slovo. A jeho váhou sa utvrdzuje vážnosť človeka.
Pred tým než niekomu niečo slúbim, si to dobre premyslím, či ten slub môžem aj uskutočniť...a keď už dám slovo, tak ho predsa splním..ale čo sa týka opačnej strany, počúvať sluby, neverím už...
@turgon a dobre robis takto by to malo byt ...ja sa snazim o to iste ale niekedy sa proste ani ten slub neda splnit ..nijako ...aj keby sme akokolvek velmi chceli ..
rad by som tu teraz napisal, ze co slubim tak to aj dodrzim....ale nie je to pravda, som znechuteny z ludi, ktory nieco slubili mne a vykaslali sa na to, tak sa aj ja k nim spravam podobne.....ale ked dam slub naozajstnemu priatelovy, tak ho vzdy mienim aj dodrzat a robim pre to vsetko....a nedodrzujem, co sa tika slubov u rodicov, alebo aspon som nedodorziaval ked som bol mladsi....ale za to si mozu aj sami, urcite to kazdy pozna: pustime ta tam a tam ak slubis ze prides do polnoci a nebudes pit...., tak jasne ze som nasluboval vsetko len aby ma pustili....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
Sľuby ako "jasné, spravím to" dáva asi každý. Ale slovo "sľubujem" používam zriedkavo, ak ide o niečo, na čom si dám záležať, aby sa to naozaj splnilo.
Preto radšej nesľubujem nič.
Podľa mňa to súvisí so serióznosťou človeka konfrontovanou v tomto prípade pokrytectvom, neúprimnosťou, utáranosťou, snahou sa ľahko zatraktívniť v očiach priateľov, falošnosťou (jedno narozprávam, druhé vykonám...) - bleee.
Aj v tomto prípade platí: Menej je niekedy viac. Takže sľubujem málo a ak, tak po zrelej úvahe, či som to schopná dodržať. Sľub totiž nie je len slovo. A jeho váhou sa utvrdzuje vážnosť človeka.
Bo ked raz niečo sľúbim tak to musím dodržať za každú cenu.
A nemám rád ľudí ktorý len sľubujú a nikdy to nedodržia
ale, nedavam casto sluby....