Stretám sa s názormi, že ľudia by si mali vyhľadávať rovnakú rasu, aby sa nemiešali, na druhú stranu sa hovorí o tom, že deti takýchto ľudí sú odolnejšie voči nemociam. Ale iní sú nespokojní so vzhľadom detí a že je to neprirodzené. Máte iný názor? Sem sa
Mne je jedno. Nepáči sa mi len, ak by také partnerstvá/manželstvá/rodiny mali mať výhody (tuším vo švédsku chceli robiť nejaké zákony ohľadom toho, aby sa im tam ľudia lepšie integrovali? drobné ekonomické výhody pre také rodiny... ale tuším, že nakoniec nič z toho, neviem, nechcem vedieť. @goodgoy mi posielal, ten bude vedieť)
Toto je stále aktuálne. Neviem teda, kde vy žijete, ale ja poznám dosť ľudí, ktorí nemajú radi miešanie a ako aj dakto spomenul Mariána, tak nedostal tie hlasy odnikiaľ. Len som akurát videl krátku paródiu na rasizmus, kde herec hovoril: "ľudia ako ty nepatria do dnešnej spoločnosti"... "bol zvolený do parlamentu". Aj v Amerike si robia z toho srandu, ale napriek tomu je to bežné myslenie mnohých ľudí. Osobne sa do druhých nestarám, žijem v krajine, kde je homosexualita a miešanie rás bežná, takže by bolo divné, keby som veľmi odporoval miestnej "kultúre", ale aj napriek tomu kde žijem ma to neobmedzuje. Ide skôr o ideológiu, každý človek preferuje niečo a má predstavu o ideálnom svete. Prečo by to teda nepatrilo do dnešnej doby?
akože nemyslím si, že keď niekto ide do vzťahu tak rozmýšľa nad odolnosťou svojich detí alebo čo proste niekoho priťahujú len ľudia rovnakej rasy, niekoho priťahujú aj iné rasy... keď si ľudia rozumejú, sú si sympatický, atď. dajú sa dokopy a neriešia rasu a svoje budúce deti, ktoré možno ani mať nebudú.
v takýchto názoroch by mali ľudia dospieť.
ja viem že sa to dnes spoločnesko-politicky zneužíva často rôzne, od získania občianstva až po neviem čo, ale riešiť partnerstva pokial sa jedná o slobodné rozhodnutie daných ľudí ? ešte aj pod titulom rás ? to fakt patrí do minulého storočia toto
rád by som sa porozprával so ženami, ktoré sa vydali do moslimských krajín, ako sú spokojné, klady a zápory, nerád si niečo vymýšľam, alebo píšem, čo nemám 100% overené...
No však si videl ako bučali naňho v tej druhej časti. Tiež sa im to dobre nepočúvalo. Hoci ja nevidím nič zlé na tom, že chce mať ženu a deti vyzerajúce ako on. Tu v Írsku je bežné, že belošky sú s černochmi. Zatiaľ som nevidel belocha s černoškou, ale možno si len domýšľam, že černosi prichádzajú do Írska úmyselne kvôli bielym partnerkám, lebo som počul aj taký názor, že im čierne (ich vlastná rasa) nie sú po vôli a nepáčia sa im vlastné zvyky. Tak ako Ali prezentoval vo videu, že sa mu páči vlastná farba, tak jeden z tých, čo chce belošku nemá rád práve svoju "rasovú" kultúru a predstavujem si pod tým to, že belosi nadávajú na černochov a takisto hovoril o spoločnej hudbe. On to veľmi zaškatuľkoval podľa svojich ideálov. @hetfield
však to je každého osobná vec, ja osobne by som sa síce do interracial oného nepustil, ale tak proti gustu žiaden dišputát, kým ma nikto do takého vzťahu nenúti, nemám proti tomu nič
Myslím že o niekoľko generácii bude táto otázka irelevantná.
"Biely" človek bude postupom času raritou. Podľa populačného kvocientu by už po 400 rokoch nemal existovať Slovenský národ. Predpokladám že aj tí poslední by boli tmaví, keďže našu pôrodnosť zachraňujú práve takí Slováci.
Dnešná doba je taká že sa sústreďujeme viac na to čo máme, vlastníme ako na iné hodnoty. Myslíme si, že vlastníctvom, užívaním si, a pod. dosiahneme šťastie. Myslíme si, že sloboda znamená robiť si čo chceme bez pravidiel a obmedzení. Obmedzením, ktoré sa snažíme potlačiť, je aj svedomie. Svedomie ako prirodzený zákon zapísaný do "srdca" človeka, ktorý počuje v tichu každý človek je prehlušené a prehlušované. Aj sluchátkami v ušiach a ťukotom kláves hoci aj virtuálnych klávesníc.
Myslím, že výber partnera podľa rasy je v súčasnom globalizovanom svete, s prepáčením, hlúpa otázka. Lepšie by bolo možno sa pýtať na výber partnera z iného kultúrneho prostredia. No tam je to už otázka hodnôt, ktoré tí dvaja majú. Zo skúsenosti viem, že je to veľký risk. No poznám aj slovenské novo-moslimky, ktoré sú vraj (ich vyjadrenie) šťastné.
Otázka výberu životného partnera je otázka, ktorá veľmi závisí od hodnôt, ktoré daný človek má. Hrubo by som to rozdelil na tých, ktorých hlavnou hodnotou je rýchle sebauspokojenie a na tých, ktorí majú hranice a teda vedia a snažia sa žiť zodpovedne. Prirodzený zákon "sejby a žatvy" ľudského života by mal byť pre tých nezodpovedných výstražným svetielkom, že životom pre "užívanie si života" šťastie ani vnútorný pokoj, nedosiahnu.
pytal som sa jedneho cloveka co zije v dost multirasovej krajine a hovoril ,ze podla neho miesanie nie je dobre, teda kazdy by mal zostat vo vlastnej rase. Potom som videl na internete nazor americana vravi ze mal partnerku kazdej rasy ale najlepsie pre usadenie sa je vlastna rasa. V amerike toto diskutuju ovela viac ako tu, pohladajte na forach. Ja si myslim ,ze pekni ludia sa vyskytuju v kazdej rase a miesaniu branit nechcem ale som jednoznacne proti propagacii. Niektore etnicke skupiny maju specialne pekne dievcata, napr. hispanci. A este podotykam Urcite vacsim problemom su mentalne a jazykove bariery ako farba.
Nemali by sme si miešať manželstvá medzirasovo. My bieli máme v sebe určitý archetyp zmýšľania, konania, a to vedomého, podvedomého, a čierni majú zase iný, žltí zase nejaký svoj archetyp. V manželstve, vo vyššom veku, a hlavne pri výchove detí, najmä v puberte, tie postoje sa môžu prejaviť ako diametrálne odlišné.
Takže príklad: Mne sa Aziatky celkom páčia. Sú také príjemné, aj pekné, aj také úctivé. Možno by sme si aj rozumeli.
Ale Aziatku by som si za ženu nezobral. Prečo?
Lebo sú príliš úctivé, príliš citlivé a "príliš ženské". A to znamená, že by náš syn zdedil viac ženských hormónov. A pre tú jej vrodenú ázijskú prehnanú úctivosť a citlivosť ja by som jej pripadal ako nejaký bezcitný biely cowboy.
Verím, že som Vám týmto aspoň sčasti vysvetlil dôvod svojho názoru.
@delica
K tomu Švédsku: Mne jeden známy, ktorý tam žil, hovoril, ako tam zoznamovacie agentúry nájdu cudzincom domáce ženy, pritom uprednostňujú južanské národy. Samozrejme, z genetických dôvodov, aby sa rodili odolnejšie deti, a v konečnom dôsledku, aby mali zdravšiu pracovnú silu.
Mňa osobne by na také niečo nezlákali. Čo som na neschopný, aby mi agentúra vyberala ženu?! A to ešte, keď si pretriem oči, spôsobom, ako keď na farme kravám vyberajú býkov.
to je súčasná štatistika a je smiešne tvrdenie, že o pár rokov, desaťročí, storočí, vymrie či sa zmení zloženie domáceho obyvateľstva len na základe toho, že tam je príval cudzincov alebo sa ich proste nerodí dostatočne. Ja osobne si myslím, keby boli globálne na Slovensku lepšie ekonomické podmienky, tak by sa rodilo neúrekom detí. Však len keď sa pozriem na mojich rodičov, ich rodičov, ich bratrancov, sesternice, ujov a tety, kamarátov a kamarátky mali mnohé deti a v akom mladom veku. Teraz majú moji rovesníci deti v zásade o pár rokov neskôr, ak vôbec nejaké. Nie je to síce štatistika, len môj okruh známych, ale je to viac reálnejšie, ako len pozerať na čísla.
Ľudia so slúchadlami sú konformisti, patrím medzi nich, možno sú osamelí, ale čo oni majú nemajú pre to svedomie, to odkiaľ berieš.
Mladí sú proste takí, že si chcú užívať kým sa nezaradia za pás a majú zdravie. Zodpovednosť príde časom, netreba ich odsudzovať, že si nešetria, hoci sám nerád vyhadzujem peniaze a za každú sa ísť v piatok rozbiť neuznávam, ale celkom chápem, že sa potrebujú ľudia odreagovať na svojej "droge". Nie všetci majú rovnaké mentálne predispozície a už vonkoncom neočakávaj od dieťaťa, že bude jednať rozumne a zodpovedne.
Mimochodom to nesúvisí s touto témou až tak. Len mi prišlo trocha cynické ako prezentuješ nové moslimky spokojné. @kuko1965
Tebe vadí, že sú Aziatky úctivé? Mne sa naopak páči. V predošlej práci si jedna Aziatka zákazníčka zabudla fľašu, ja som ju našiel chvíľu pred tým ako prišla naspäť, vrúcne mi ďakovala a skoro sa klaňala, normálne som bol z nej mimo, však o nič nešlo, na naše pomery nezvyčajné, ale je to milé. @adamshangala
@savvym
Presne tak!
A tým komentárom som chcel povedať to, že my môžeme byť v ich očiach trochu neúctiví, možno arogantní, nakoľko tú úctu neprejavujeme tak intenzívne a tak rituálne ako oni, ikeď skutočnosť môže byť iná. A v manželstve to môže byť časom problém, hlavne pri odlišných názoroch na výchovu detí.
@freedef podľa profilovky usudzujem, že si buď farboslepý a rodičia ti nepovedali skutočnú pravdu o tvojej rase alebo máš IQ pod 70. Ťažko posúdiť čo je pravda...
V prvom rade vyjadrim pochybnost o tvrdeni, ze rasovo zmiesane deti su odolnejsie. Pojem "odlnost" sam nie je definovany. Tema ma inspirovala k patraniu a nenasla som ziadnu studiu z RELEVANTNEHO zdroja, co by to potvrdzovala.
Tak za vyjadrim len k medzirasovym manzelstvam.
Podla mna neexistuje dovod, preco by si 2 ludia nerozumeli z dovdu prislusnosti k inej rase. Potencialne rozdiely v svetonazore a z toho plynuce konflikty nemaju rasovy podklad, ale kulturno-spolocensky, nakolko rasy zvacsa ziju v inom kulturno-spolocenskom prostredi.
Ak by sme vzali napr. spominanu Aziatku (alebo hocikoho ineho) od narodenia do nasho prostredia a vyrastol byt tu, spraval by sa ako Slovak a opacne. Taktiez 2 belosi vyrastajuci v inom prostredi a vychovani v inom duchu si nemusia vobec rozumiet.
Cize v porozumeni nerozhoduje rasa, ale mnoho inych faktorov.
@adamshangala
Suhlasim, Aziati su symposi. Mala som moznost stravit mesiac v Taiwane a bolo tam viacero fajn chlapikov, keby som tam zila dlhodobo, vedela by som si predstavit aj sa tam vydat.
Samozrejme, kulturne rozdiely su, ale zase zalezi na ludoch, ci a ako ich vedia prekonat.
@hetfield@savvym normálne škoda, že Ali hentaké veci prestal tvrdiť hneď, ako vystúpil z rasistickej sekty Nation of Islam a konvertoval na obyč sunnitskú vetvu islamu a neskôr na súfizmus, oba tieto smery presahujú rovnosť pred allahom, čo sa týka ľudí všetkých farieb ksichtu
@waagbistritz69 ja na tom čo povedal nevidím nič rasistické povedal akurát že ako životnú partnerku chce mať len afroameričanku a že belosi nech žijú s beloškami
nerozumiem tejto diskusii. o medzirasovych partnerstvach si myslim to iste co o homo/hetero vztahoch, o monogamných ci polygamných vztahoch, o vztahoch s velkym vekovym rozdielom... nech to riesia ti, ktori sa v takom vztahu nachadzaju.
@google123 Som tam malo byť.. ale to je jedno.. princíp je že ty si tu za blbého že nechápeš iróniu Dôležité je že snimi nemáš nič spoločné ty lebo si trošku viac obmedzený ako tak pozerám
@thrwtchr
Práve nad slovom "archetyp" som najdlhšie zvažoval, či sa naozaj hodí pri popise toho, čo chcem povedať. Nenapadlo ma žiadne výstižnejšie slovo. Podľa Wikipédie:
„Archetyp označuje prvotné vrodené štruktúry kolektívneho nevedomia, psychický sediment opakujúcich sa životných situácií, úloh a zážitkov človeka. Termín sa v súčasnosti rozšíril pod vplyvom prác C. G. Junga.“
Akademický maliar Viliam Hornáček hovorí, že každý z nás nesie v sebe vlastnosti svojich predkov až po dvadsiatu generáciu.
mne sa tiež páčia niektoré baby ázijského pôvodu Černošky nie. Naše baby sú najlepšie ... na výzor aspoň ...
A čo keď vyhynú národy kvôli tomu že nemá každá žena 15 detí a nebehajú po uliciach v kusoch handry, a ani nevedia ktory je koho otec ako v Indii.
Tak nech. Koho trápi že Slováci vyhynú o 500 rokov.
-----------------
Na Slovensku resp. v krajinách kde vidíš iba bielych ľudí , je černoch stredom pozornosti. ... Je to iba preto že vytŕča... nikto tu na takých ľudí nie je zvyknutí... keby to bolo také že ideš do mesta a vidíš 50:50 čiernych a bielych tak by nikto nič neriešil a prišlo by mu to úplne normálne.
Tak, je to škoda z toho ...genetického? hľadiska. že sa tak nezachovajú niektoré "rasy" /charakteristické črty niektorých národov a tak..ale zas môžu vzniknúť nové zaujímavé typy.
ale inak, je to samozrejme úplne choré podľa mňa zakazovať or odsudzovať to, že sa dvaja rôzni dajú dokopy.
podla mna ide o osobnost, charakter, povahu,etc...nie o farbu pleti
samozrejme na daneho jedinca vplyva aj okolie,kultura,krajina v ktorej zije, rodina,ale zase raz, neda sa kazdeho hadzat do jedneho vreca...
samozrejme su iste stereotypy, ktore ale sa nedaju aplikovat na kazdeho
bohuzial aj v 2017 su na slovensku nazory, ze "medzirasove partnerstva" su nieco nenormalne.
ano stretla som sa s podobnymi a len krutim hlavou
najskor to bude obmedzeny pohlad celkovo na zivot,svet, popripade deficit informacii o iných rasách, jedna zlá skúsenost a predsudky
ale casom to vymyzne, celkovo je uz europa dost multikulti na to,aby podobne predsudky postupne slabli, ale podla mojho nazoru je to dlhodoby proces
Ja osobne si neviem uz predstavit mat vztah so slovakom,naposledy to bolo tak 8 rokov dozadu kedze sa pohybujem v medzinarodnom prostredi aj som dlho zila aj dufam ze budem zit este v zahranici. Ale ani si neviem predstavit mat vztah s cernochom,aziatom alebo velmi nabozensky zalozenym moslimom. Celkovo sa mi miesanie ras nepaci. Miesanie v ramci rasy je ok pre mna.
@hetfield to by bolo aj celkem v poriadku, keby kontext nebol aj ten, že bol v tej dobe v NoI, ktorí tvrdia okrem iného aj, že pôvodní ľudia boli čierni a že bieli z nich vznikli šľachtením s cieľom vytvoriť utláčateľskú rasu etc.. a ako vravím, neviem jaksi o tom, že potom jak odty vystúpil, tak prestal ľuďom cpať podobné veci za používania "argumentov" ako porovnávanie ľudských rás a farebných variet vtáčích druhov a som rád, že nedopadol ako Malcolm X, ktorý z NoI vystúpil tiež..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
66 komentov
ja viem že sa to dnes spoločnesko-politicky zneužíva často rôzne, od získania občianstva až po neviem čo, ale riešiť partnerstva pokial sa jedná o slobodné rozhodnutie daných ľudí ? ešte aj pod titulom rás ? to fakt patrí do minulého storočia toto
avšak ja by som nikdy nechodila s inym než bielym... a rovnako dúfam, že aj moje dieťa bude mať bieleho partnera
"Biely" človek bude postupom času raritou. Podľa populačného kvocientu by už po 400 rokoch nemal existovať Slovenský národ. Predpokladám že aj tí poslední by boli tmaví, keďže našu pôrodnosť zachraňujú práve takí Slováci.
Dnešná doba je taká že sa sústreďujeme viac na to čo máme, vlastníme ako na iné hodnoty. Myslíme si, že vlastníctvom, užívaním si, a pod. dosiahneme šťastie. Myslíme si, že sloboda znamená robiť si čo chceme bez pravidiel a obmedzení. Obmedzením, ktoré sa snažíme potlačiť, je aj svedomie. Svedomie ako prirodzený zákon zapísaný do "srdca" človeka, ktorý počuje v tichu každý človek je prehlušené a prehlušované. Aj sluchátkami v ušiach a ťukotom kláves hoci aj virtuálnych klávesníc.
Myslím, že výber partnera podľa rasy je v súčasnom globalizovanom svete, s prepáčením, hlúpa otázka. Lepšie by bolo možno sa pýtať na výber partnera z iného kultúrneho prostredia. No tam je to už otázka hodnôt, ktoré tí dvaja majú. Zo skúsenosti viem, že je to veľký risk. No poznám aj slovenské novo-moslimky, ktoré sú vraj (ich vyjadrenie) šťastné.
Otázka výberu životného partnera je otázka, ktorá veľmi závisí od hodnôt, ktoré daný človek má. Hrubo by som to rozdelil na tých, ktorých hlavnou hodnotou je rýchle sebauspokojenie a na tých, ktorí majú hranice a teda vedia a snažia sa žiť zodpovedne. Prirodzený zákon "sejby a žatvy" ľudského života by mal byť pre tých nezodpovedných výstražným svetielkom, že životom pre "užívanie si života" šťastie ani vnútorný pokoj, nedosiahnu.
Ale Aziatku by som si za ženu nezobral. Prečo?
Lebo sú príliš úctivé, príliš citlivé a "príliš ženské". A to znamená, že by náš syn zdedil viac ženských hormónov. A pre tú jej vrodenú ázijskú prehnanú úctivosť a citlivosť ja by som jej pripadal ako nejaký bezcitný biely cowboy.
Verím, že som Vám týmto aspoň sčasti vysvetlil dôvod svojho názoru.
K tomu Švédsku: Mne jeden známy, ktorý tam žil, hovoril, ako tam zoznamovacie agentúry nájdu cudzincom domáce ženy, pritom uprednostňujú južanské národy. Samozrejme, z genetických dôvodov, aby sa rodili odolnejšie deti, a v konečnom dôsledku, aby mali zdravšiu pracovnú silu.
Mňa osobne by na také niečo nezlákali. Čo som na neschopný, aby mi agentúra vyberala ženu?! A to ešte, keď si pretriem oči, spôsobom, ako keď na farme kravám vyberajú býkov.
A cela uvaha o odolnosti deti je..uchylna proste este som nevidela pritazliveho cloveka s tym, ze by som sa zamyslala, ci by nase deti boli odolne
Ľudia so slúchadlami sú konformisti, patrím medzi nich, možno sú osamelí, ale čo oni majú nemajú pre to svedomie, to odkiaľ berieš.
Mladí sú proste takí, že si chcú užívať kým sa nezaradia za pás a majú zdravie. Zodpovednosť príde časom, netreba ich odsudzovať, že si nešetria, hoci sám nerád vyhadzujem peniaze a za každú sa ísť v piatok rozbiť neuznávam, ale celkom chápem, že sa potrebujú ľudia odreagovať na svojej "droge". Nie všetci majú rovnaké mentálne predispozície a už vonkoncom neočakávaj od dieťaťa, že bude jednať rozumne a zodpovedne.
Mimochodom to nesúvisí s touto témou až tak. Len mi prišlo trocha cynické ako prezentuješ nové moslimky spokojné. @kuko1965
Presne tak!
A tým komentárom som chcel povedať to, že my môžeme byť v ich očiach trochu neúctiví, možno arogantní, nakoľko tú úctu neprejavujeme tak intenzívne a tak rituálne ako oni, ikeď skutočnosť môže byť iná. A v manželstve to môže byť časom problém, hlavne pri odlišných názoroch na výchovu detí.
Nie. V tejto téme ma prosím fakt netaguj. Goodgoy o tom nić nevie ok?!
@google123 , mám obavu že si nepochopil vtip.
Tak za vyjadrim len k medzirasovym manzelstvam.
Podla mna neexistuje dovod, preco by si 2 ludia nerozumeli z dovdu prislusnosti k inej rase. Potencialne rozdiely v svetonazore a z toho plynuce konflikty nemaju rasovy podklad, ale kulturno-spolocensky, nakolko rasy zvacsa ziju v inom kulturno-spolocenskom prostredi.
Ak by sme vzali napr. spominanu Aziatku (alebo hocikoho ineho) od narodenia do nasho prostredia a vyrastol byt tu, spraval by sa ako Slovak a opacne. Taktiez 2 belosi vyrastajuci v inom prostredi a vychovani v inom duchu si nemusia vobec rozumiet.
Cize v porozumeni nerozhoduje rasa, ale mnoho inych faktorov.
@adamshangala
Suhlasim, Aziati su symposi. Mala som moznost stravit mesiac v Taiwane a bolo tam viacero fajn chlapikov, keby som tam zila dlhodobo, vedela by som si predstavit aj sa tam vydat.
Samozrejme, kulturne rozdiely su, ale zase zalezi na ludoch, ci a ako ich vedia prekonat.
@hetfield @savvym normálne škoda, že Ali hentaké veci prestal tvrdiť hneď, ako vystúpil z rasistickej sekty Nation of Islam a konvertoval na obyč sunnitskú vetvu islamu a neskôr na súfizmus, oba tieto smery presahujú rovnosť pred allahom, čo sa týka ľudí všetkých farieb ksichtu
@Kuko1965 možno to bolo brané ako vtip, no ja osobne nepodporujem rasistický humor...
Chápeš rozdiel medzi rasovým a rasistickým?
Keď niekto žartuje o svojej vlastnej rase, je to rasista?
Práve nad slovom "archetyp" som najdlhšie zvažoval, či sa naozaj hodí pri popise toho, čo chcem povedať. Nenapadlo ma žiadne výstižnejšie slovo. Podľa Wikipédie:
„Archetyp označuje prvotné vrodené štruktúry kolektívneho nevedomia, psychický sediment opakujúcich sa životných situácií, úloh a zážitkov človeka. Termín sa v súčasnosti rozšíril pod vplyvom prác C. G. Junga.“
Akademický maliar Viliam Hornáček hovorí, že každý z nás nesie v sebe vlastnosti svojich predkov až po dvadsiatu generáciu.
Šukať sa navzájom kým nezostane len jedna rasa.
A čo keď vyhynú národy kvôli tomu že nemá každá žena 15 detí a nebehajú po uliciach v kusoch handry, a ani nevedia ktory je koho otec ako v Indii.
Tak nech. Koho trápi že Slováci vyhynú o 500 rokov.
-----------------
Na Slovensku resp. v krajinách kde vidíš iba bielych ľudí , je černoch stredom pozornosti. ... Je to iba preto že vytŕča... nikto tu na takých ľudí nie je zvyknutí... keby to bolo také že ideš do mesta a vidíš 50:50 čiernych a bielych tak by nikto nič neriešil a prišlo by mu to úplne normálne.
ale inak, je to samozrejme úplne choré podľa mňa zakazovať or odsudzovať to, že sa dvaja rôzni dajú dokopy.
samozrejme na daneho jedinca vplyva aj okolie,kultura,krajina v ktorej zije, rodina,ale zase raz, neda sa kazdeho hadzat do jedneho vreca...
samozrejme su iste stereotypy, ktore ale sa nedaju aplikovat na kazdeho
bohuzial aj v 2017 su na slovensku nazory, ze "medzirasove partnerstva" su nieco nenormalne.
ano stretla som sa s podobnymi a len krutim hlavou
najskor to bude obmedzeny pohlad celkovo na zivot,svet, popripade deficit informacii o iných rasách, jedna zlá skúsenost a predsudky
ale casom to vymyzne, celkovo je uz europa dost multikulti na to,aby podobne predsudky postupne slabli, ale podla mojho nazoru je to dlhodoby proces