"Ale aj tak: uvedené jazyky sú zložité len z nášho pohľadu. Je známe, že deti sa naučia všetky jazyky sveta za približne rovnaký čas, čiže všetky sú rovnako ťažké či ľahké."
presne tak, je to relatívne. Rus sa slovenčinu naučí rýchlejšie a lepšie ako angličan (vo všeobecnosti by to tak malo byť), či japonec sa skôr naučí kórejsky (aj keď sú to jazyky vzdialené) než slovenčinu. Je to veeeeľmi relatívne
je to relatívne... je pravda, že máme skloňovanie a vzory a podobne, ale to je napríklad aj v latinčine... na rozdiel od napríklad angličtiny či nemčiny máme len jeden minulý čas a používame (hoci žiaľ čoraz zriedkavejšie) aj budúci čas, pričom mnohé jazyky ho buď nepoznajú, alebo ho používajú veľmi zriedka, ale nebrala by som to ako niečo, čo ten jazyk výrazne sťažuje.
Okrem toho nač systém hlások je pomerne jednoduchý, učiť sa nejaké africké mľaskavky a podobne by som sa nechcela.
Nie je ľahká, ale neopovážim sa povedať, že najťažšia (už len preto, že nepoznám všetky jazyky, a keby aj, pola čoho všetkého by som to mala posudzovať?)
Je to blbosť..... ktorá sa úspešne šíri vďaka Slovákom, ktorí skôr, ako sa zamyslia nad jazykmi, automaticky uveria pravdivosti tejto informácie, pretože to asi potrebujú na liečenie si svojho komplexu malého štátiku.
v hentom vysvetlení píšu že : "Dalo by sa súhlasiť s tým, že komplikovanými jazykmi z hľadiska zvládnutia pre cudzincov sú čínština, japončina, kórejčina a arabčina, ku ktorým pristupujú aj špecifické písma. " ale to je len kôli písmu...
takze zypsilon mame len my???...dvojhlasky mame len my???...a co ma najviac uarazilo casujeme len my???...a ty si nepametas ze ako zaklad vsetkych jazykov si sa najprv ucila casovanie sloves abyt??,...v anglictine spanielcine nemcine...je to vsade !!!...mam taky pocit ze vsetko co sa zavesi na net vsetkemu veris co je dost velka chyba...
Urcite patri k tym najtazsim ale tazkost je relativna...
Ved ked si zoberieme, ze existuje aj napriklad cestina, ktora ma skoro take iste zakony a je velmi podobna slovencine, tak uz len z toho dovodu nemoze byt najtazsia slovencina, kedze ma rovnakeho konkurenta.
Anglictina ma 12 casov, velmi zlozitu nepriamu rec, podmienkove vety, celu radu nepravidelnych slovies a velmi slabe pravidla pre citanie a pisanie, takze slovencina asi nebude najtazsia.
ja by som ako príklad dala už len slovenskú fonetiku: máme jeden z mála jazykov, pre ktorý platí "píš ako počuješ, čítaj ako vidíš".
je to hovadina, pretože jazyk je dynamický fenomén, ktorý ne je možné posudzovať a zoraďovať podľa kvalitatívnych znakov. to ti povie akýkoľvek študent lingvistiky alebo filológie už v prvom ročníku štúdia. a za ten imbecilný článok, ktorý koluje internetom by som vraždila.
@anzu netrep sprostosti komplexi mas asi ty..nechapem co mas proti slovensku..a je to pravda tiez som to pocul v TV a keby nieco slovencina je aj najstarsi slovansky jazyk
@exonr pretože si nemyslím, že slovenčina je najťažší jazyk na svete, mám komplexy (aké a z čoho ich vlastne mám, pán psychológ? či len tak nejaké z princípu? toto mi pripomína škôlkárske "Nieee, tyyy sii deebiil") a mám niečo proti Slovensku? hej, máš pravdu, nedoprajem mu, ja protištátny živel! nebude zo mňa správny Slovák....
@anzu tak psycholog niesom ale vzdy ma poriadne naserie ked niekto neako uraza slovensko a netvrdim ze ja slovencina najstarsi jazyk na svete ale najstarsi slovansky jazyk » www.mojevideo.sk/video/7bdb/slov...
@exonr ja som sa ani jedným slovom nevyjadrila k tomu, či je alebo nie je najstarší (či už svetový alebo slovanský), bavíme sa o tom, či je najťažší. neviem, načo mi sem postuješ ten link.
@exonr aj keby sme sa náhodou bavili o tom, ktorý slovanský jazyk je najstarší, neviem ako by mi mal pomôcť článok z prop.sk (!! + s kopou gramatických chýb ako bonus), v ktorom sa píše o tom, ako sa anonymní vedci stretli a napriek neexistujúcim dôkazom si niečo odhlasovali
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
» www.juls.savba.sk/dokumenty/najta...
Ale všetko je to individuálne.
Pre Poliaka je slovenčina ľahká.
» www.hoax.cz/hoax/slovencina...
Na konci máš aj vyjadrenie jazykovedného ústavu, tam ti pekne a kvalifikovane vysvetlia, prečo nie je najťažší a ktoré sú oveľa ťažšie. Pozri si to.
@sarah_whiteflower šup ho sem a vytmav im to
Okrem toho nač systém hlások je pomerne jednoduchý, učiť sa nejaké africké mľaskavky a podobne by som sa nechcela.
Nie je ľahká, ale neopovážim sa povedať, že najťažšia (už len preto, že nepoznám všetky jazyky, a keby aj, pola čoho všetkého by som to mala posudzovať?)
v hentom vysvetlení píšu že : "Dalo by sa súhlasiť s tým, že komplikovanými jazykmi z hľadiska zvládnutia pre cudzincov sú čínština, japončina, kórejčina a arabčina, ku ktorým pristupujú aj špecifické písma. " ale to je len kôli písmu...
Ved ked si zoberieme, ze existuje aj napriklad cestina, ktora ma skoro take iste zakony a je velmi podobna slovencine, tak uz len z toho dovodu nemoze byt najtazsia slovencina, kedze ma rovnakeho konkurenta.
je to hovadina, pretože jazyk je dynamický fenomén, ktorý ne je možné posudzovať a zoraďovať podľa kvalitatívnych znakov. to ti povie akýkoľvek študent lingvistiky alebo filológie už v prvom ročníku štúdia. a za ten imbecilný článok, ktorý koluje internetom by som vraždila.