Čo si myslíte o tom, keď sa do súťaže prihlási postihnutý človek, hrá strašne na city a dúfa, že vyhrá?
Nemám absolutne nič proti týmto ľuďom. Maju môj obdiv a úctu. Je mi ich ľúto, ale o bdivujem ich, ja by som nevedela či by som to dokázala..S takýmito ľuďmi som v kontakte veľmi často..nakoľko s nimi pracuje moja mamina. Viem,že to nie je lahke..a že maju
Myslim ze mas, pravdu a je smutne ekd niekto to zneuziva, u neiktorych pripadov je to az nechutne. Ale ta porota, napr. v Talentmanii kebyz eich nepusti cez prve kolo tak yb ich emdia roztrhali tak to to v pdostate hodia na divakov .
suhlasim s tebou, ono je tazke zaujat postoj ktory by tomu postihnutemu neublizil a zaroven aby bol spravodlivy voci ostatnym.zalezi urcite aj od typu postihnutia a taktiez od toho ze o co ide ak ide o nejaku talentmaniu ci co tak premna zamna nech im spravia radost ale ak ide o dolezite udalosti ako napr. prijimacky na VS tak tam by sa patrilo byt objektivnejsi
Presne, keď om pozerala Talentmaniu, ako sa pretvarovali..a uhrávali..(myslim porotu) bolo mi z nich do plaču.. ide čisto o nich..nie o talent..lebo povedzme si na rovinu.. aky tam bol talent???
Niesom sviňa, nechcem nikomu ublížiť, ale ten človek nie je natoľko hlúpy aby si myslel, že dalej postúpi. To že ho ľudia v prvom kole pustia dalej je podľa mňa strašná chyba, pretože teraz to bude ešte ťažšie ... toho človeka vyhodiť.
Malo sa to spraviť citlivo, povedzme červená,zelená,červená , potom povedať, že je to síce pekné, ale v tejto súťaži by proste nemala šancu, držíme ti palce do života a bla bla bla a nie takto.
Predsa je to len súťaž talentu, talentovaných ľudí, ktorí na sebe pracujú dlhé roky a nie pošta pre teba.
Sorry ak som chladný ale je to bohužial tak.
ps. Aj mne by bolo takého človeka ľúto ale treba troška rozmýšlať.
ja si myslim, ze to je jedno. Chory clovek moze zahrat na city a zdravy moze podplatit. Nie je to o hendikepe, ale o ludich. Je jedno ci je biely, cierny, postihnuty alebo aky. Je to o ludskych povahach.
mi príde, že tí postihovia to soje postihnutie a to, že ich každý len ľutuje až zneužívajú ... myslia si, že každý im všetko dovolí len preto, lebo to majú v živote ťažššie..na výhru ale aj tak podľa mňa nemajú a v ďaľšom kole ich už vyrazia..
súhasím s tebou. aj ja prichaádzam do kontaktu s postihnutími ľuďmi, ktorí na jasnej strane chcú, aby sme ich brali ako plnohodnotných členov spoločnposti (čo samozrejme aj sú), ale na druhej strane to aj hovadsky vedia zneužiť a otočiť vo svoj prospech...
Myslím že tí ľudia si neraz uvedomujú že kvôli svojmu postihnutiu postúpia.
A zas to bude tak ako naposledy že vo finále skončilo dieťa s harmonikou a Gyska ktorá vrtela stužkami. Tak isto nemám nič proti nim, ale už je toho moc, postupuje väčšina z nich už len kvôli tomu že sú postihnutí, tak isto ako deti neraz len kvôli tomu že sú deti a potom tam neostáva miesto naozaj pre niečo zaujímavé.
aj my sme sa o tom so segrou bavili, že je to naozaj neobjektívne a dívajú sa na nich úplne inak, ako na zdravých jedincov... Na druhej strane, prečo im nedopriať aspoň trochu radosti, keď im ju už osud nedoprial? Je to diskutabilné
narazas na tu babu na voziku, co recitovala tie basne? ak by mali byt porotcovia objektivni, tak ju spicuju za basnicky ako od druhacky na zakladnej a samozrejme nedostane ani jednu zelenu... ale keby ju neposunu dalej tak by to vyzeralo ako diskriminacia.. lenze ako zaradit takychto ludi do spolocnosti, ked sa k nim pristupuje uplne inak, nez by sa malo? zacarovany kruh...
@pa3cek ked to povie 21 ročný chalan s rozumom na 15 tak to určite bude pravda. Si myslíš, že keď si starší že si niečo viac? Podľa mňa a podľa toho čo píšeš ani nie. Rieš svoj komplex inde.. Mňa nezaujimas ak potrebuješ zaujať rob niečo so sebou..
neviem preco, pride mi to podobne, ako ked sa tucna baba, ktora si za to moze sama, prihlasi do sutaze o najkrajsiu zenu a prehra, a potom bude hovorit, ze je diskriminovana a ine blbosti..
@niklinka no jasné ja mám 15, lebo ja zakladám také pridrbané diskusie. Vieš koľko je v súťažiach protekcií???? Zober si takú súťaž krásy, tam tie pipky rozťahujú všetkým nohy aby prešli a myslia si osebe, že sú neviem kto a pri tom sú obyčajné kurvičky(od tých pouličných sa vôbec nelíšia). Prečo práve rozoberáte protekciu postihnutých. Závidíte jej že je 20 rokov pripútaná na vozíčku??? Či najradšej by bolo keby sa taký ľudia vôbec nezviditeľňovali a neukazovali na verejnosti a žili niekde v ústavoch len preto, že väčšina si mysli že tým vyhrali v živote, že sú odkázaný na pomoc od iných??? Bože tak ju posunuli ďalej a aj tak všetci dobre vieme, že nejak extra vysoko sa nedostane, tak neviem čo z toho robíš/ robíte vedu.
je to ubohe ... postihutí Ľudia vedia veĽmi dobre vyjebávať so systemom by som povedal že ešte lepšie ako my normální ...a tí čo su postihnutí až tak že nemôžu nič ...kde aky autisti dmo a podobne tí na to zase maju rodičov aby vyjebali zo svetom ...videl som to na vlastné oči ...počas sš som praxoval v dss ..rodičia tam jebnú tie deti lebo sa o to akože nedokážu starať doma ale berú na nich nenormálne peniaze od štátu ...hanba
je to fakt úbohé...Ako ak má ten človek ozaj talent alebo čo, tak potom by postúpil aj keby nebol postihnutý...ale ak je to fakt porovnateľne horšie oproti nepostihnutým, tak je to choré....Hej, je to smutné že je napr. na vozíčku, ale ako Šeredová poznamenala, sú aj ľudia čo sú an tom horšie...
ak ma naozaj talent, alebo ak vynalozi velke usilie napriek svojmu postihnutiu aby nieco dokazal, tak podpora a ucta takemu cloveku. ak je to len o tom, ze ma postihnutie a len preto moze byt hocako netalentovany alebo napriklad falosny pri spievani a postupi, je to nefer, ba az ubohe. je tazke povedat kto patri kam, pretoze hranince neexistuju - vzdy je to bud alebo. ale spoliahat sa na sucit ostatnych a zneuzivat ho tak to nie!
mne je ich tiez luto a to, s cim oni prichadzaju, moze byt pekne, ale vacsinou to nie je hodne toho, aby to postupilo dalej... skor si myslim, ze problem je v ich rodicoch, ktori ako keby nevideli realitu...
Stretla som sa s tým aj osobne, ale viem, že keby som mala hendikep, aj ja ho zneužívam na isté úľavy (a nie ponižujem sa okatým žobraním o ľútosť).
Čo predviedla poetka na vozíčku, bol nechutný attention whoring, a porota jej to zožrala. Od dospelého človeka s neporušenými mentálnymi schopnosťami boli tie básne katastrofálne, rovnako ako jej srdcervúci doslov ako od urazeného dieťaťa.
@pa3cek pozri..forum je na to aby tu ludia komunikovali..pytali sa na to čo ich zaujma.. ak napíše temu čo už bola sikočia do neho ...sto ludi sto chuti...ja mam možno 19 ale nekritizujem ludi pre ich názory...ty sa staraj o svoje temy...ked ta moja netrápi tak ju neries...a je to..
@niklinka ja som niekoho priamo kritizoval??? Nie ja som napísal všeobecne(nikoho som tu priamo nekritizoval) a to je trocha rozdiel, ale v pohode máš pravdu. Práve že si napísala, že fórum je na to aby ľudia komunikovali a ja som napísal svoj názor, tak nechápem čo sa také strašné stalo, že si mi odpísala tak pekne ako si odpísala.
Ale vôbec nesúhlasím s tým, že by šlo o strach z diskriminačných žalôb, obávam sa, že u nás to našťastie moc nehrozí ...
Každopádne, že majú postihnuté isté výhody pri prijímaní do škôl a pod. je bežná prax, často to je aj priamo napísané v nejakom dokumente, že sú takí ľudia uprednostnení ...
Skôr je to solidarita, povedal by som ...
A určite sa samozrejme nájdu aj prípady, kedy tá solidarita bola prehnaná, ale mne osobne sa to všeobecne nezdá ako vec, proti ktorej by bolo ozaj treba vystupovať ...
Prosím ťa, žiadne médiá nikoho neroztrhajú, v prvom rade dramaturgia vyberá, čo sa dostane do vysielania a nevyberú tam postihnutých ľudí, ktorých poslali kade ľahšie ...
Takže maximum, čo sa môže stať je, že nový čas napíše, že niekoho s nejakým postihnutím porota nepustila ďalej a ľudia v sále mali pozitívne ohlasy ... A samozrejme to nebude nikoho zaujímať, lebo to nikto nevidel v TV
Ale postihnutí ľudia sú super magnet pre divákov programov typu pošta pre teba, ktorých je asi požehnane, takže sa televízii celkom oplatí hnať ich ďalej ...
@pa3cek ..vies čo je to smiešne.. "Asi vám tu začína všetkým jebať, ak už fakt nemáte čo rozoberať" mi fakt dojde viac ako kritika ako názor..nuž ako myslis
Veci čo sa nás priamo nedotýkaju su pre nás asi nezmyselne..keby to bolo naopak..a dotýkalo by sa nas to..boli by sme schopní viesť napríklad aj vojnu..lebo si uvedomíme že pre take nic..sme ukrátení práve my
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
57 komentov
Niesom sviňa, nechcem nikomu ublížiť, ale ten človek nie je natoľko hlúpy aby si myslel, že dalej postúpi. To že ho ľudia v prvom kole pustia dalej je podľa mňa strašná chyba, pretože teraz to bude ešte ťažšie ... toho človeka vyhodiť.
Malo sa to spraviť citlivo, povedzme červená,zelená,červená , potom povedať, že je to síce pekné, ale v tejto súťaži by proste nemala šancu, držíme ti palce do života a bla bla bla a nie takto.
Predsa je to len súťaž talentu, talentovaných ľudí, ktorí na sebe pracujú dlhé roky a nie pošta pre teba.
Sorry ak som chladný ale je to bohužial tak.
ps. Aj mne by bolo takého človeka ľúto ale treba troška rozmýšlať.
pozitívna diskriminácia je proste trend
A čo sa týka zneužívania ich postihnutia napr. aj v spomínanej práci- zabíjala by som ich.
A zas to bude tak ako naposledy že vo finále skončilo dieťa s harmonikou a Gyska ktorá vrtela stužkami. Tak isto nemám nič proti nim, ale už je toho moc, postupuje väčšina z nich už len kvôli tomu že sú postihnutí, tak isto ako deti neraz len kvôli tomu že sú deti a potom tam neostáva miesto naozaj pre niečo zaujímavé.
Čo predviedla poetka na vozíčku, bol nechutný attention whoring, a porota jej to zožrala. Od dospelého človeka s neporušenými mentálnymi schopnosťami boli tie básne katastrofálne, rovnako ako jej srdcervúci doslov ako od urazeného dieťaťa.
@narazuvzdornaa
Ale vôbec nesúhlasím s tým, že by šlo o strach z diskriminačných žalôb, obávam sa, že u nás to našťastie moc nehrozí ...
Každopádne, že majú postihnuté isté výhody pri prijímaní do škôl a pod. je bežná prax, často to je aj priamo napísané v nejakom dokumente, že sú takí ľudia uprednostnení ...
Skôr je to solidarita, povedal by som ...
A určite sa samozrejme nájdu aj prípady, kedy tá solidarita bola prehnaná, ale mne osobne sa to všeobecne nezdá ako vec, proti ktorej by bolo ozaj treba vystupovať ...
Prosím ťa, žiadne médiá nikoho neroztrhajú, v prvom rade dramaturgia vyberá, čo sa dostane do vysielania a nevyberú tam postihnutých ľudí, ktorých poslali kade ľahšie ...
Takže maximum, čo sa môže stať je, že nový čas napíše, že niekoho s nejakým postihnutím porota nepustila ďalej a ľudia v sále mali pozitívne ohlasy ... A samozrejme to nebude nikoho zaujímať, lebo to nikto nevidel v TV
Ale postihnutí ľudia sú super magnet pre divákov programov typu pošta pre teba, ktorých je asi požehnane, takže sa televízii celkom oplatí hnať ich ďalej ...
Hovoríš o tom, akoby malo byť zahratie na city taký podvod ako podplácanie ...
Ako krásne označíš autorkinu diskusiu za nezmyselnú ... lebo ... lebo máš utkvelú predstavu o tom, že protekcia na teba striehne za každým rohom ...
Prečo je kvôli tomu diskusia nezmyselná ale aj tak asi nikto, teda okrem teba, nevie
Mimochodom, zahratie na city vôbec nemusí byť neúprimné ...
Je to trocha prvoplánové, možno trápne, ale zrovnávať to s podplácaním, čo je číry podvod vo svojej podstate podľa mňa nie je moc na mieste ...