Myslíte si, že sa ako krajiny "neznášame" ? Alebo naopak si myslíte, že obidve krajiny si pomáhajú a navzájom sa podporujú? Nemyslím medzi politikmi alebo niečim podobným ale medzi obyvateľmi tej krajiny. Máte Česko radi alebo...?
jasne ze mam, aj ked moravakov o cosi viac Planujem tam studovat, no pravda je taka ze vzdy sa najdu v kazdej krajine nejaki xenofobi ktorym furt bude nieco vadit. Samozrejme vo sporte rivalita, ale vsetko s mierou
Ja si s mojimi cca 15 českými spolužiačkami celkom rozumiem. Len jedna mi povedala, že nemá rada Slovákov, keď sa opila. To som akože nepočul a akože si rozumieme ďalej (čert vie, či si to vôbec pamätá).
A celkovo tu (v Brne) nemám problém, hoci raz za čas sa niekto nájde s nejakým nevrlým prístupom, ale nič extrémne.
Dokonca sme minulý rok na intráku v televíznej miestnosti pozerali hokejový zápas Slovensko - Česko a za celý čas nepadla jediná provokačná poznámka, ani z jednej strany. Ale ide hlavne o ľudí.
Odkedy sa Ceskoslovensko rozdelilo, narody sa viac menej staraju kazdy o svoje vlastne problemy. Ostalo len porovnavanie sa v oblasti cien a zivotnej urovne, vlastny boj o zachranu vsetkeho dobreho co minulost tej ktorej krajine zanechala a rodinne vazby roztrusenych rodin. Pracovne vztahy v zmiesanych firmach, obcasna radost zo stretnutia krajana v cudzine.
cim dalej od hranic, tym vacsi hate a trolling. bol som v oblastiach, kde sa mnoho Slovakov nepohybuje a nic prijemneho. dokonca by som povedal, ze ovela horsie jak v Madarsku.
mam rad Cechov, teda Moravakov, lebo Cechov moc nepoznam..a myslim, ze oni to vnimaju tak nejak podobne..na zaklade sportovej rivality sa asi tazko daju vyvodzovat nejake vztahy, kedze sportova rivalita casto funguje aj v ramci jedneho mesta ak ma viac sportovych klubov..o dvoch statoch nehovoriac
no úprimne, štve ma, že teraz vyhrali!!! a niečo asi proti nim mám, ale neviem čo, len sa mi zdá, že sa veľmi nad nás vyvyšujú a preto ten odpor k nim, ale mojej mamy brat býva v Česku, jeho žena je Češka, môj priateľ ... nie je až tak Čech, ale zdá sa mi, že by veľmi chcel byť .. tak neviem no
ja mam rada cechov, medze som tiez zcasti Moravacka... ^-^ A podla mna su to skveli ludia... a myslim, ze vacsinpu ani my slovaci tym cechom nevadime, len niekedy sa najde nejaky ...
Cesko ako krajina sa mi paci, ale cesi su este jebnutejsi ako my a to uz som myslel, ze nic jebnutejsie nemoze byt. Nemam ich moc v laske.. Ale pacilo sa mi tam, lebo som si pripadal ako milionar strasne lacna krajina...
nemam proti cechom nic... vpodstate ich mam celkom rada. teda tiez vravim len o moravakoch lebo inych nepoznam. ale paci sa mi hlavne ze tam studujem a som slovenka so ziadnymi negativnymi reakciami som sa nestretla. nehovorim bliziacom sa hokeji je mi trochu luto ze to nemozem sledovat na intraku bola by to celkom sranda divat sa na to aj s cechmi.
@nathalicatko Viacej sa ti ľúbila spoločná história Slovenska a Maďarska ?. Sympatickejšie ti bolo keď sme boli v Rakúskouhorsku ako v Československu ? Podľa mňa sme po národnej stránke a jazykovej stránke neboli vôbec obmedzovaný.
@santo89 hm, zaujímavé, ako si si z môjho príspevku vydedukoval, že sa mi nepáčila naša spoločná história ( len som povedala, že národy, ktoré majú spoločnú históriu spolu nebudú nikdy vychádzať dokonale ( vždy tam bude "niečo"..."niečo" nevypovedané (
toto je zase o polemikách...ako kto nebol obmedzovaný...a ako kedy...
a netreba zabúdať na to, čo sa dialo po rozdelení kto si nechal všetko, a komu ostalo (skoro) nič ( slovensko je silný národ, netreba ho podceňovať, tobôž by sme ho nemali potápať my sami.. (a týmto som na teba nenarážala, bolo to všeobecné konštatovanie)
v zásade nemám proti nim nič, až na to, že pri rozdelení československa nás odrbali jak malé deti a následne sme ostali omnoho chudobnejší ako sme mohli byť.. a zrušili nám komplet zbrojárstvo..Havel konkrétne. A hovorí sa, že zlatý český ručičky...piču zlaté..sú leniví a nič nerobia... a zle šoférujú
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
ale nie, ja osobne nemám nič proti nim len ma štve že stále do nás vyrývajú
otázkam
Vravel, že vôbec nie som taká strašná ako všetci Slováci.
A celkovo tu (v Brne) nemám problém, hoci raz za čas sa niekto nájde s nejakým nevrlým prístupom, ale nič extrémne.
Dokonca sme minulý rok na intráku v televíznej miestnosti pozerali hokejový zápas Slovensko - Česko a za celý čas nepadla jediná provokačná poznámka, ani z jednej strany. Ale ide hlavne o ľudí.
ale ako tak pozerám, teraz počas MS sa dosť hateujú! takže, želám si aby dneska nevyhrali Česi, pretože zápas s nimi by bol až moc osobný
nemám rád ich hokejistov
no ten hokej s nami by prehrať mohli!!!
Odcudzujem len ciganov
toto je zase o polemikách...ako kto nebol obmedzovaný...a ako kedy...
a netreba zabúdať na to, čo sa dialo po rozdelení kto si nechal všetko, a komu ostalo (skoro) nič ( slovensko je silný národ, netreba ho podceňovať, tobôž by sme ho nemali potápať my sami.. (a týmto som na teba nenarážala, bolo to všeobecné konštatovanie)
majú skvelé filmy a milujem Prahu