Ono niekedy (dosť často) to drahé oblečenie vyzerá ešte horšie, ako lacné. A okrem toho, to by museli zakázať aj akúkoľvek elektroniku a hlavne konverzácie o tom, kto má čo doma, aby sa to vyriešilo
A čo sa líčenia týka, niektoré sa skutočne nehodí na školskú pôdu, ale zas niečo decentné a tak, prečo nie?
Mobily by mali úplne zakázať okrem najnutnejších prípadov. A zvyšné by mi tiež nevadilo. Nenosím make-up, šperky ani drahé oblečenie a veci nosím každý deň tie iste, takže...
Ja som veľký fanúšik Anime a tam maju skoro furt v školách uniformy čiže ak by na Slovensku zaviedli uniformy ako napr: biela košeľa a čierne nohavice pre chlapcov a pre dievčatá košeľa atď.. a hlavne minisukňa ako v anime.. TAK BY SOM TO BRAL!
@luthien vitaj v mojom svete nič krátke, nič ramienkove, nič priesvitné...nič výrazné... milujem tú školu, ale toto...toto je príšerné (no šla som do toho dobrovoľne, viem)...len...ach! chýba mi vyzývavosť
@marjy77 WTF? každy deň to iste? shit keby som nosil každy deň to iste tak by som musel to oblečenie voňavkovať jak chorý... tvl teraz keď je pekne a sa spotím niekedy a na druhy deň zas to iste vziať.. nikda
nikto mi nikdy nenadaval za makeup, pierce ani podobne veci a keby to skusili, tak tam spravim riadny bordel a nakoniec by som si aj tak chodila tak, ako by som chcela, alebo mozno este viac provokacne, cisto z principu. ved vyhodit ma za to nemozu, to by som este vacsi bordel spravila potom
@zrkadlovka ale veď keď ma tak mamka pustí -.- všetci potom bonzujú,ja mám zle,a pritom som nikoho nezbila ani nerozbila okno,jediný komu "škodím" som akurát tak ja.
podla mna ked daju detom rovnake oblecenie a rovnake podmienky, tak sa este viac ukazu rozdiely medzi nimi. lebo niekto bude mat na novu uniformu kazdy rok, niekto bude mat uniformu z druhej ruky a ti najchudobnejsi mozno nejaku zapozicanu od skoly (ktora bude mat samozrejme niekde oznacenie, ze patri skole, tak to moze byt este viac potupne). pri rovnosatach je problem aj ten, ze niekomu budu sediet viac, niekomu menej, na tucnom to bude vyzerat inak nez na chudom a zase su tu rozdiely, ktore mozu deti podnietit k osocovaniu druhych.
skola by mala deti vychovavat k tomu, aby sa medzi sebou nesnazili hladat rozdiely a pouzivat ich ako dovod na vysmech. lebo mozu robit akekolvek opatrenia, ziaci si stale nieco najdu.
Ako všetci rovnaku uniformu ? to by som teda neprežil ... a aký to má vplyv na chudobných ved každy nech si nosi čo sa mu páči a tie uniformy bi teda boli cenovo čo najdostupnejšie a aj by tak vyzerali :/ to by som na seba nedal... A bez mobilu alebo tabletu ? To uz je obmedzovanie slobody a to by som nevydržal
je mi to jedno, každopádne by hlavne na základných školách mali chodiť slušne oblečené, niekedy ako idú tie decká do školy...škola nie je podľa mňa fashion prehliadka.
Podla mna to je blbost. Urcite si viem predstavit, ze aj v skole pre chudobnych v afrike sa najdu jedinci, ktorych temy sa obmedzuju na to, co maju nove a podobne. To su ludske povahy...je jedno, ako clovek vyzera, co v skutocnosti ma a podobne...to sa zo zeme proste nevyklcuje a bojovat proti tomu je zbytocne trapenie pre tych, ktori tie zmeny uskutocnuju a su nuteni sa nimi riadit, lebo stale dookola vidia, ze nefunguju...nooo ja by som povedala, ze by sa mi pacilo, keby hlavne do skoly nikto nenosil hracky uz pd prveho rocnika ako pomocku prekonat strach, co aj radia psychologovia a sme doma, mozme porovnavat, kto sa ma lepsie...ked to takto ide vlastne odjakziva, odkedy je decko v skole, tak mozme robit co chceme...je to nanic.
Inak, to mám akože nosiť do školy blok, že koľko stálo to tričko, náramok alebo mobil? A keď budem mať na sebe tričko za 15€ tak budem mať pokarhanie triednou lebo prevyšuje dovolenú hranicu ceny? Keď už chcú, tak nech radšej zavedú tie uniformy...
Keď niekomu kúpia rodičia drahý mobil, tak mu majú kúpiť aj lacný mobil, aby ho mohol nosiť do školy?
A formulácia ,,drahý makeup" z nadpisu a ,,špičkový makeup" z článku je dojemná. Rozdiel medzi špirálou za tridsať a za dve eurá nie je práve zjavný na prvý pohľad. A podľa toto druhého by asi mohla dievčatá chodiť len napiču namaľované
ach jaj ten komunizmus štát speje pomaly, ale isto k tomu už chýba len pierko do riti k téme na základnej boli pravidlá vždy prísne, čo si spomínam pred takými 8-9 rokmi, čo som zo školy vyšiel. dievčatá plašili učitelia bežne domov sa prezliecť, umyť najlepšia sranda bola, keď prišla jedna spolužiačka s premaľovanými vlasmi. to bol iný bordel
Tam nieje problém v tom, či nejaké decko bude nosiť obleček s kravatkou v nevkusných farbách alebo nie. Tu ide o to, že niekto má firmu, ktorá tieto uniformy môže vyrobiť. Dostane zákazku, ktorá mu zarobí pár mega a Vaši rodičia budú cálovať 70-80, až 100€ za jeden uniformový komplet. Potrebovať budete dva, čo bude teda stáť 150-200€, niekto sa na tom napakuje a Vy k tomu ešte budete vyzerať ako debkovia.
Viem si predstavit, ze za tym mohol byt dobry umysel. Ale v praxi je uz podobnych zakazov a nariadeni na mraky a uplne sa ignoruju. A preto navrhujem zaoberat sa niecim dolezitejsim ako modnym harasenim mladeze.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
49 komentov
no ale vadia mi učiteľky na mojej škole,mám slabé linky a už mi nadávajú,to isté so sukňami,kraťasami,sieťkovanými pančuškami...
ale ostatní sa môžu malovať,len ja nie,lebo sa na mňa všetci vyhovárajú,že som učiteľkyna dcéra a že mám ísť príkladom -.-
A čo sa líčenia týka, niektoré sa skutočne nehodí na školskú pôdu, ale zas niečo decentné a tak, prečo nie?
Podla mna by si mal kazdy nosit co chce, neviem si predstavit, ze si nieco pekne kupim a proste to nemozem vziat do skoly...
nie anglictinarka.
Plus je tam este jeden oooobrovsky dovod, preco som tam nesla
pred (asi) troma rokmi nám riaditeľ chcel dať uniformy ale že také fest nechutné
skola by mala deti vychovavat k tomu, aby sa medzi sebou nesnazili hladat rozdiely a pouzivat ich ako dovod na vysmech. lebo mozu robit akekolvek opatrenia, ziaci si stale nieco najdu.
A ulízané vlasy nie ?
Ale uniformy by som bral...
Inak, to mám akože nosiť do školy blok, že koľko stálo to tričko, náramok alebo mobil? A keď budem mať na sebe tričko za 15€ tak budem mať pokarhanie triednou lebo prevyšuje dovolenú hranicu ceny? Keď už chcú, tak nech radšej zavedú tie uniformy...
A formulácia ,,drahý makeup" z nadpisu a ,,špičkový makeup" z článku je dojemná. Rozdiel medzi špirálou za tridsať a za dve eurá nie je práve zjavný na prvý pohľad. A podľa toto druhého by asi mohla dievčatá chodiť len napiču namaľované
---------------------------------------------------------
No, nasrala som sa k večeru zase raz.
toto treba, drahu mikinu mas? jeb cierny igelit cez nu
Tam nieje problém v tom, či nejaké decko bude nosiť obleček s kravatkou v nevkusných farbách alebo nie. Tu ide o to, že niekto má firmu, ktorá tieto uniformy môže vyrobiť. Dostane zákazku, ktorá mu zarobí pár mega a Vaši rodičia budú cálovať 70-80, až 100€ za jeden uniformový komplet. Potrebovať budete dva, čo bude teda stáť 150-200€, niekto sa na tom napakuje a Vy k tomu ešte budete vyzerať ako debkovia.