Nepozerala som to video, ale nepaci sa mi predstava, ze by sme nemali znamky. Bola to pre mna motivacia na ZS a aj asi rok-dva na SS (kym som zistila, ze sa fakt ucim pre seba a naozaj ma to bavi).
ja som za známkovanie... avšak malo by ísť skôr o informovanosť toho žiaka a jeho rodičov že ako sa mu darí ... nie o nejaké súdenie a trestanie a podobne... proste nie je to v systéme známkovania, ten nie je zlý, len ľudia ho zle ponímajú... známky by mali odzrkadliť, ako dobre ten žiak ovláda dané učivo (ako sa mu darí v danom predmete) a to by malo najmä rodičov informovať o tom, akým smerom by sa ich dieťa mohlo v živote vydať... ak mu nejde matika, nemali by naňho tlačiť (aj keď snažiť sa zato môže, lebo veľakrát nejde u detí o neschopnosť či "antitalent" na predmet, ale skôr o lenivosť) ...proste by sa mali zamerať najmä na to, v čom je dobrý.. ak mu ide chémia napríklad alebo jazyky tak by ho mali v tomto čo najviac podporovať.... lenže ľudia sú posadnutí dobrými známkami a vyžadujú, aby malo dieťa dobré známky zo všetkého.... lenže niekto nech sa snaží ako len chce tak tá matika mu nepôjde... .. čiže viac podpory a menej kritizovania... a toto je proste v ľuďoch a nie v systéme.
Teta zlatá, ale osobne si nemyslím, že deti strácajú vnútornú motiváciu preto, že ich učitelia známkujú...jednak nemám pocit, že by som ja sám niekedy vnímal známku ako odmenu, ale keby aj tak nemyslím, že by to vadilo. Podľa mňa deti nie sú motivované skôr preto, že z naučených vecí nevidia žiadnu pridanú hodnotu pre svoj život. Najväčšia demotivácia je podľa mňa pocit, že niečo robím zbytočne
cim som starsi tym viac zistujem kolko dobrych veci do zivota mi skola dala... nebolo to o tom ze kde vyuzijem pytagorovu vetu alebo basnicku morho ale cielom bolo vryt do nas navyky ako su logika, skupinova praca, predstavivost a pod... kto nechce chodit do skoly a nic sa ucit s tym ze mu staci lopata tak ok ved nikto nikoho nenuti, ale deti toto este nevedia ako sa im to zide preto by do skoly vacsina chodit ani nechcela... mne momentalne znamkovanie nevadi, problem bude s pristupom ziakov aj ucitelov k tomu aby som mal lepsiu "znamku" to pocitanie znamok a priemerovanie je uplne zle, niekto je vyznamenany lebo ma priemer 1,5 dalsi nieje lebo ma 1,6, toto uz so zivotom vela spolocneho nema
@maxton no nahodou ma, ved vsade mas nejaky jasne dany system odmien podla snahy a vsade su urcite tabulky podla vykonu, bonusy...a ked raz splnis pozadovanu kvotu, tak mas narok a ked nie tak nie, cize ako to ze to podla teba nema vela spolocne so zivotom?
@lovingmemory no takto aky ty som sa na to nepozeral to mas pravdu nerobim vo sfere kde su provizie za vykon alebo pod. tak ma to nenapadlo, ale mas pravdu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov