ludi, ktori nevedia ocenit svoje vlastnosti, nechaju si srat na hlavu len aby sa vyhli konfliktom a nechaju zo seba robit rohozky a ublizovat si preto, aby neublizovali inym.
@hoperpohroma chápes to zle, pointa pokory je zostať s nohami na zemi aj keď sa ti darí a vždy pamätať na svoju nedokonalosť. Neznamená to že máš byť submisivna a nebranit sa keď ti je robené zle.
@hoperpohroma pokora je to že ju využiješ respektíve využije ona teba keď máš pocit že to tak má byť...ale pokornost znamená že sklopis uši keď máš a nie že sklopis keď nemáš
Pokora je nemať obrovské ego, ktoré prevyšuje všetko ostatné v človeku, vrátane charakteru a empatie, a ktoré dáva človeku pocit, že si k ostatným môže dovoľovať, čo sa mu len zachce, že nemusí mať žiadne hranice, pretože on je ten veľký pán. Pokora je o pochopení toho, že sme iba zrnká piesku, ktoré sem vietor privial a jedného dňa aj odveje a my s tým nič neurobíme, musíme sa len podvoliť tomuto kolobehu. O pochopení, že človek nie je ten najmocnejší, že i ked za ten svoj cca 75- ročný život dokáže urobiť veľa, v porovnaní s vesmírom, prírodou či bohom je iba mravcom vo veľkom mravenisku. Pokora nás učí, že tí, čo sa vedia pre vyššie dobro ponížiť, budú duchovne povýšení.
Je pravda, čo povedal Pán Ježiš: "...mýtnici a neviestky vás predídu do Božieho kráľovstva..." A pre ktorú vlastnosť? Pre pokoru. Veľkí hriešnici a veľkí svätci, to bývajú ľudia pokorní. Oni sa nepotrebujú pretvarovať pred druhými, akí sú oni čnostní. Sú preto tak blízko pri Bohu, lebo sa tak hnusne nenafukujú ako my ostatní. Oni sa neporovnávajú so susedom - som lepší ako on, ja chodím častejšie do kostola a na prijímanie, ja chodím na stretko, ona nechodí. Veľkí svätci a veľkí hriešnici toto nerobia. Porovnajú sa s Ježišom a povedia: "Pane, ešte vždy som malý."
@darkpassenger nie je to celkom pravda. dovolím si tvrdiť na základe biblickej analýzy, že pokora, má sa stať naším životným štýlom. počuješ dobre. marcello definoval pánove slová z evanjelia. mnoho ľudí nepoznajú seba samých, teda sa nevedia zadefinovať, a myslia si že ked su ticho, do nikoho nerýpu a nemajú posledné slovo sú pokorní. omyl vysveltím bližšie v článku
Proste že si nenamýšľaš, nemáš obrovské sebavedomie a teda nerobíš veci, na ktoré nemáš, len si to neuvedomuješ. Že nie si sebecký a že dovolíš úspech a radosť iných a iným aj keď vieš, že ak by si chcel, by si bol tým úspešným ty.
Pokora je absencia ega.
Nie ako si kazdy mysli, ze pokorny je ten tam ťuťmak v rohu co sa krci a kazdy nanho zvysoka serie. To nie je pokora. Pokorny je clovek co ide svojou cestou vzpriamene ale nediva sa hore, neni pysny a nediva sa ani dole, je si vedomy svojich dobrych aj zlych stranok. Diva sa vpred. Pokorny je ten, co pozna sam.seba a vie pochopit druhych. Neponizuje ani nevyvysuje seba ani nikoho a nic ine.
verď si nájde definíciu v slovenských slovníkoch, je to duševný stav spočívajúci v uvedomovaní si svojich nedostatkov, v rešpekte pred autoritou, poníženosť
nepreceňovať sa, priznať si chyby a uvedomiť si, že ak aj ja som bol/a niekedy v sračkách, kto ma z nich vytiahol, nerobiť veci, ktoré neznášam, keď robia druhí
Nesutazit a neporovnavat sa, o koľko som insia lebo, každý je jedinečný a nikdy neviem dosť na to, aby som odsúdila. Proste prijať ostatných tak ako sú bez arogancie, predsudkov a kritiky. Môžem im pomôcť, ale keď to nedokážem, výčitka by nebola spravodlivá, ak sa mi niečo nepáči. Radšej rovno nechať tak.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
ludi, ktori nevedia ocenit svoje vlastnosti, nechaju si srat na hlavu len aby sa vyhli konfliktom a nechaju zo seba robit rohozky a ublizovat si preto, aby neublizovali inym.
I think I am more humble than you can possibly imagine
Pokora je absencia ega.
Nie ako si kazdy mysli, ze pokorny je ten tam ťuťmak v rohu co sa krci a kazdy nanho zvysoka serie. To nie je pokora. Pokorny je clovek co ide svojou cestou vzpriamene ale nediva sa hore, neni pysny a nediva sa ani dole, je si vedomy svojich dobrych aj zlych stranok. Diva sa vpred. Pokorny je ten, co pozna sam.seba a vie pochopit druhych. Neponizuje ani nevyvysuje seba ani nikoho a nic ine.