Ahoj Pepa511. Som rada, ze sa tu najde clovek, ktoreho zaujimaju take iste veci ako mna. Ja verim na reankarnaciu. Takze ked zomrieme urcite sa znovu narodime no ako niekto iny samozrejme. O tomto som citala jednu super knihu. Je tam pisane, ze ked clovek je v tomto zivote zly a pacha zle veci, v tom buducom zivote bude postihnuty nejakou zakernou chorobou. Ale s tymto tak celkom nesuhlasim. Pretoze ked si vezmete deti napriklad s Detskou progeriou (ak viete aka je to choroba), je to uplny nezmysel. Ved tie deti podla mna nemaju tu chorobu preto, zeby boli nejak zle v minulom zivote.
listujem v pamati listujem pockaj uz uz to bude nieco tam je pockaj uz to skoro mam..... a uz viem co tam je je tam velka cierna tma a naozaj neviem na keru picu to tu budeme rozoberat
Precitaj si knihu Zívot po zivote alebo Svetlo na druhom brehu od Dr. Raymonda Moodyho. Velmi ma presvedcili tie knihy...ten autor je psychiater, ktory "zozbieraval" pripady klinickej smrti - teda ked niekto bol uz mrtvy, aler ozivili ho, a vsetci zazivali to iste - tunel, svetlelna bytost z ktorej vyzarovala silna laska az nechceli od nej odist, trojrozmerne premietnutie celeho doterajsieho zivota...niektori lekari to vysvetlovali tak, ze su to halucinacie, ktore vznikaju v mozgu v stave nastavajucej smrti - ale nedokazali vyvratit najvacsi dokaz - ze ked boli "mrtvi", presne videli, poculi, a citili, co sa v miestnosti, kde zomreli odohrava, oni to pozorovali z ineho uhla ako bolo ich telo, a dokonca vedeli presne aj co si lekar, prip. ten, co tam bol, MYSLEL v tom momente. Ked potom, po "smrti" tieto udalosti opisovali, vsetci boli vzdy ohureni - lebo presne to sa tam vtedy dialo.
A k tej karme, co sa tu pisalo...aj o tom som cital viac, a podla vychodnych nauk, ezoteriky, to nie je tak, ze ak si bol "zly", budes za to trpiet. Ma to skor taku psychologcku podstatu. Ak zomries s hnevom, pocitom viny (cize inak - ked si spravila nieco "zle" a SAMA si si to neodpustila), alebo podobnymi nicivymi emociami, ktore si mozno ani sama neuvedomujes a mozes ich cely zivot potlacat - ale tie energie ostanuzapisane v tvojom "astralnom tele" - tj. jemnohmotne telo, nieco ako dusa, s tym telom vraj ostava tvoj duch aj po smrti a potom sa prevteluje do dalsieho tela. Ak budes at v astralnom tele vela blokad, cudnych energii a emocii, bude to mat vplyv aj na fyzicke telo. Len pripomeniem, ze toto sa vsetkym skeptikom bude zdat ako k*k*tina, ale je to uz tisice rokov stara nauka, a vsetci liecitelia na svete dokazu vnimat astralne telo a vycitat z neho emocie - a teda aj choroby, ktore tieto emocie sposobili alebo este len maju sposobit na fyzickom tele. Ma taketo temy tiez dost zaujimaju, mam uz o nich toho dost precitane
Ked umrieme, tak budeme tam, kde sme boli pred narodenim - v p***. Pred pocatim sme necitili nijak, pretoze sme neboli, a ked umrieme, zase nebudeme. Na dalsie zivoty sa nespoliehaj, ten je len jeden, a je kratky.
Naozaj je zvlastne,ze si nepametame vobec nic z toho co saudialo ked sme boli uplne malicky,..ale ja som zas pocula,ze prva dva roky dietata,su niecim zvlastne,akoby zilo vo svojom svete a neskor je prechod do reality a mozno je to naozaj pravda,kedze si uz zaciname spominat aj na detstvo....a ked zomrieme,tak na to je tiez vela teorii,napriklad ze sa znovu narodime,ale duse hriesnikov,/tak sa volaju zly ludia,ze?/ budu vecne bludit v neviem akom priestore,velmi zaujimava tema,fakt,...ale ked tak o tom filozofujeme,zacinam sa bat co ma caka po smrti.
No tak ja som dva roky pred mojim narodením ešte neexistoval, kedďže ako možno vieš, spermie sa tvoria každý deň. Takže som nemal ani žiadne pocity. eto vsio
Mna ani tak nezaujima co so mnou bolo pred narodenim ako co sa stane po tom, co zomriem. A AKO JE TO PO SMRTI? Nemyslim si ze nieco zvlastne, obycajny biologicky proces chemicke reakcie ktore zabezpecuju rozklad tela (samozrejme k tomu pomahaju aj bakterie a rozne mikoorganizmy).Kedysi sa mi zdalo ze rozpadnut sa po smrti na prach je trochu krute, ze z nas nezostane nic ale dnes si myslim ze je to ucite lepsie ako sa reinkarnovat do niekoho ineho, zit v cudzom tele, ist do neba prip. pekla a trpiet za "hriechy" z minulosti!
Presne nad tym rozmyslam aj ja, ved nieco citit musim, musim mysliet, nemozem byt predsa nic! O to ide, to sa proste neda vysvetlit, to musi mat clovek podobne pocity, aby chapal....
a MOŽNO pred narodením žijeme akoby v telach oboch naších rodičoch. To jest že sme akousi častou ich JA. Ved koniec koncou oplodnenie vznika ked sa stretnu dva pohlavne bunky opačných pohlaví s polovičným počtom chromozónov, v ktorých su základne predispozície. Možno to platí aj naopak po smrti ostávame v JA naších potomkov, to jest nikdy nezaniknéme. A prečo si všetko nepamatame ? Možno aj hej ale náš mozog to nevie vygooglovať s našej pamati. A K tým malým deťom, deti si uvedomujú život, ved reagujú na podnety to jest žijú, ale možno ich mozog nie je ešte natoľko vyvinúti aby si pamätal čo sa stalo včera apod... MOŽNO je využívaná iba kratkodobá pamäť..........JA si tiež nepamätam ako som spravil prvý krok, povedal svoje prvé slovo. NO pamätám si už čosi pred druhým rokom. Spomínam ako som sa zobudil na posteli akoby z dlhého sna a išiel za otcom, ktorý práve vtedy lepil modelovú helikoptéru a viem si presne vybaviť o čom som sa rozprával, vedel som už hovoriť, pamätam ako som sa učil nové slová, môj mozog už bol dosť vyvinutý proste chapal som a chcel som chapať viac. Moje názory sa odvtedy zmenili ale postoj chcem chápať viac nie.....
ehm na tom nie je nic divne, ze sme si nic nepametali ked sme mali trebars rok alebo co, to sa da vysvetlit z biologickeho hladiska predsa, ale inak mna ani netrapi, c opo smrti, co pred smrtou, co pak ja vím, nedzvieme sa to nikdy, to som uz pochopila, mozme sa len domnievat, nuz a ja sa domnievam, verim, ze energia po mojej smrti niekam cisa prevteli do inej bytosti, ci prispeje k novej planete D ci hviezde, ci k dakej vesmirnej skaze, nevim, alebo ci pojdem do raqja, hm, to by ja chcela a dufam ze tam budu moi milovani ludia, do pekla nerada by sla, ale co uz, ak pojdem, alebo ci nebude nic a len tma? tak co bude....fajn, a j ten tunel je fajn ktorym budem prechadzat, teda ako je uz jasne, nemam presne skresleny pohlad na to, a ani nebudem mat nikdy, a preto sa s tym nezaoberam, ale riadim sa niektorymi hodnotami, zasa nehccem vyzerat ze som len tak bez nazoru, no icm dalej idem zivotom a cim viac poznavam, tym je to tazsie rozjiimat sa nad tym
Neviem co bolo ked som bola nenarodena ale asi nic JA si myslim, ze po smrti sa clovek citi ako pocas spanku. Vtedy je to vpodstate nic...no az na tie sny, ale mne sa nesniva, takze dokopy je to take, ze lahnem si a o sekundu je rano... a medzitym nic. Je mozne, ze existuje rano aj po smrti - reinkarnacia, bolo by to zaujimave, ale neverim, ze by to niekto vedel presne povedat. Mozno klinicka smrt je uz sice fyzicky smrt, ale mozno ze psychicky je ina, ako ta skutocna. Ak zomriem dam vam vediet Ak nie, tak nic take neexistuje
Smrť je stav mysle, a ak človek verí, že po smrti niečo príde, tak práve jeho myseľ sa postará, aby to po jeho smrti vypadalo, tak ako si to predstavoval, keď ešte žil. Niečo ako sen, ibaže v tom sne sú aj iní, čo umreli a verili. A pritom každý v tom sne je tým, v čo veril, že bude a aj svet v tomto sne je taký v aký veril, že bude. Tí čo neveria, tí nebudú ničím a nikde. Jednoducho pre tých nastane tma, lebo aj keď síce možno budú súčasťou tohto "spoločného" sna a ostatní ich budú v tom sne vnímať, oni samotní nebudú vidieť nič, lebo ani v tom sne tomu nebudú veriť.
proste umries a nezostane nic. co je na tom nepochopitelne? taketo myslienky su ale uplne bezne vzhladom na neunosnu vieru cloveka v nieco co je nad..nad jeho zivotom..chce proste verit ze jeho zivot nie je zbytocny a podobne..je jedno ci veris v prevtelovanie duse,ci posmrtny zivot v pekle,nebi ci jak vam to ta vasa cirkev husti do hlavicky.
mimo to. jak si to predstavujes to prevtelovanie? kedysi bolo na planete 3mld ludi. teraz je dajme tomu 6. takze tvoja dusa sa prenesie inde a tie ostatne? existuje nejaka tovaren na tvorbu dusi? absurdna myslienka podla mna ale ked ti to zlepsuje zivot verit v nieco neberiem ti to.
ja verim tomu ze sa stretneme so vsetkymi niekde v nebi a budeme sa pozerat na nasich pribuznych ako riesia totalne kraviny. az potom budeme dokonali a uz nas nic nebude trapit..a kazdy den pridu miliony novych ludi a zase sa budeme zoznamovat az bude nebo preplnene tak ako sa plni svet. a takto to pojde dokola
Smrťou zanikne iba naše hmotné telo všetko čo by je pre nás hmotné ale nehmotné si beriem nikde inde možno to nie je nebo, možno niečo iné. Všetko v prírode sa mení nič nezanikne takže ani my nemôžeme zaniknúť len tak... máme niečo v sebe čo nemá nič iné (zatial nemám vedecky podložené fakty o UFO...) SVEDOMIE ani počítačom sa nedá napodobniť a nefunguje na princípe niečo príjmem nejakú energiu napriklad v jedle a vydám ju napríklad pri behani, ale funguje na niečom inom duchovnom tak príjmame a vydávame to ani nevidíme a pritom to príjmame uvediem priklad: Sme v spoločnosti nervóznich ludí prídeme domov a aj my sme nervózny a pritom sme nič neprijali fyzicky jedlo,cigarety,drogy... ale prijali sme psychicky ich zlé vlny. Skúste dať dva počítače vedla seba jeden noví ktorý ide bezchybne a druhý starý ktorý hlási chyby , nový počítač po čase nebude robiť chyby tým že niečo príjme od druhého (iba používaním...)
Jednoducho povedané príjmame,vidíme,cítime nielen fyzicky ale aj PSYCHICKY. Psychika nezomrie s telom.......
A toto mi pripomína jeden článok nepamätám si presne ale bol približne o tomto:
Pri jednom útoku začalo prudko snežiť král s armádou sa schoval do kostola ktorý prebrali miestnym a založily si v strede oheň zrazú král uvidel pri dverách Holubicu letela k ohňu zohriala sa a odletela preč. Keď nad tým premýšlal napadlo ho to s prirovnaním na ľudský život. Nikto nevie z kade pricházd ani holub nevedel zostal pri ohni chvilu ako aj my žijeme a odletel prec ako aj odídeme ale nevieme kam
Ked zomries nestane sa nic...Bude to tak ako ked zaspis, s tym rozdielom ze sa neprebudis...neexistuje ziadne peklo, nebo, boh...to su len symboly ktore maju ulhacit ludom zivot, aby sa mali v tazkostiach na koho obratit, t.j. na toho "tam hore." Moj nazor
A: Clnkovala sa otcovi vo vajciach.... co by som asi tak robila?
2)Q: Ako som sa vtedy citila?
A: Bola som celaaaa happy, teplo mi bolo, bezstarostne som si tam plavala..... az raz ma odtial vyhnali... ale saaak celkom fasa to bolo... som letelaaaaa.... a potom v takom niecom makkom som pristala... a tam sa zrazu vsetci ponahlali... taaaak som sa snazila vsetkych predbehnut......A aj sa mi to podarilo... som do dacoho narazila... a ma to vcuclo dnu... Zrazu sa zacali diat take cudne veci... normalne mi hlava, ruky, nohy zacali rast... dost ma to trapilo, lebo mi odpadol chvostik, vdaka ktoremu som vyhrala tu rychlostnu sutaz... no a potom mi zacalo byt tak tesne... vsetko ma tlacilo ani pohnut som sa nemohla... taaak som zacala kopat, buuuuchat aby ma von pustili.... a zabralo... po nejakom case som citila, ze sa "dvierka" otvaraju tak som sa rychlo tlacila von aby ma tam nezabudli...leeebo uz vaaaazne som tam mala malo miesta.....ale to nebolo nic v porovnani s "dvierkami" cez ktore som prechadzala... jaaaj to bolo..strazne uzke... a zrazu ma dakto zacal tahat za hlavu... to uz vaaazne bolo vela... nakoniec mi tu snurku z brucha odstrihli...a to uz som zacala kricat... ved najprv mi chvostik odpadol a teraz mi aj tu snurku beru??? No potom dakto povedal: "Mate dievcatko"... taaaak som zacala kricat este hlasnejsie.... leba sak aj ja som chcela vidiet to dievcatko... sak som nic take doteraz nevidela. Inak co mi bolo divne... vseeetci okolo mna boli taki velki. Potom ma dali takej bytosti... mama som odvtedy tomu hovrila a doteraz tak hovorim
Konecne nejaka dobra tema,ja sa tymto tiez zaujimam a precitala som celkom dost knih o tom.Verim v reinkarnaciu,takze podla mna zacneme po tomto zivote zase dalsi zivot,lenze tieto zivoty na seba nadvazuju,berieme si zo sebou svoje hriechy ,spomienky...ktore vsak ostavaju uschovane v podvedomi (ako aj v terajsom zivote mame spomienky na svoje predosle zivoty tiez zafixovane v podvedomi).Kazdy sme tu pre nico,mame nejake poslanie,nieco,co sme este nedokoncili z minulych zivotou.Casto ak sme si nieco este nedoriesili v minulom zivote ( napr. ked sme niekomu neodpustili ,ze nam ublizil,a pod. ) tak sme s tym clovekom aj v tomto zivote v nejakom spojeni,ci rodinnom alebo priatelskom...Je vela takych pripadov,v ktorych boli takto ludia spojeni,ale ked jeden odpustil tomu druhemu,tak zrazu sa im obidvom zacalo darit,a napatie madzi nimi prestalo.Je to fakt dost na dlho tato tema...a niekomu to moze prist ze som blazon,ale ja nic nevnucujem,to je len moje presvedcenie.
A este mi neda poznamenat k Nikol11,ze nerozumiem co tym myslela,ze deti s progeriou nemaju tu chorobu preto ,lebo boli zle v minulom zivote.(podotykam ze viem aka to je choroba).
mna by velmi zaujimalo...ked sa niekedy spomina ze o niekolko rokov trebars o milion rokov uz zanikne svet....co bude potom???predstavte si uplne ticho vo vesmire..nic sa nebude diat..vsetko zanikne...a vsetko co bolo uz nebude...vsetci doleziti a znami ludia ale aj obycajni ...na vsetko sa zabudne???co nastane potom???lebo ked sa nad tymto zamyslim...chyta ma depka
To, čo človek prežíval pred narodením si podvedome pamätá celý život, spomienky z tohto obdobia v ňom zostávajú. Vedome si však z tohto obdobia nepamňtáme nič, pretože pred narodením človek nevidel, len cítil a preto si pamňtá len pocitové vnemy. Za pomoci hypnózi je možné spomenúť si na tieto stavy, tkroé človek prežíval pred narodením. Čo sa s ním však dialo pred počatím, o tom sa dá povedať iba toľko, že z toho obdobia si nepamätá nič ani podvedome, pretože v tomto období neexistoval. A čo po smrti? Keď zanikne telo, akým spôsobom by mohol vnímať svet okolo seba?
no neviem ci cem aby boli dalsie zivoty..zas ked sa vezme ake mame stastie kde sme sa narodili...pozrite si baby v tych moslimskych krajinach alebo v afrike..cely zivot tam maju ludia na pi...u radsej nee...
Mid - a ja som zas čitala že to "svetlo na konci tunela" je spôsobene elektronmi v mozgu pri smrti čo spôsobuje v tom momente halucinacie..btw mozog funguje este 11 minut po zastaveni dychania..
Ale tak zas vševeduca nejsom a preto neviem povedať že čo je pravda... šak raz šeci zistime
Keď zomrie naše telo my v skutočnosti nezomrieme, iba sa naša duša (naše pravé Ja) odpúta od svojho tela. A naša duša nikdy nezomrie, len pôjde na také miesto aké si v živote zaslúžila a tam bude na veky.
Otázka: Mať večný život?
Odpoveď: Biblia nám ukazuje jasnú cestu k večnému životu. Najprv musíme priznať, že sme zhrešili proti Bohu: "Lebo všetci zhrešili a postrádajú slávy Božej" (Rímskym 3:23). Všetci sme sa dopustili vecí, ktoré zarmucujú Pána Boha, čo znamená, že si zaslúžime trest. Keďže všetky naše hriechy sú v konečnom dôsledku hriechmi proti Bohu, jedine večný trest je dostatočnou odplatou. "Odplatou za hriech je smrť, ale Boží dar je večný život skrze Ježiša Krista nášho Pána" (Rímskym 6:23).
Avšak Ježiš Kristus, dokonalý (1 Petra 2:22), večný Syn Boží sa stal človekom (Ján 1:1,14) a zomrel, aby splatil náš dlh. "Boh tak dokazuje svoju lásku k nám, že my kým sme ešte boli hriešnikmi, Kristus zomrel za nás" (Rímskym 5:8). Ježiš Kristus zomrel na kríži (Ján 19:31-42), vzal na seba trest, ktorý sme si zaslúžili my (2 Korintským 5:21). O tri dni vstal zmŕtvych (1 Korintským 15:1-4) a zvíťazil tak nad hriechom a nad smrťou. "Vo svojej veľkej milosti nám daroval nový život v živej nádeji skrze vzkriesenie Ježiša Krista" (1 Petra 1:3).
Vierou sa musíme odvrátiť od hriechu a obrátiť sa ku Kristovi, aby sme boli spasení (Skutky 3:19). Ak vložíme našu vieru v Neho a uveríme, že zomrel na kríži, aby zaplatil za naše hriechy, získame odpustenie a zasľúbený večný život v nebesiach. "Lebo Boh tak miloval svet, že dal svojho jednorodeného syna, aby každý, kto v Neho uverí, nezahynul, ale mal večný život" (Ján 3:16). "Ak vyznávaš svojími ústami, že Ježiš je Pán,' a veríš vo svojom srdci, že Ho Boh vzkriesil zmŕtvych, budeš spasený" (Rímskym 10:9). Jedine viera v Kristovo dielo dokonané na kríži je jedinou skutočnou cestou k večnému životu! "Lebo skrze vieru ste spasení, skrze vieru – a nie pre vaše zásluhy, je to dar Boží – nie zo skutkov, aby sa nikto nechválil" (Efezským 2:8-9).
Vaše príspevky si nečítam, možno niektoré ktoré ma zaujali na prvý pohľad, takže prepáčte keď budem opakovať to, čo napísali iní predo mnou.
Všetko tvorí energia. Pozrime sa na klávesnicu. Vyzerá pevne, ale je to energia. Energia sú naše myšlienky, energia je naša duša, aj telo, všetko. Čo sme robili pred narodením? Moja teória: Žili sme. Ale samotná energia ktorá tvorí dušu nevie myslieť bez energie, ktorá tvorí telo. Preto si svoj život pred týmto životom nepamätáme. A keď zomrieme, naša duševná energia splynie s telesnou energiou a znova sa narodíme. Nekonečný cyklus.
Pred narodením si plával v plodovej vode v amniotickom vaku, čo si vtedy pociťoval závisí od ontogenetického stupňa na ktorom si sa nachádzal. Po smrti sa budeš pomaly rozkladať a znečisťovať podzemné vody...prípadne vyletíš von komínom. Prinajmenšom, to sa stane s atómami tvojho tela. Ty ako osobnosť zanikneš už predtým, už po krátkom odstavení mozgu od prívodu živín.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
40 komentov
ale mam rada jogu =DD ale nie ...
mna zaujimaju take veci c ja viem ...mne neni jedno co so mnou bude ked zomrem...lebo podla vsetkeho ma caka PEKLOOOO =DDD uffff
Precitaj si knihu Zívot po zivote alebo Svetlo na druhom brehu od Dr. Raymonda Moodyho. Velmi ma presvedcili tie knihy...ten autor je psychiater, ktory "zozbieraval" pripady klinickej smrti - teda ked niekto bol uz mrtvy, aler ozivili ho, a vsetci zazivali to iste - tunel, svetlelna bytost z ktorej vyzarovala silna laska az nechceli od nej odist, trojrozmerne premietnutie celeho doterajsieho zivota...niektori lekari to vysvetlovali tak, ze su to halucinacie, ktore vznikaju v mozgu v stave nastavajucej smrti - ale nedokazali vyvratit najvacsi dokaz - ze ked boli "mrtvi", presne videli, poculi, a citili, co sa v miestnosti, kde zomreli odohrava, oni to pozorovali z ineho uhla ako bolo ich telo, a dokonca vedeli presne aj co si lekar, prip. ten, co tam bol, MYSLEL v tom momente. Ked potom, po "smrti" tieto udalosti opisovali, vsetci boli vzdy ohureni - lebo presne to sa tam vtedy dialo.
A k tej karme, co sa tu pisalo...aj o tom som cital viac, a podla vychodnych nauk, ezoteriky, to nie je tak, ze ak si bol "zly", budes za to trpiet. Ma to skor taku psychologcku podstatu. Ak zomries s hnevom, pocitom viny (cize inak - ked si spravila nieco "zle" a SAMA si si to neodpustila), alebo podobnymi nicivymi emociami, ktore si mozno ani sama neuvedomujes a mozes ich cely zivot potlacat - ale tie energie ostanuzapisane v tvojom "astralnom tele" - tj. jemnohmotne telo, nieco ako dusa, s tym telom vraj ostava tvoj duch aj po smrti a potom sa prevteluje do dalsieho tela. Ak budes at v astralnom tele vela blokad, cudnych energii a emocii, bude to mat vplyv aj na fyzicke telo. Len pripomeniem, ze toto sa vsetkym skeptikom bude zdat ako k*k*tina, ale je to uz tisice rokov stara nauka, a vsetci liecitelia na svete dokazu vnimat astralne telo a vycitat z neho emocie - a teda aj choroby, ktore tieto emocie sposobili alebo este len maju sposobit na fyzickom tele. Ma taketo temy tiez dost zaujimaju, mam uz o nich toho dost precitane
(Re 8: dobrý názor)
mimo to. jak si to predstavujes to prevtelovanie? kedysi bolo na planete 3mld ludi. teraz je dajme tomu 6. takze tvoja dusa sa prenesie inde a tie ostatne? existuje nejaka tovaren na tvorbu dusi? absurdna myslienka podla mna ale ked ti to zlepsuje zivot verit v nieco neberiem ti to.
Jednoducho povedané príjmame,vidíme,cítime nielen fyzicky ale aj PSYCHICKY. Psychika nezomrie s telom.......
Pri jednom útoku začalo prudko snežiť král s armádou sa schoval do kostola ktorý prebrali miestnym a založily si v strede oheň zrazú král uvidel pri dverách Holubicu letela k ohňu zohriala sa a odletela preč. Keď nad tým premýšlal napadlo ho to s prirovnaním na ľudský život. Nikto nevie z kade pricházd ani holub nevedel zostal pri ohni chvilu ako aj my žijeme a odletel prec ako aj odídeme ale nevieme kam
1)Q: Co som robila predtym ako som sa narodila?
A: Clnkovala sa otcovi vo vajciach.... co by som asi tak robila?
2)Q: Ako som sa vtedy citila?
A: Bola som celaaaa happy, teplo mi bolo, bezstarostne som si tam plavala..... az raz ma odtial vyhnali... ale saaak celkom fasa to bolo... som letelaaaaa.... a potom v takom niecom makkom som pristala... a tam sa zrazu vsetci ponahlali... taaaak som sa snazila vsetkych predbehnut......A aj sa mi to podarilo... som do dacoho narazila... a ma to vcuclo dnu... Zrazu sa zacali diat take cudne veci... normalne mi hlava, ruky, nohy zacali rast... dost ma to trapilo, lebo mi odpadol chvostik, vdaka ktoremu som vyhrala tu rychlostnu sutaz... no a potom mi zacalo byt tak tesne... vsetko ma tlacilo ani pohnut som sa nemohla... taaak som zacala kopat, buuuuchat aby ma von pustili.... a zabralo... po nejakom case som citila, ze sa "dvierka" otvaraju tak som sa rychlo tlacila von aby ma tam nezabudli...leeebo uz vaaaazne som tam mala malo miesta.....ale to nebolo nic v porovnani s "dvierkami" cez ktore som prechadzala... jaaaj to bolo..strazne uzke... a zrazu ma dakto zacal tahat za hlavu... to uz vaaazne bolo vela... nakoniec mi tu snurku z brucha odstrihli...a to uz som zacala kricat... ved najprv mi chvostik odpadol a teraz mi aj tu snurku beru??? No potom dakto povedal: "Mate dievcatko"... taaaak som zacala kricat este hlasnejsie.... leba sak aj ja som chcela vidiet to dievcatko... sak som nic take doteraz nevidela. Inak co mi bolo divne... vseeetci okolo mna boli taki velki. Potom ma dali takej bytosti... mama som odvtedy tomu hovrila a doteraz tak hovorim
A este mi neda poznamenat k Nikol11,ze nerozumiem co tym myslela,ze deti s progeriou nemaju tu chorobu preto ,lebo boli zle v minulom zivote.(podotykam ze viem aka to je choroba).
Ale tak zas vševeduca nejsom a preto neviem povedať že čo je pravda... šak raz šeci zistime
Otázka: Mať večný život?
Odpoveď: Biblia nám ukazuje jasnú cestu k večnému životu. Najprv musíme priznať, že sme zhrešili proti Bohu: "Lebo všetci zhrešili a postrádajú slávy Božej" (Rímskym 3:23). Všetci sme sa dopustili vecí, ktoré zarmucujú Pána Boha, čo znamená, že si zaslúžime trest. Keďže všetky naše hriechy sú v konečnom dôsledku hriechmi proti Bohu, jedine večný trest je dostatočnou odplatou. "Odplatou za hriech je smrť, ale Boží dar je večný život skrze Ježiša Krista nášho Pána" (Rímskym 6:23).
Avšak Ježiš Kristus, dokonalý (1 Petra 2:22), večný Syn Boží sa stal človekom (Ján 1:1,14) a zomrel, aby splatil náš dlh. "Boh tak dokazuje svoju lásku k nám, že my kým sme ešte boli hriešnikmi, Kristus zomrel za nás" (Rímskym 5:8). Ježiš Kristus zomrel na kríži (Ján 19:31-42), vzal na seba trest, ktorý sme si zaslúžili my (2 Korintským 5:21). O tri dni vstal zmŕtvych (1 Korintským 15:1-4) a zvíťazil tak nad hriechom a nad smrťou. "Vo svojej veľkej milosti nám daroval nový život v živej nádeji skrze vzkriesenie Ježiša Krista" (1 Petra 1:3).
Vierou sa musíme odvrátiť od hriechu a obrátiť sa ku Kristovi, aby sme boli spasení (Skutky 3:19). Ak vložíme našu vieru v Neho a uveríme, že zomrel na kríži, aby zaplatil za naše hriechy, získame odpustenie a zasľúbený večný život v nebesiach. "Lebo Boh tak miloval svet, že dal svojho jednorodeného syna, aby každý, kto v Neho uverí, nezahynul, ale mal večný život" (Ján 3:16). "Ak vyznávaš svojími ústami, že Ježiš je Pán,' a veríš vo svojom srdci, že Ho Boh vzkriesil zmŕtvych, budeš spasený" (Rímskym 10:9). Jedine viera v Kristovo dielo dokonané na kríži je jedinou skutočnou cestou k večnému životu! "Lebo skrze vieru ste spasení, skrze vieru – a nie pre vaše zásluhy, je to dar Boží – nie zo skutkov, aby sa nikto nechválil" (Efezským 2:8-9).
Všetko tvorí energia. Pozrime sa na klávesnicu. Vyzerá pevne, ale je to energia. Energia sú naše myšlienky, energia je naša duša, aj telo, všetko. Čo sme robili pred narodením? Moja teória: Žili sme. Ale samotná energia ktorá tvorí dušu nevie myslieť bez energie, ktorá tvorí telo. Preto si svoj život pred týmto životom nepamätáme. A keď zomrieme, naša duševná energia splynie s telesnou energiou a znova sa narodíme. Nekonečný cyklus.
Po smrti? Nič, proste nebudeme.