Mávate aj vy často deja vu? Čím to je? Mne sa často zdá, že niektoré situácie som zažila už predtým, dokonca viackrát... presne do detailov to isté! Ale to proste nie je možné
raz za cas jedno oko vysle informaciu o miliontinu sekundy neskor ako to druhe a mozog to spracovava ako dve rozlicne informacie a tebe sa zda ze je to spomienka....
mne sa často stane že ked niečo robím tak mám taký pocit akoby som to prednedávnom robila.... no neviem ale vždy keď napr varechou miesim cesto a spomalujem v tom krúživom pohybe tak mám strašne nepríjemný pocit...aler nemôžem si spomenúť aj keď už už....neviem sa ani vysloviť proste
Ale existuje aj teoria, ze vermis vznikne, zanikne a restartuje sa , cize vsetko zacne odznova. Znova bude evolucia, narodis sa umries a tak stale dokola..... Zdroj: Futurama
Niektorí vedci vravia, že je to tým, že keď zažívaš nejakú situáciu a ukladá sa ti do mozgu, popletú sa nejaké spojenia alebo niečo podobné, a uloží sa to dvakrát - raz do súčasných zážitkov a raz do minulých. A preto sa ti potom zdá, že si to už niekedy zažila, pretože to máš "uložené v pamäti".
mávam to často, a stáva sa to vraj preto, že mozog nevie zadeliť danú situáciu do časovej línie alebo také niečo, neviem presne čo, niekde som o tom čítal ale koniec koncov na wikipédii by to mohlo byť
oco mi hovoril ze sa to stava tak, ze ked nieco uvidis tak sa ti to hned ulozi do dlhodobej pamate a potom sa na to pozries a mas pocit ze si to uz videla
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
Ale existuje aj teoria, ze vermis vznikne, zanikne a restartuje sa , cize vsetko zacne odznova. Znova bude evolucia, narodis sa umries a tak stale dokola..... Zdroj: Futurama
ale ak si náchylný na sci-fi, tak ide o šiesty zmysel
-Ahoj, ako sa mám?
-Dobre... a ja?
asi tak
de ja vu.