Do čertovej kurvokundy, zabudol som tú jedinú možnosť, kvôli ktorej som celé fórum zakladal, a síce, že "Označím ho za trolla". Spadá to teda pod "vynadám mu", ak tam chceš zahlasovať.
Budem argumentovať tým, že dotyčný odvodzuje závery všeobecnej platnosti z príliš malej, štatisticky nevýznamnej vzorky; nevidí komplexnosť problematiky a bigger picture. Zavediem ho do slepej uličky a vymodelujem artificiálnu percepciu, v ktorej si bude pripadať malý.
super téma. normálne je to farizejstvo, ale čo narobíš. otázka je, akú máš motiváciu niečo robiť, keď to chceš kritizovať, či máš aj motiváciu niekoho kritizovať za to čo robí. som zástanca toho, že najlepšie sa vyvarujem pred zlým vtedy, kedy to okúsim aj ja sám. avšak nie ako pokusný králik, ale ako osoba, ktorá v podstate v niečom zlyhala, a potom sa možno posnažím niekoho od toho odhovoriť. Jestvuje spústa udalostí v živote, čo človek chce robiť, a nemôže, a nechce, a musí a predsa medzi týmito elementami jestvuje akási "interakčná hranica", teda tie elementy, ktoré na seba vplývajú, nedajú sa nejako od seba oddeliť, a "jedno s druhým" súvisia, sú akousi neoddeliteľnou zložkou tej danej podstaty. ktorú je potrebné v prvom rade repšektovať. a ked ti odpoviem, že čo robím, keď ma niekto skritizuje. väčšinou v práci ak ma niekto skritizuje, a viem, že má pravdu tak sa ospravedlním, pričom ja sám sa snažím skúmať, kde konkrétne je pravda. je to z toho dôvodu, aby ma niekto nevyužíval, a nehral na city. toto je podstatná zložka pri tvorení vzťahov, aby si človek zachoval jednak chladnú hlavu v rozhodovacom procese, a jednak aby ostal tým, čím je, a nemenil sa smerom k horšiemu. je dobré, kedy človek sa mení v smerom k lepšiemu. avšak to je len všeobecné pomenovanie, pretože jestvuje spústa elementov, ktoré môžeme kvantifikovať a označiť ako dobré, ale nevieme, čo konkrétne pre nás je to dobré... lebo to, čo je pre mńa dobré, pre teba môže byť zlé. tak ako niekomu prospeje pobyt na čerstvom vzduchu, sú jedinci ktorí skrz nejakú chorobu pobyt na čerstvom vzduchu môže uškodiť. vidíš že na všetko jestvuje uhol pohľadu, a pri niektorých momentoch, kde je potrebné aj kritické myslenie, absentuje praktickosť, vecnosť, spravodlivosť, proste isté charakteristické čnosti, ktoré v spoločnosti sú nevyhnutné preto, aby sme dokázali spolu aspoń ako tak vychádzať, čo sa zaiste nie vždy podarí. Zo skúsenosti viem, že keď ma niekto na niečo upozornil, vždy to mnou otriaslo. avšak postupom času, kedy som z toho všetkého vychladol, a dostal sa z toho, ako sa hovorí, spätne som si uvedo mil, že som zase bohatší o jednu skúsenosť navyše. Skús sa nad týmto zamyslieť. Je samozrejme aj rozdiel, ako ti to niekto povie oprávnene, alebo chce len vyrývať. aj medzi starými ľuďmi, ktorí si zasluhujú úctu od ostatných mladších sa nájde spústa retardovaných jedincov, ktorí si myslia, že zjedli múdrosť sveta, pričom zjedli akurát tak vieš čo. Ja si to skúsim vo svojom vnútri poriadne zanalyzovať (podorobiť akémusi osobnému vnútornému preskúmaniu, na čom vlastne som) a potom sa mi ľahšie dokáže prijať aj niečo, čo možno nie je celkom príjemné. Čo ty na to. skús teda uvažovať nad istým modelom, ktorý ti predkladám v tomto mojom príspevku, tento uhol pohľadu, ktorý nevyplýva z autoritárskeho poňatia hierarchickej štruktúry ako takej, či už vo vertikálnej, alebo horizontálnej podobe (ak približne vieš, čo tým chceš povedať) ale vyplýva zo zdravého sedliackeho rozumu. A keď si zachováš zdravý sedliacky rozum, si schopný skritizovať aj autoritu a vyššie postaveného človeka, ako si ty sám, a pritom zachovať svoju aj jeho dôstojnosť a ľudskosť. Nad týmto sa zamysli
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov