Mám problém lebo sa neviem rozhodnúť či ísť na 4 ročné gymnázium alebo na bilingválne? Zobrali ma už aj tam, aj tam. Najlepšie by bolo kebyže má už niekto skúsenosti s gymnáziom Jura Hronca v BA Ď.
na gympel by som nesiel.. dokoncis ho a zistis ze vies zo vsetkeho hovno.. ak nepojdes na vysku (co nikdy nevies ci ta to po roku neprestane bavit), tak skoncis najskor niekde v tescu za pokladnou s 300 eurami na mesiac..
ale ked uz nutne gympel tak bilingvalny.. jazyky urcite vyuzijes..
@tommyhot tiež si myslím že bilingvál, ale on e strašne ťažký a samí šprti tam chodia a dosť ťažko sa dostať na ten bilingvál kde ma prijali z 300 som bola 24.
@tommyhot .... konečne nazor s ktorym sa uplne stotožnujem .... aj tak gymka už nie su to načo služili ..alebo vznikli pôvodne ...keď fakt tam chodili len najlepší z najlepších a bola to príprava na ťažke vysoke školy ....., teraz tam ide pomaly hockto lebo to je gymko ...prečo by som mal isť na strednu odbornu že ? .... potom tu mame kopec ľudi čo vedia o všetkom kusok ale nič poriadne
@takzvany ano ano je ..no veď keď si z BA tak vieš že to neni zrovna najlahší gympel a na to bilingválne sa málokto dostane
@strommen2428 nič v zlom ale kamráta vyhodili v poslednom ročníku VŠ a mal skončený iba gympel ...síce robí v hoteli v kuchyni, ale zarába 2700 evri mesacne treba iba vypadnút z tohto Slovenska a vedieť jazyky
ja chodím na 4 ročné gymnázium a výučba cudzích jazykov je na našej škole na naozaj vysokej úrovni a každý rok k nám prídu študenti z bilingválneho,ale ak sa chceš sústrediť,že fakt hlavne na jazyky a nevylučuješ v budúcnosti pobyt v zahraničí,chod na bilingválne-určite!
@coco na tvojom mieste by som volil GJH. normálne štúdium. na jazykoch aj tak musíš pracovať sama. okrem toho rok naviac je neskutočne krutá a neadekvátna cena za bilingválne štúdium. tie roky naviac si šetri na vysokú školu.
a keď už ide o tie jazyky, ja som chodil na priemyslovku a na vysokej som zistil, že po anglicky viem lepšie ako väčšina mojich gymnazistických kolegov. výnimkou boli možno dvaja čo boli v anglicku v lete.
ja som tiež bola v lete v anglicku a ja chcem ísť aj na výšku do zahraničia len je to take že všetci mi hovoria že to 5 ročné ..ale mi tam svííci ten rok naviac
@coco neviem kde robi za 2700 eur mesacne, ale napriklad vo Svajciarsku je to ledva minimalna mesacna mzda.. Takze zarabat 2700 eur mesacne nemusi este nutne znamenat nejaky prepych.. dalsia vec je, ze v kuchyni moze robit takmer kazdy, rovnako ako za pokladnou, atd atd.. to su take tie typicke roboty pre tych co maju gympel a nemali na to aby si spravili vysku..
@v3nty ...no sak to ze teraz som na vyske a 99 % spoluziakov su gymnazisti .... neskutocne ma irituje to ich vecne filozofovanie o nicom ...a ked im povies ze su debilní ( takym inteligentnym sposobom ) tak na teba kukaju ze co sa vobec ozyvas ty z odbornej skoly .... ...more keketi ...uz sa tesim jak ich po skole prakticky zivot nauci co je dolezite
@coco ten rok naviac to je v piči ti vravím. tomu by som sa určite vyhol. vlastne v piči sú už tie roky na gympli, kedy sa venuješ všetkému a ničomu zároveň.
ale to sú veci, ktoré ľudia zisťujú až keď už je neskoro.
@coco , vidis a tolko sa natrapil ...najprv gympel a potom este vysoka ..nakoniec robi v kuchyni ...ano peniaze su to pekne ..ale vsetko len do casu ...mna osobne by nebavil taky zivot , dakde za hranicami , prec od vsetkych znamych ...proste kua ked som sa narodil na Slovensku tak tu aj chcem zit ...nemusim mat miliony ...staci ked budeme mat ...raz v buducnosti aj s mojou zenou aspon 1000-1500 € a bude to dolce vita ....
to,že niekto chodí (resp.chodil) na gymnazium nemusí nutne znamenať,že je debil alebo sa neuchyti v živote. ja tiez chodim na gympel,ale nie preto,aby som niekomu ukazala- "aha,ja som elita" alebo že by som tym chcela nieco niekomu dokazat,ale preto,lebo stredná škola so zameranim na taký odbor,ktorý by ma zaujímal neexistuje a v 9. triede som nebola este rozhodnuta akým smerom sa vybrat dalej.
@coco : no ja chodim na bilingválny a je mi tam dobre. je sice pravda ze na dosiahnutie výborných výsledkov sa musíš učiť, ale povedzme si uprimne : staci si urcit priority. a k tomu roku naviac ja som sla z osmej triedy takze mne sa ten rok akoby stratil , ale tebe nie. takze si to dobre rozmysli.
bilingválny.. ja idem na bilingválny.. môžem sa rozhodnúť či na španielsky alebo anglický ale jednoznačne chem ísť na anglický... A myslím, že sa na ňom naučíš to čo na normálnom gympli ibaže jazyky budeš vedieť.. a ten jeden rok.. ja myslím, že budem študovať dokým sa dá takže aj keby bolo 6 ročné tak idem..
@coco ale ved na bilingval si sa mala hlasit už z osmeho rocnika nie? lebo to je 5 rokovcize jeden rok zabity.. ja chodim na obycajny gympel.. ale myslim že bilingval je lepsi a jaky je to jazyk?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
ale ked uz nutne gympel tak bilingvalny.. jazyky urcite vyuzijes..
@strommen2428 nič v zlom ale kamráta vyhodili v poslednom ročníku VŠ a mal skončený iba gympel ...síce robí v hoteli v kuchyni, ale zarába 2700 evri mesacne treba iba vypadnút z tohto Slovenska a vedieť jazyky
a keď už ide o tie jazyky, ja som chodil na priemyslovku a na vysokej som zistil, že po anglicky viem lepšie ako väčšina mojich gymnazistických kolegov. výnimkou boli možno dvaja čo boli v anglicku v lete.
Ja kebyže mám na to známky tak sa tam hrniem jak blbá.
ale to sú veci, ktoré ľudia zisťujú až keď už je neskoro.
to,že niekto chodí (resp.chodil) na gymnazium nemusí nutne znamenať,že je debil alebo sa neuchyti v živote. ja tiez chodim na gympel,ale nie preto,aby som niekomu ukazala- "aha,ja som elita" alebo že by som tym chcela nieco niekomu dokazat,ale preto,lebo stredná škola so zameranim na taký odbor,ktorý by ma zaujímal neexistuje a v 9. triede som nebola este rozhodnuta akým smerom sa vybrat dalej.
anglina a tu mám teraz na B2 tak neviem teda..a áno na gjh su 50%sprti 30% fetaci a 20%normálni sryyyy