neda sa..a ani sa nikdy nebude dat...proste jak sa niekde vratis??to ako keby chces posunut cas..musi sa to najprv stat...akoze tovolakeyd sa uz stalo..ale nebude to urcite aj tak mozne
je teoria, ze ak by clovek dosiahol rychlost vacsiu ako svetlo, tak by mohol cestovat do buducnosti, ale taka rychlost sa dosiahnut neda (cital som take daco, ze stojis vo vlaku ktory ide rychlostou svetla a ked sa rozbehnes dopredu, tak budes cestovat v case .. alebo tak nejak podobne to bolo )
jediný "náhľad" do minulosti ma napadá len so spojením so Slnkom ...slnečným lúčom trvá cca 8 minút kým prejdú od Slnka až na Zem...čiže keď sa pozrieš na Slnko, vidíš už niečo čo sa stalo, ten "obraz" Slnka už bol reálny pred tými ôsmimi minútami ale toto tu asi neobstojí ako cestovanie v čase , bohužiaľ nikoho so strojom času nepoznám ...možno raz...
Ja cestujem v case previdelne, uz ma to ani nezaskoci.. skonci skola, idem na vinko, naco pojdem domov, dam este jedno a este jedno male.. a som tam kde som bol vcera. So easy.
cas je relativny,aj jeho plynutie, aspon tak tvrdi einstein uz len to to dokazuje ze ak teleso vyvija rychlost o nieco mensiu ako svetlo,cas v nom sa spomali.takze teoreticky to mozne je.aspon to si myslim z mojich velmi ale velmi chabych poznatkov z fyziky a @33 je odveci
@najivna Smichi studoval sice fyziku, ale myslim ze na velikanov ako Stephen Hawking, co studoval fyziku dlhsie (a poctivejsie) ako ja vobec zijem nemam.
A ked na to on nedosiel (a venuje sa priblizne tejto teme) tak ja na to nedojdem asi tiez
Ale kebyze mate nejake priklady z fyziky pre zakladnu strednu vysoku skolu, tak sa kludne na ne pozriem
@insomnya - nie, zatiaľ je to len oznam o tom, že existuje dostatočne racionálna teória na to aby do nej niekto investoval, keďže ten "stroj času" sa už stavia. dôkaz bude alebo nebude o pár rokov, keď sa dokončí a otestuje
@louis - hej, k tejto diskusii je to prvý krát, ale do posledných asi šiestich diskusii na túto tému čo sa na birdzi objavili za posledný možno menej než rok je to šiesty krát.
...to je viacmenej len nepriame vyjadrenie fascinácie nad tým že sa tu stále dookola zakladajú tie isté diskusie do ktorých väčšina ľudí píše stále prakticky tie isté reakcie... vo fórach štandardne existuje vyhľadávanie, presne na to aby sa predišlo takýmto prípadom.
(áno, na birdzi sú samozrejme stále noví užívatelia, ale nemyslím si že pribúdajú takým tempom že by malo zmysel zakladať rovnaké diskusie každé dva mesiace)
@midnight Lenze (skoro) kazdy zaklada fora pre to aby tam mal co najviac prispevkov alebo chce len jednoducho uputat pozornost. Taky je uz raz ludsky mozog. A vacsinou mu nezalezi na tom ci to su pozitivne alebo negativne.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
41 komentov
Cestovať v čase do budúcnosti sa dá ponerne lahko, len na to niesú technológie.
A do minulosti sa cestovat ASI nedá
bože, človek sem to video hádže asi 5krát, a aj tak to nestačí...
tak šiesty
(@mikeshinoda )
...video
A ked na to on nedosiel (a venuje sa priblizne tejto teme) tak ja na to nedojdem asi tiez
Ale kebyze mate nejake priklady z fyziky pre zakladnu strednu vysoku skolu, tak sa kludne na ne pozriem
@louis - hej, k tejto diskusii je to prvý krát, ale do posledných asi šiestich diskusii na túto tému čo sa na birdzi objavili za posledný možno menej než rok je to šiesty krát.
...to je viacmenej len nepriame vyjadrenie fascinácie nad tým že sa tu stále dookola zakladajú tie isté diskusie do ktorých väčšina ľudí píše stále prakticky tie isté reakcie... vo fórach štandardne existuje vyhľadávanie, presne na to aby sa predišlo takýmto prípadom.
(áno, na birdzi sú samozrejme stále noví užívatelia, ale nemyslím si že pribúdajú takým tempom že by malo zmysel zakladať rovnaké diskusie každé dva mesiace)
Hlavne ze je to v topke
» hd-video.sk/?X02WMNoHSm8...
prijemne pozeranie