Co myslite? Dokaze sa clovek vyliecit z takych neduhov ako je nacizmus, antisemitizmus ci bolsevizmus? myslite si, ze priemerny clovek je schopny uplne zmenit svoj svetonazor, sposob myslenia a prijat (nielen naoko) racionalny pohlad na vec?
určite áno ... názor je názor, zložený z argumentov a logických myšlienkový postupov ktoré majú určitý náboj a hodnotu, povedal by som že k názorom by som sa snažím pristupovať cez ,,uhol pohladu,, ... sú samozrejme ľudia ktorí sú zabednení voči schopnosti mať otvorenú mysel ale to nieje odpoveď, to že nevieme zmeniť pristup človeka neznamená že sa to nedá ...
@melancholik problem je vsak v tom, ze obvykle zaryty extremista ignoruje a odmieta prijat fakty, nechce ustupit od svojich uz vyvratenych predstav a castokrat sa k nim znova vracia aj ked predtym bol ochotny uznat aspon ciastocne, ze sa v niecom mylil. ako by si postupoval pri ich liecbe?
@kalk uvedomujem si že je to naročne, preto som pisal že ten postoj ,,otvorenej mysle,, sa dá meniť len ťažko ... ale myslám si že ludia sú ,,učenia schopní,, hlavne od autorít a od čo najväčšieho množstva ludí ...čiže umiestniť ho do spoločnosti kde mu ludia každodenne ponuknu prakticky iny pohlad na svet...nie len rečami ale aj skutkami ... čiže ak je niekto rasista, bolo by dobre keby sa stretaval každodenne s ludmi ktorých odsudzuje a spoznal ich aj s inej stránky, pochopil ich život...ja by som to riešil asi takto aj
@melancholik osobne si nie som celkom isty, ci by to pomohlo. co som ja vypozoroval tak mnohi stupenci extremizmu spravidla vnimaju autority prilis negativne a velke mnozstvo ludi ako "stado oviec" bez vlastneho nazoru, preto sa snazia umyselne odclenovat od spolocnosti. sami sa potom pred sebou citia dolezitejsie, ked idu takpovediac "mimo prudu".
@kalk pre každeho človeka musí existovať určity stupeň autority alebo spôsobu ktorý je preňho ovplyvňujúci, mal by ... myslíš že existuje človek ktory sa myslením nedokáže posunuť už nikam ? odmietať absolutne všetko mimo neho a zavrhnúť myšlienku toho že by sa vôbec mohol mýliť ? to znie akoby ten človek mal pocit že vie všetko a ak si toto niekto myslí, musí byť padnutý na hlavu
Ako kto , otec ma nejaky bolsevizmus a je to beznadejny pripad . A ja zasa som za kapitalizmus, dokonca imperializmus, ale nedavam to najavo na rozdiel od sudruha otca
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov