musis blizsie definovat, ako to myslis. lebo napr. ked si zamilovana a bozkavas sa so svojou laskou, ktora je chora, tak z toho ochoriet mozes, ale tak si to asi nemyslela
z fyzickej lásky sa dá chytiť napr. AIDS, syfilis, kvapavka, chalmídie, kvasniky, žltačka a tak, z bozkávania sa dá aj cez 170 infekčnýc chorôb, a z tej druhej akože psychickej, duševnej či jakej sa dá scvoknút je to takzvaná emocianálna závislosť, podobá sa etiologicky nelátkovým závislostiam, no a zlý psychický stav môže zapríčiniť aj somatické prejavy....ale z neštastnej lásky chrípku nedostaneš
a ak myslíš psychosomatické príznaky, tak samozrejme .... keď má človek... ako sa vyjadriť... väčšie prepojenie mysle s telom, resp nedokáže ovládať svoje emocie, tak pri určitých emocionalnych výkyvoch môže mať nejaké zdravot. problémy...
neboj sa, nezapríči ni to žiadnu "skutočnú" chorobu.... sú to paradoxne "zhomtnené" emocie
Da sa ochoriet uplne bez srandy, kedze psychika vo velkej miere ovplyvnuje aj fyzicke zdravie. A hlavne laska je len obycajna chemicka reakcia a nahly deficit tohto chemickeho procesu moze byt pre telo sok.. Nestalo sa vam nikdy, ze vas bolelo srdce (teraz to nemyslim metaforicky, ale hovorim o ozajstnej fyzickej bolesti) ked ste sa rozisli?
mno, skôr si myslím, že z nenaplnenej lásky sa dá skôr ochorieť psychicky... a z nalomenej psychiky sú potom aj fyzické príznaky... väčšinou je to však stav, ktorý časom prejde...
@burymex to je veľmi, ale veľmi individuálne...samozrejme, že odmietnutie bolí, navyše keď tú osobu ľúbiš.... aj platonická láska niekedy, keď si ťa tá osoba nevšíma... závisí od povahy človeka.. najlepší liek je čas a nový človek v tvojom živote, s ktorým nájdeš svoje šťastie..
fyzický stav často zodpovedá tomu psychickému... aspoň u mňa sa to prejavuje naozaj extrémne. keď som bola veľmi nešťastná s bývalým tak som začala mať poruchy príjmu stravy, neskôr sa mi zo stresov spravila hrčka v prse... odkedy som kľudná cítim sa fyzicky lepšie, dokonca aj tá hrčka mi zmizla.
JJ dá sa. Napr. raz sa o mna frajer strašne bál ale to je nadlho no a proste bol z toho chudacik tak mimo, ze potom ochorel asi na tyzden...ale tak neviem či to bolo z toho. Možno to je iný prípad. Ale dá sa.
podľa mňa sa dá... ale ono to je v podstate v psychickej sfére... ale može sa to prejaviť aj fyzicky lebo ak je čovek priliš vynervovaný a zdeptaný tak sa to velakrat prejaví aj nejakými problemami...
V podstate áno... ak je láska neopetovaná tak to možno vedie k nejakým depresiám a z toho môžu neskor vzniknúť aj nejaké zdravotné problémy... si myslím...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
40 komentov
este som nebola chora z lasky tak neviem.
j npr. nechápem ako sa dá ochorieť zo žiaľu ale asi rovnaký princíp
neboj sa, nezapríči ni to žiadnu "skutočnú" chorobu.... sú to paradoxne "zhomtnené" emocie
Takže dá sa ochorieť z lásky.
(ja mávam po rozchode niekoľko dní horúčky a neviem do seba dostať žiadne jedlo)
Peter Simon: What?
Emily 'Jacks' Jackson: In love! You know, dizzy and feverish and nausea.
Peter Simon: That's not love, Jacks. That's the flu.