Ja by som len chcela vedieť, že ak vám príde pri odbere zle a oni prerušia odber, no a keď už odobrali polku, či tú krv použijú ešte, alebo to je málo a vyhodia ju. ďakujem
Ahoj . no mne prišlo tiež zle a som tam odpadol. že vraj ma sestrička fackala ale to si nepamätám .... myslím si že použijú, pretože krvi je málo a nemajú dôvod ju nepoužiť
@ amie mne sa stalo pri poslednom odbere to, ze sa upchala ihla (pravdepodobne kozou ked mi napichla zilu) a nemohla dokoncit odber, pytal somsa ci bude uzitocna aj ta polovica a povedali mi ze nie, nakolko ona sa ihned pri odbere riedi nejakym fyziologickym roztokom a mnozstvo toho roztoku v odbernch vačkoch je na 440 ci 450ml (neviem presne) a ked sa odoberie menej krvi, je tam zly pomer krv-roztok a je to nepouzitelne...
mne sa zdá, že menej, ako je minimálne množstvo odberu, je nepoužiteľné na ďalšie spracovanie. neviem už, v akom to bolo súvise spomínané... ale naposledy keď som tam ležala, šaškovala tam nejaká pipina z jojky, tak tuším vtedy to hovorili.
niee šak ona bola normálne na odbere... aspoň sa tak tvárila len to bol vtedy tuším svetový deň darcov krvi alebo čo, tak sa museli redaktori realizovať... -.-
mne to pride nelogicke, lebo to by si museli pisat, kolko je tam presne a ako to zmeraju? to by vyliali z toho neforemneho plastoveho vrecka do valca s ryskou a potom dali naspat do ineho alebo toho a potom proste napisali centrofixou na to objem? a dali na osobitnu kopku do osobitneho mrazaku ci coho s divnymi mnozstvami? a kazdy by bol iny a vobec nikdy by ich to nemylilo? mne sa to zda neprakticke, v zdravotnictve sa nikto takto do detailov nebabre s nicim...aspon v nasom sa mi zda take nieco nadstandart
@pelka1 to že ti je pri alebo po odbere zle nie je hanba ani trapas. sestričky su na to zvyknute a sú tam preto aby ti pomohli a postarali sa o teba. a beru to normálne
ja som po poslednom odbere odpadla v obchode a to už sa na mna ludia pozerali nechapavo takže to bol asi väčši trapas
@sapphirizing neviem ako sa ten prístroj volá, na ktorom maš položeny "sačok" s krvou a prevaluje to sem a tam, ale zároven ti to aj váži resp nejak meria tú krv.(neviem presne) takže žiadne prelievanie a meranie
Raz ma otial poslali prec ze nemozzem,pretze pircing co mam v uchu som mal cerstvy,asi 2mesiac?!? UZto bolo davno zahojene,davno ok ale oni ze radsej este nie,ze neskor...ptm aj tetovanie....uz je to vyse roka odkedy mam tetovanie ale kdesi som povul ze to ma byt este dlhsie....nwm preco,podla mna pol roka kludne staci....
@bacik200 pierce a tetko - 6 mesiacov stop od darcovstva.. po tejto dobe uz kludne mozes
@amie samozrejme ze ju pouziju.. zatial co ta kriesili tak z teba este trosku "odcucli" ale pouzit ju pouziju
a za mna osobne... bol som darovat asi 8x a pokazde som mal zo seba neskutocne dobry pocit takze uz len kvoli tomu pocitu, ze som spravil dobru vec a pomohol niekomu
a btw. OBROVSKY respekt patri ludom, ktori vedia, ze im pride pri odbere zle alebo z toho maju panicky strach ale aj napriek tomu to prekonaju a idu darovat toto su u mna ludia co si zasluzia obdiv
@metalabby praveže som odpadla v maxe kde je najviac ľudí, keď som si chcela kúpiť hamburger, keďže som pred odberom nič nezjedla.... fúúú a cítila som sa hrozne.fakt.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
prevažovať ťa tam nebudú, tak ak máš 49 a povieš, že máš 50, tak to asi nebudú riešiť
niee šak ona bola normálne na odbere... aspoň sa tak tvárila len to bol vtedy tuším svetový deň darcov krvi alebo čo, tak sa museli redaktori realizovať... -.-
@luc.ka ,
ja som tá ktorá tú krv len potrebuje každý mesiac
ja som po poslednom odbere odpadla v obchode a to už sa na mna ludia pozerali nechapavo takže to bol asi väčši trapas
ak máš tetovanie dlhšie než pol roka, darovať krv môžeš ako hocijaký iný človek.
super, a kto sa na to pýtal?
sorry, nevedela som, že ti to bude vadiť
@amie samozrejme ze ju pouziju.. zatial co ta kriesili tak z teba este trosku "odcucli" ale pouzit ju pouziju
a za mna osobne... bol som darovat asi 8x a pokazde som mal zo seba neskutocne dobry pocit takze uz len kvoli tomu pocitu, ze som spravil dobru vec a pomohol niekomu
a btw. OBROVSKY respekt patri ludom, ktori vedia, ze im pride pri odbere zle alebo z toho maju panicky strach ale aj napriek tomu to prekonaju a idu darovat toto su u mna ludia co si zasluzia obdiv