Máte niekto skúsenosť s darovaním krvnej plazmy v Rakúsku? Ako to prebiehalo? Podmienky na darovanie sú rovnaké ako pri darcovstve krvi? A čo vaše pocity po darovaní?
@lenuska175 je na tebe ci si ,,odmenu,, zoberes alebo nie..niekto to robi a niekto nie...nehadz vsetkych do jedneho vreca, vacsina to robi preto lebo chce pomoct tak ako napr. ja
@lenuska175 Vôbec mi nejde o tých 20€ aj keď nepopieram, že niekedy by sa zišli. Chcem to urobiť pre svoj dobrý pocit tak, ako aj pri darovaní krvi. Nemyslím si, že by na tom bolo niečo zlé..
no moja mama napriklad do rakuska nechodi, ona dava na slovensku, aj ked za to nic nedostane.. lebo ze aj pre nas musi byt a nemozu byt vsetci taki sebecki, ze mozno aj ona raz bude potrebovat
@patus19 inac je to kratkova zalezitost kde samotny odber trva okolo 30 ci 45 min, zalezi to od toho ake mnozstvo ti budu brat...nie je to nic neprijemne uz iba na konci pri poslednom navrate
@patus19 heej? no musim sa na to spytat niekoho do nejakeho centra ( ci kam sa to chodi darovat) .. no hej asi aj od personalu, ono niektori celiatici maju malo zeleza no :/ ale divne, niekto hovori ze da sa a niekto nie...
a to ,,tam,, to je kde? sory za blbu otazku ale kde sa berie krv? v nemocnici? v krajskych?
@mefistofel Hľadala som odberné miesta tu na Slovensku aj na stránke NTSSR, ale nikde nespomínajú darcovstvo plazmy. V súčasnej dobe som v BA, preto pôjdem do Rakúska.
@rischo Keby mi ide o peniaze, nechodila by som pravidelne darovať krv, lebo za krv nedostaneš vôbec nič..Robím to pre svoj dobrý pocit a pomoc inému človeku.
@alysia Darovať krv sa dá asi v takmer každej nemocnici na hematologicko-transfuziologických oddeleniach..
@patus19 napriklad tam kde chodim ja do nitry, tak tam automaticky ze ide sa darovat krv, ale ked sa ich opytas ze by si chcel/a darovat plazmu tak ti odvepodia ze mozes len musis sa opytat...., lebo to sa nerobi casto tak preto. Ale ze vraj ked ides darovat plazmu tak sa ti do karty zapise ako keby si bola 3x darovt krv.(alebo viac, neviem presne)
@alysia ak ti chyba zelezo, a preto kvoli tomu nemozes darovat krv, tak zacni jest potraviny co obsahuju viac zeleza. (soja, sezam, pistacie, fazula, sosovica, hrach, riasy, pivne kvasnice, spenat, hovadzia pecen, ine maso obsahuje velmi malo zeleza)
@mefistofel podla mna mi nechyba teda nemam ziadne problemy, ani doktor nic nehovoril, to len co som niekde citala, ze preco celiatici zevraj nemozui darovat krv ... kamoska je vegetarianka, ta s tym ma problem, pokial viem tak ja nie ... a na tom co si napisal ficim teda okrem piva
Tak potom moja chyba, bola som v tom, že plazma sa dá darovať aj na Slovensku, a aj že je za to oveľa väčšia suma preto ma to trošku zaskočilo. Otec chodieva pravidelne darovať krv a sem tam aj krvinky, zrejme som si to pomýlila s tým, lebo to je oveľa komplikovanejší odber takže mi to s tým aj viac sedí.
Inak sa mi to páči. Mne darcovia vlastne zachránili život, čiže som nechcela vyznieť ako odporca. Keby môžem, chodím aj ja
Kazdy vravi o darovani plazmy, ale ty co beru zato prachy tak ju predavaju a nie daruju. Cesta do rakuska vobec nie je draha, lebo chodi tam MHD z BA a ak si student cesta tam a spat ta stoji 90 centov a trva cca 15 minut. Ak ti ide len o dobry pocit, mozes sa zriect tych 20 E v prospech nejakej organizacie...
Ja som tam bol par krat a z 90% kvoli peniazom , neviem prečo by som mal byť zlý.
1. to nie je ako keď niekto nedá ani 5 centov na deň narcisov. Prečo by som sa proste mal jebať do Rakúska a darovať ju zadarmo , keď to môže mať aj negatívne účinky pre mna.
2. Ja som ich nenútil aby mi tie peniaze dali , ale nebudem trapošiť ako niekto keď vraví že tú 20 eurovku im v dnešnej dobe nechá na stole a odíde.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
a to ,,tam,, to je kde? sory za blbu otazku ale kde sa berie krv? v nemocnici? v krajskych?
@rischo Keby mi ide o peniaze, nechodila by som pravidelne darovať krv, lebo za krv nedostaneš vôbec nič..Robím to pre svoj dobrý pocit a pomoc inému človeku.
@alysia Darovať krv sa dá asi v takmer každej nemocnici na hematologicko-transfuziologických oddeleniach..
Tak potom moja chyba, bola som v tom, že plazma sa dá darovať aj na Slovensku, a aj že je za to oveľa väčšia suma preto ma to trošku zaskočilo. Otec chodieva pravidelne darovať krv a sem tam aj krvinky, zrejme som si to pomýlila s tým, lebo to je oveľa komplikovanejší odber takže mi to s tým aj viac sedí.
Inak sa mi to páči. Mne darcovia vlastne zachránili život, čiže som nechcela vyznieť ako odporca. Keby môžem, chodím aj ja
1. to nie je ako keď niekto nedá ani 5 centov na deň narcisov. Prečo by som sa proste mal jebať do Rakúska a darovať ju zadarmo , keď to môže mať aj negatívne účinky pre mna.
2. Ja som ich nenútil aby mi tie peniaze dali , ale nebudem trapošiť ako niekto keď vraví že tú 20 eurovku im v dnešnej dobe nechá na stole a odíde.
Takže nech vám nejebe.