rozmyslala som tak, ze by som sla nekedy darovat krv ... len tak, pre dobru vec ... nikdy neviete, komu tym pomozete ... preto by ma zaujimalo, ci s tym ma nekto nejake skusenosti, a hlavne kde v bratislave a okoli sa to da ... dakujem za pomoc
nie je to nič strašne da sa to v pohode vydržať a ešte ti potom daju aj stravný listok skús sa pozrieť na stranku » www.ntssr.sk/... a tam je že kde sa da darovať
Ja som bol raz darovať, ale to bola vtedy nejaká akcia. Tuším študentská kvapka krvi, alebo ako sa to volalo.
Bolo to celkom v pohode, len ja mám priam mŕtvolný tlak, tak som po odbere skoro odpadol Ale za darovanú krv som dostal tuším kofolu, horalky a 80 SK gastráč...tuším že vtedy ešte boli koruny
Keď ti zoberú krv, tak ale potom nemôžeš deň či dva nič namáhavé robiť...v zmysle šport/tanec a pod.
jeej som rada ze si napisala ... noo ja sa chystamaz nekedy v juni, ked nebudem mat stresy v skole (vraj vtedy sa nemoze darovat) a tez uvazujem nad ruzinovom ... a kde to tam je?? ruzinovska nemocnica je pomerne velka
@malasimi ja som darovala po zápočte pretože mám straaašne nízky tlak, a potrebovala som zvýšiť, tak som šla na zápočet, darovala potom na prednášky a na druhý deň volejbalový zápas, ale neodporúčam pod takýmto tlakom a neviem, kde tam, ale ja si myslím, že na hematológii, alebo na čisto transfúznom ak tam také je
nie som síce z okolia BA ale darovala som už 2x a určite ešte pojdem.... ako už bolo spomínané nie je to nič strašné
ak splníš niekolko podmienok tak v pohode.... musíš mať 18 rokov a aspon 50 kg, pred odberom vypisuješ dotazník a vyšetruje ta prítomný lekár... s ním konzultuješ všetky prípadné ozátky ohladom zdravotného stavu...potom ti pichnú takú riadnu ihlu do žili a stečie ti pol litra krvi...samozrejme ak popri tom neodpadneš a pod
sak toho sa obavam ze im tak odpadnem preto si davam este cas na rozmyslenie ale chcela by som aspon raz darovat krv sak clovek nikdy neve kedy ju budem potrebovat ja ...
@malasimi ja mám strach aj z ihly na šitie, neuveríš, ale stále si musím niečo dokazovať a keď sa veľmi zaprieš, tak sa to dá vydržať, a možno preto aj ja som mala trochu nervy, tak som to vydržala...
ja chodím v rámci možností "pravidelne" a je to fakt super pocit, teda aspoň pre mňa
len naposledy sa mi stalo, že už po odbere keď to išla sestrička "odpojiť", tak to nejak zle stlačila alebo čo a začalo jej to tiecť a všade bolo straaašne veľa krvi, ale inak v pohode.
aha .. a ešte raz boli také brutálne hrubé ihly, že mám doteraz v ruke dieru (celkovo som jak feťák, ale hento je ozaj vidieť )
@tysha už som aj ja týždeň feťak, a ešte aj s modrinou naokolo
@malasimi odvahu treba, odhodlanie, a hlavne myslieť na hocičo iné, aj keby to malo byť negatívne, ale nemyslieť na to, že ti idú zobrať pol litra krvi,cca..a ešte rada, aj ked ti potom nebude nič...polež si, lebo ja herečka (mi bolo fajn) som sa zodvihla, odišla a na školskej chobe prvá veta po 20min...môžem si ísť ľahnúť?
Ja som tiez bola na študendskej kvapke krvy s cieľom neíst do školy a volako sa mi to zapáčilo, mala som taký dobrý pocit neskôr, ze moja krv môze kolovat v cudzích zilách. Pojdem aj nabudúce len musím počkat kedze zeny môzu len po kazdom 4mesiaci..a nemôzu íst tyzdeň po krámoch
bola som parkrat, je to super, spravia ti kadejake testy, aspon vies ze si zdrava a tak ja som bola v NR a v pohode, zlate sestricky, a potom kavicka a kolacik a tak hehe
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
Bolo to celkom v pohode, len ja mám priam mŕtvolný tlak, tak som po odbere skoro odpadol Ale za darovanú krv som dostal tuším kofolu, horalky a 80 SK gastráč...tuším že vtedy ešte boli koruny
Keď ti zoberú krv, tak ale potom nemôžeš deň či dva nič namáhavé robiť...v zmysle šport/tanec a pod.
tu je zoznam, kam môžeš ísť darovať
» www.redcross.sk/co-robime/darov...
a tu sú veci, čo musíš spĺňať, aby si mohla
» www.redcross.sk/co-robime/darov...
btw doteraz som si myslela, že nemôžem darovať krv, keďže už bola raz mne darovaná, ale v pohode keby niečo napíš
jeej som rada ze si napisala ... noo ja sa chystamaz nekedy v juni, ked nebudem mat stresy v skole (vraj vtedy sa nemoze darovat) a tez uvazujem nad ruzinovom ... a kde to tam je?? ruzinovska nemocnica je pomerne velka
noo ja teraz nemam poriadne ani cas a zatial to je len napad, mam trocha strach z ihiel, tak uvidim ci si to este nerozmyslim
no super, budem bludit po nemocnici
ak splníš niekolko podmienok tak v pohode.... musíš mať 18 rokov a aspon 50 kg, pred odberom vypisuješ dotazník a vyšetruje ta prítomný lekár... s ním konzultuješ všetky prípadné ozátky ohladom zdravotného stavu...potom ti pichnú takú riadnu ihlu do žili a stečie ti pol litra krvi...samozrejme ak popri tom neodpadneš a pod
sak toho sa obavam ze im tak odpadnem preto si davam este cas na rozmyslenie ale chcela by som aspon raz darovat krv sak clovek nikdy neve kedy ju budem potrebovat ja ...
som podobny pripad ako ty pevne verim ze nezdrhnem a neodpadnem ked tam uz raz pojdem
len naposledy sa mi stalo, že už po odbere keď to išla sestrička "odpojiť", tak to nejak zle stlačila alebo čo a začalo jej to tiecť a všade bolo straaašne veľa krvi, ale inak v pohode.
aha .. a ešte raz boli také brutálne hrubé ihly, že mám doteraz v ruke dieru (celkovo som jak feťák, ale hento je ozaj vidieť )
@malasimi odvahu treba, odhodlanie, a hlavne myslieť na hocičo iné, aj keby to malo byť negatívne, ale nemyslieť na to, že ti idú zobrať pol litra krvi,cca..a ešte rada, aj ked ti potom nebude nič...polež si, lebo ja herečka (mi bolo fajn) som sa zodvihla, odišla a na školskej chobe prvá veta po 20min...môžem si ísť ľahnúť?
prepacte..