v tomto som mal vždy detskú predstavu p tom že každých 5-10 rokov by sa vyberala rada najrozumnejších a najempatickejsich ľudí so vzťahom k planéte a spoločnosti a ti by riadili chod krajín a sveta (bolo by takých rad viac) no a samozrejme by volili aj občania ale rady by rozhodovali pretoze by boli zvolení ako vodcovia zeme, dnes to mozne nie je ešte ... a nevidim na tom nič zle pokial by to zamestnanie brali ti ľudia ako poslanie a mysleli to vážne a dobre
kapitalizmus? vymena tovarov a sluzieb bez zasahu statu ? moze byt. nemali sme. ked idem kupit kapustu z dvora a ciha tam nejaky uradnik ci ma clovek co to predava papier ide ma vychitit, realny kapitalizmus tu nie je. ani nebol. ale vzdy ho vyuzijem bez blocka na ruku . nech ma hodnotu ten co ju vytvara a nie stat, peniaze ludom co tvoria hodnoty.
@kierkegaard Tiež si myslím. Ibaže aj ľuďom, ktorí boli ''osvietení'' to nevyšlo, pretože stále sa nájdu ľudia, ktorí nebudú súhlasiť s názorom vladára, aj keď bude spravodlivý... A v istom zmysle to je tyrania a tyrania nikdy nemôže byť plnohodnotným systémom vlády, pretože aj socializmus bol vlaste vytvorený pre dobro obyčajných ľudí a nakoniec práve tým, ktorým mal pomôcť najviac uškodil...
Neexistuje dokonalý systém. Vždy bude určitá strana znevýhodnená na úkor iných.
Jediné, o čo sa dá usilovať o "zlatý stred".
Každopádne, niesom fanúšik anarchie, sú veci ktoré musia mať svoje pravidlá, svoje hranice, i keď i tu je zas dilema - niečia sloboda na úkor niekoho bezpečia? A naopak?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
Jediné, o čo sa dá usilovať o "zlatý stred".
Každopádne, niesom fanúšik anarchie, sú veci ktoré musia mať svoje pravidlá, svoje hranice, i keď i tu je zas dilema - niečia sloboda na úkor niekoho bezpečia? A naopak?