s Oscarom Wildem, aby som sa ho spýtala, či keď Dorian vizuálne nestarol, či starol aspoň fyzicky a teda, ak by sa bol dožil vyššieho veku, či by trpel bolesťami kĺbov, i keď by vyzeral zhruba na dvadsať (lebo dnes som na tým uvažovala
s Alžbetou Bátoriovou a zistiť ako to bolo (a možno by ma zabila )
a asi s Janou z Arku, zistiť, či ju naozaj upálili, alebo to je pravda, že sa po pár dňoch objavila doma, najskôr tvrdila, že to je ona, potom to odvolala, vydala sa a mal deti
@bebekex to neviem, umrel okolo štyridsiatky, tak nestihol zabúdať/slepnúť atď, ale chcela by som vedieť, či sa nestarnutie prejavovalo len vonkajškom alebo aj takto
(hoci nech to bolo akokoľvek, magorilo ho to dostatočne
asi hitler a opytal by som sa ho preco bol taky kokot a preco take neco spravil a ci to bola vobec jeho myslienka alebo bol len obetnym barankom spolocnosti a keby mi povedal secko co som chel pocut tak by som ho este raz zabil
(@bizbilio Akože tú Modru bez Štúra ani neplánuješ v živote navštíviť ? A aj vlasy nejaké kochania-hodné zoženiemeee ... A do múzea sa môže potom zájsť.)
Nech sa nevyhýbam téme - to je ťažké, ja neviem . A počítame s tým, že neexistuje jazyková bariéra?
Asi s.. hm.. no minimálne aspoň s Da Vincim. Chcela by som ho vidieť pri štúdii pitvanej mrtvoly, ak by som, ovšem, neodpadla. A.. zistiť, či je vážne taký arogantný, ako sa povráva . A snažiť sa získať jeho know-how. AKO byť tak.. renesančným! A spýtať sa, čo to malo znamenať, s tou Monou Lízou .
@bizbilio Niekto TAK cool, ako bol on, sa už stopro nenájde, to neverím . Ale budem sa obzerať so zvýšenou pozornosťou, len, aby sa ulahodilo čo najviac ich vkusu, i uráčilo sa i prísť 8).
Rembrandta neodstrkujem ani náhodou, ale o tom.. si ešte musím ujasniť myšlienky, po piatku . (A dávam si záväzok, že musím vidieť viac filmov o maliaroch a spol. Úplne ma to vie o 50% viac nadchnúť do štúdia dejín umenia! ..dobre, tvárme sa, že som nesedela dvojhodinový film vedľa zaspávajúceho rodiča, pričom na plátne sa odohrávali obscénne scénky v kolosálnom prevedení.)
Louis Armstrong, Vincent van Gogh, Agatha Christie, Frida Kahlo, Winston Churchill, William Shakespeare, Leonardo da Vinci, Thomas Alva Edison, ... je toho dosť
asi by som im ukázala, akí sú teraz slávny a koľko toho dokázali...
a potom by sme išli len tak, niekde do mekáča alebo kina
@greenbunny tak vravím, že to hlavne ak by sa bol dožil viac, ale pri jeho životnom štýle by to možno bolo možné aj vtedy (plus, čo by sa stalo, ak by chytil lepru? alebo aspoň syfilis?
a to už asi nie, zas až tak mladý nebol, keď získal obraz
K*kot si pravdepodobne ty, kedze sa vyjadrujes k obdobiu a osobe, o ktorej vies minimum.
"...preco take nieco spravil...": kedze si nenapisal, co tym myslis, tak zrejme bolo zle aj to, ze dal ludom pracu, pozvihol narodne sebavedomie, daval vyznamenania mnohodetnym matkam, znizil kriminalitu, podporoval umenie a bojoval proti komunizmu...
Asi polovicu socialnych opatreni v dnesnom Nemecku zaviedol prave Hitler - budes musiet zavolat do Berlina, aby s tym nieco robili a vsetko to zrusili, lebo to predsa ZAVIEDOL ON... Tiez bolo zrejme zle, ze ako prvy zaviedol oznacenie "Fajcenie skodi zdraviu" na cigaretach, bojoval proti alkoholizmu, prostitucii, tyraniu zvierat a za ekologicke polnohospodarstvo - takze najvhodnejsie je ""bojovat proti fasizmu" tak, ze sa budeme ozierat, drogovat, tyrat zvierata a znecistovat zivotne prostredie, nie nahodou?
A ked budete mat nabuduce rodinnu stretavku pri prilezitosti Bar Micvah, nezabudni odo mna pozdravit svojho bratranca Izaka...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
35 komentov
ono to nie je historicka osobnost,ale mozno,so sokratom,viest "jeho"rozhovory a nachadzat pravdu.
alebo so sturom,poprechadzat sa po modre a kochat sa jeho vlasmi.
alebo byt s kolumbom na palube pri vylodeni sa v amerike.
asi by to chcelo aj nejaku zenu,vsak?neviem,ked mi este niekto napadne,dodatocne napisem.
s Máriu Teréziu...pretože to je jednoducho ona...
s Johankou z Arku...ako to v skutočnosti bolo...
Kráľ Slnko...či bol naozaj tak márnomyslený...
Henrich 8...čo na ňom bolo také extra keď mal toľko žien...
možno s pápežkou Janou... prečo? len tak
s Alžbetou Bátoriovou a zistiť ako to bolo (a možno by ma zabila )
a asi s Janou z Arku, zistiť, či ju naozaj upálili, alebo to je pravda, že sa po pár dňoch objavila doma, najskôr tvrdila, že to je ona, potom to odvolala, vydala sa a mal deti
(hoci nech to bolo akokoľvek, magorilo ho to dostatočne
raz som takto uvažovala, či mu rástli vlasy, ale to som došla na to, že hej, ale toto neviem, budem si to musieť zasa raz prečítať
Nech sa nevyhýbam téme - to je ťažké, ja neviem . A počítame s tým, že neexistuje jazyková bariéra?
Asi s.. hm.. no minimálne aspoň s Da Vincim. Chcela by som ho vidieť pri štúdii pitvanej mrtvoly, ak by som, ovšem, neodpadla. A.. zistiť, či je vážne taký arogantný, ako sa povráva . A snažiť sa získať jeho know-how. AKO byť tak.. renesančným! A spýtať sa, čo to malo znamenať, s tou Monou Lízou .
a,da vinci?ty odstrkujes na druhu metu rembrandta? 8)
Rembrandta neodstrkujem ani náhodou, ale o tom.. si ešte musím ujasniť myšlienky, po piatku . (A dávam si záväzok, že musím vidieť viac filmov o maliaroch a spol. Úplne ma to vie o 50% viac nadchnúť do štúdia dejín umenia! ..dobre, tvárme sa, že som nesedela dvojhodinový film vedľa zaspávajúceho rodiča, pričom na plátne sa odohrávali obscénne scénky v kolosálnom prevedení.)
Benny Goodman , Glenn Miller
s nikým.
všetci by sa mi určite zjavili ako duchovia a po tom teda netúžim
tito mi tak najskor napadli
asi by som im ukázala, akí sú teraz slávny a koľko toho dokázali...
a potom by sme išli len tak, niekde do mekáča alebo kina
ja som po uvažovaní zhodnotil, že by som chcel deň stráviť s budhom a veľmi by ma zaujímalo to ako sa díval na veci, prečo sa stal z boháča tulák
@mielikki nevim či v 40 zvyknú ž tak kĺby trápiť =D skôr či mu hlas mutoval =D =D
a to už asi nie, zas až tak mladý nebol, keď získal obraz
a Alžbeta Báthory.
K*kot si pravdepodobne ty, kedze sa vyjadrujes k obdobiu a osobe, o ktorej vies minimum.
"...preco take nieco spravil...": kedze si nenapisal, co tym myslis, tak zrejme bolo zle aj to, ze dal ludom pracu, pozvihol narodne sebavedomie, daval vyznamenania mnohodetnym matkam, znizil kriminalitu, podporoval umenie a bojoval proti komunizmu...
Asi polovicu socialnych opatreni v dnesnom Nemecku zaviedol prave Hitler - budes musiet zavolat do Berlina, aby s tym nieco robili a vsetko to zrusili, lebo to predsa ZAVIEDOL ON... Tiez bolo zrejme zle, ze ako prvy zaviedol oznacenie "Fajcenie skodi zdraviu" na cigaretach, bojoval proti alkoholizmu, prostitucii, tyraniu zvierat a za ekologicke polnohospodarstvo - takze najvhodnejsie je ""bojovat proti fasizmu" tak, ze sa budeme ozierat, drogovat, tyrat zvierata a znecistovat zivotne prostredie, nie nahodou?
A ked budete mat nabuduce rodinnu stretavku pri prilezitosti Bar Micvah, nezabudni odo mna pozdravit svojho bratranca Izaka...
hej, tesi ma, ze prave ty si ten genius, ktory vie, ako to naozaj bolo a ktory nam to "konecne vsetko objasni"...