u mňa pomáha keď niečo robím, keď sa cítim zle a idem na tréning (futbal, floorbal) tak je to oveľa lepšie...proti stresu a depresiam určite pomáha šport!!!
skutocna depresia ma fyziologicku pricinu ked telo neprodukuje serotonim rovnako ako pri cukrovke neprodukuje inzulin takze rady typu mysli pozitivne a vzchop sa maju rovnaky zmysel ako povedat niekomu so zlomenou nohou rozchod to
tak najprv treba hľadať jej príčinu, väčšinou je to nuda, stres z práce, školy, samota, nedostatok pohybu..treba sa zamestnať niečim, stretávať priateľov, cvičiť, zdravo jesť..vyrozprávaj sa niekomu komu dôveruješ..
No tak moji zlatí žiadna práca, to je tiež len dočasné, presne tak isto ako sa na nešťastnú lásku alebo nejaké iné problémy opiť :/
Nič to nevyrieši.
Pomožu dobrí a úprimný priatelia, rodina ktorá si uvedomuje že naozaj máš problém, nie ako napríklad u mňa, možem povedať že mám dosť vážne depresie ale keď to poviem mame tak hovorí niečo na sposob ále prosím ťa.
Ale tak pár rád ako naozaj sa trošičku hýbať, zmeniť trochu jedálny lístok na viac zeleninky a ovocia, to dosť pomáha skúšať sa obklopovať vecami pozitívními a chodiť do lesa, prírody,
Sama sa jej určite nezbavíš, so mnou sa to ťahá už viac ako rok a neviem z toho vycúvať ani za nič, možno sa mi zlepšilo pár vecí ako spánok ale to je tak všetko, stojí to moc vela námahy, ale rozhodne sa to dá poraziť to aj napriek tomu v čom sa nachádzam si uvedomujem.
Hlavné je neprestať mať aspoň ako taký pud sebazáchovy a uvedomovania si že si v probléme, keď toto stratíš tak to je zase o niečo ťažšie.
podľa toho v akom je štádiu, ale myslím, že nato, či naozaj trpíš depresiou, klinickou, a nie len "depresívnou" náladou, nato by si musel navštíviť psychológia alebo psychiatra, aby ti mohol zistiť a diagnostikovať chorobu, lebo dnes ľudia považujú za depku každú zlú náladu, každý neúspech, ale no ok, toto asi nechceš vedieť, či sa z toho dostaneš? no jasné že hej, zavisí to aj od osobnosti, či si silný, či ťa ľahko niečo položí, ale určite ťa z toho niekto vytiahne, kamaráti, nová láska, rodina, alebo mnoho iných vecí, treba si uvedomiť, že si mladý a vždy je prečo žiť, a že toho v živote zažiješ ešte veľa a že to určite nie je až také zlé, v živote to nebudeš mať ľahké, tak načo sa trápiť užívaj si mládí
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
inak ked sa bavime o depke ako diagnoze tak praca a samoliecba fakt ze khokho vylieci -.-
Ale ak je depresia ako vážna psychická choroba, na ktorú musíš brať lieky a pod. tak z toho sa človek len sám, bez pomoci iných nedostane tak ľahko.
@17 inak aj ja som si myslela Derp
ak pricinu vlastne nema, je to uz tazsie
Nič to nevyrieši.
Pomožu dobrí a úprimný priatelia, rodina ktorá si uvedomuje že naozaj máš problém, nie ako napríklad u mňa, možem povedať že mám dosť vážne depresie ale keď to poviem mame tak hovorí niečo na sposob ále prosím ťa.
Ale tak pár rád ako naozaj sa trošičku hýbať, zmeniť trochu jedálny lístok na viac zeleninky a ovocia, to dosť pomáha skúšať sa obklopovať vecami pozitívními a chodiť do lesa, prírody,
Hlavné je neprestať mať aspoň ako taký pud sebazáchovy a uvedomovania si že si v probléme, keď toto stratíš tak to je zase o niečo ťažšie.
to, že máš občas blbú náladu, neznamená, že máš depresiu.