konecne som pochopil co j to jesenna depresia(letnu a jarnu som uz chapal) az dnes som ten pocit zazil resp. este stale ho zazivam i ked by som ho vradsej nezazival ale co uz. pozriem z okna vidim samu sedu a tmavu krajinu zavriem oci a vidim to iste, zob
Hmm, jesennych depkarov som sice nikdy nechapal, ale tych klasickych chapem velmi dobre, viem o com pises A neviem, ci to s tym nejako suvisi, ale v posledny cas akoby som bol posadnuty nejakou sebareflexiou, musim o sebe neustale premyslat, ale az do takej hlbky, ze mi to uz pripada nebezpecne a neprijemne, to si myslel pod tym, "prenikas do seba a boli ta to"?
Ale ja zase jesen mam rad mne sa paci to pocasie ale ked idem dakde sam toje jedno ci je leto zima jesen tak zacnem nad sebou premyslat a je to vzdy neprijemne a niekedy ma to drzi aj cely den a niekedy aj dlhsie ale neni to depka je to len take zvlastne rozmyslanie ((((((
som si uz par krat myslela,ze viem co to je,ale v skutocnosti som ju zazila az toto leto.a to fakt depku,nie len smutok......bol to uz ten chorobny stav....no capo ked ces definiciu......tak tu je moj pripad:za 4 dni som schudla 7kg co som do seba nemohla nic dostat a bolo mi to jedno,no ked som sa neskor o to pokusala bolo mi aj zo susta jablka zle a napinalo na vracanie....nic som nerobila,nikam nechodila,lezala a cumela do steny.....najhorsie bolo,ze uz som ani plakat nevedela,proste to neslo.rozmyslala som ako odist zo sveta...tie neuprosne a sklucujuce,bolestive pocity ma vyzierali z vnutra....neda sa to tak presne opisat,ale dakujem panovy,ze je to zamnou....
Nie si v tom sam...Jesen vo mne kazdy rok vyvolava tie pochmurne myslienky... Pocasie tomu vsetkemu pridava, veci nevychadzaju a meteosenzitivny clovek ako ja tomu podlieha.
Tiez mam jesen rad, ked je vsade kopa popadanych listov, vyzera to karaasne. Ale tych meteosenzitivov vazne nechapem, nech sa snazim ako sa snazim Pochmurne myslienky - ok, ale DEPRESIA ?? ja som zazil iba vcelku lahke stadium, ked to mam zhodnotit, ale podla mna ludia dnes hovoria ze "maju depku" na akukolvek blbost, ked su niekedy na chvilu smutni alebo ked v jeden den proste nemaju dobru naladu... Ale depresia je skutocna psychologicka diagnoza!
na taku obycajnu depku...proste si spravte radost, pustte odblubenu muzicku, bute s fajn ludmi, kupte si nieco pekne, nejako si spravte radost a ta jesenna depka vas prejde (a ani na dialnicu si nemusite sadat
aj ked, ja jesenne depky nechapem, ja skor letne depky zapricinene neprirodzenymi teplotami nad 30, ale chapem depky z pocasia...tak vam drzim palce, ved vzdy pride nejak kriza, len niekedy pride k tomu aj to pocasie do rany...
ja som depku nemal ani nepamatam ale ajtak nechapem preco sa kazdy chce odnej silou mocou tak distancovat ci uz hudbou hramy ludmi....
ved skuste ju precitit,pripustit si ju, vypocut si ju co Vam chce povedat
podla mna keby ste to tak robili tak ju nemozete mat pretoze tym ze sa nejako zamestnavate sa odnej len vzdialite ale nevyhnete
podla mna je depka taka pravdiva uvaha na rozne tema, i ked viem ze jej definicia je ina ze je to ten stav ked sa nam nich nechce,mame uzkost strach z buducnosti,rozpaky z minulosti citime sa bezvychodiskovo, nic nebavi a blablabla
no fuj jaka depka obrovska.ta tak mi treba ked robim chumacoviny.ani zit sa mi nece a zajtra do skoly a stredu zase.sice vo stvrtok mame rektorske volno ale no na prdel to bude.a nece sa mi dostat z tohoto stavu, co som si navarila,tak to si teraz aj s urokmi vyzerem a fest,ked som sprosta a vymyslam debilnosti s ex.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
Ale ja zase jesen mam rad mne sa paci to pocasie ale ked idem dakde sam toje jedno ci je leto zima jesen tak zacnem nad sebou premyslat a je to vzdy neprijemne a niekedy ma to drzi aj cely den a niekedy aj dlhsie ale neni to depka je to len take zvlastne rozmyslanie ((((((
aj ked, ja jesenne depky nechapem, ja skor letne depky zapricinene neprirodzenymi teplotami nad 30, ale chapem depky z pocasia...tak vam drzim palce, ved vzdy pride nejak kriza, len niekedy pride k tomu aj to pocasie do rany...
ved skuste ju precitit,pripustit si ju, vypocut si ju co Vam chce povedat
podla mna keby ste to tak robili tak ju nemozete mat pretoze tym ze sa nejako zamestnavate sa odnej len vzdialite ale nevyhnete
podla mna je depka taka pravdiva uvaha na rozne tema, i ked viem ze jej definicia je ina ze je to ten stav ked sa nam nich nechce,mame uzkost strach z buducnosti,rozpaky z minulosti citime sa bezvychodiskovo, nic nebavi a blablabla