@nnatka neber to ako zjeb, ale vygúgli si, ČO je to depresia. Lebo mladí majú tendenciu každú debilinu nazývať depresia. Depresia je diagnóza a je to viac než len to, že je človek smutný.
na depku nemáš mať dôvod väčšinou..potom to nie je depka,ale smútok z tej veci...a čo robím,keď mám také stavy,tak neveim nejako sa to ani nesnažím zlepšiť ono to odíde samo nejako
veľa ľudí nevie definíciu slova depresia a zamieňajú si to s nejakým chvíľkovým smútkom a melancholiou. Depresiu lieči psychiater a je to vážne psychické ochorenie.
ked budes na okraji zufalstva a uz sa budes chciet zabit a skusis to a bude to boliet alebo tvoj mozog to nebude chciet spravit tak prezijes a povies si ze depresie su na nic
@nnatka no, ak je to naozaj depresia, tak - ako napísal - @majo16 a ja som to písala tiež - je to "choroba" a rieši ju psychiater alebo psychológ.
Ja som mala takú ľahšiu depresiu dvakrát (nie, nediagnostikovali mi ju, ale viem čo je depresia a viem, čoho som vtedy bola schopná, nebol to len "smútok z niečoho") a robila som všeličo...pri prvej som samozrejme nepostupovala správne - bola som sama doma. Sama vonku. Sama všade. A pila som (nehovorím, že som sa ožierala, ale už aj keď má človek len vypité, všeličo ho napadne). A to nie je dobré.
Môj názor - ak máš depresiu, NEPI ALKOHOL - ak ho naozaj potrebuješ, tak určite nepi sama. Alkohol ťa posmelí a budeš bližšie k tomu, aby si si ublížila, ako keby si bola triezva. Vyhľadávaj spoločnosť ľudí, rob, čo ti káže hlava, srdce - ak chceš plakať, plač (tiež nie sama), ak sa potrebuješ porozprávať, nájdi si pozorného poslucháča a rozprávaj sa s ním.
Áno, človek má vtedy sto chutí zavrieť sa do tmavého kúta a s nikým nekomunikovať, plakať, ublížiť si, zabiť sa...ale treba sa premôcť. Nechaj priechod svojim citom, nehromaď ich uzavreté v sebe. A veľakrát iný človek, ktorý veci nevidí tak čierne vie ponúknuť riešenie, iný pohľad na vec...
Pri tej druhej depresii som každý deň trávila s ľuďmi, ktorých mám rada - nebála som sa priznať sebe aj im, že mám problém a tiež som sa im nebála povedať, že ich potrebujem. Ak má človek dobrých priateľov, dá sa to zvládnuť. Tá druhá trvala dlhšie, ale aj bola horšia. Trvalo mi niekoľko mesiacov sa z toho vylízať.
Nie som psychológ ani psychiater, ale viem, čo pomohlo mne a čo som robila zle.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
alebo si pustim nejaky dobry film
si neschopná ráno vstať a fungovať?
máš chuť hodiť si slučku?
zdá sa ti, že si len na obtiaž a svet sa bez teba zaobíde ?
ak si na tieto otázky neodpovedala áno, gratulujem, od depresie máš ďaleko
@fleur1301
kto povedal, že ja mám depku?
ja som len zvedavá, ak niekto tu má ako to rieši.
Ja som mala takú ľahšiu depresiu dvakrát (nie, nediagnostikovali mi ju, ale viem čo je depresia a viem, čoho som vtedy bola schopná, nebol to len "smútok z niečoho") a robila som všeličo...pri prvej som samozrejme nepostupovala správne - bola som sama doma. Sama vonku. Sama všade. A pila som (nehovorím, že som sa ožierala, ale už aj keď má človek len vypité, všeličo ho napadne). A to nie je dobré.
Môj názor - ak máš depresiu, NEPI ALKOHOL - ak ho naozaj potrebuješ, tak určite nepi sama. Alkohol ťa posmelí a budeš bližšie k tomu, aby si si ublížila, ako keby si bola triezva. Vyhľadávaj spoločnosť ľudí, rob, čo ti káže hlava, srdce - ak chceš plakať, plač (tiež nie sama), ak sa potrebuješ porozprávať, nájdi si pozorného poslucháča a rozprávaj sa s ním.
Áno, človek má vtedy sto chutí zavrieť sa do tmavého kúta a s nikým nekomunikovať, plakať, ublížiť si, zabiť sa...ale treba sa premôcť. Nechaj priechod svojim citom, nehromaď ich uzavreté v sebe. A veľakrát iný človek, ktorý veci nevidí tak čierne vie ponúknuť riešenie, iný pohľad na vec...
Pri tej druhej depresii som každý deň trávila s ľuďmi, ktorých mám rada - nebála som sa priznať sebe aj im, že mám problém a tiež som sa im nebála povedať, že ich potrebujem. Ak má človek dobrých priateľov, dá sa to zvládnuť. Tá druhá trvala dlhšie, ale aj bola horšia. Trvalo mi niekoľko mesiacov sa z toho vylízať.
Nie som psychológ ani psychiater, ale viem, čo pomohlo mne a čo som robila zle.