Tý z vás ktorý vyrastáte na panelových sídliskách, ako hodnotíte túto formu bývania? Chcete aj v budúcnosti keď sa osamostatníte bývať v paneláku? Alebo by ste hned brali dom?
tehlový "panelák" .D normálny byt v meste z tehal... panelak si fakt neprosim... a tehlové majú častokrát vysoké stropy čiže sa dá super hrať s priestorom .)
ALe to ohladom nejakychc dočasnych...potomky zemelod alebo dajaku taku hajdu .)
Sice som vyrastal v panelaku, nemozem si stazovat. Nastastie sme mali jeden z lepsich bytov v lepsej lokalite sidliska. Byt bol 3 izbovy s velkou kuchynou, spajzou (co maloktore byty maju). Sice nebol nejako velmi velkometrazny, to za cias socializmu nebolo, ale bol rozhodne z tych vacsich a hlavne nemal priechodne izby a rozne ine nezmyselne vymozenosti. Taktiez balkon bol vysunuty, takze nebral priestor z rozlohy bytu. Nevyhodou bolo to, ze panely su vacsinou zmes strku, piesku, cementu, samozrejme zeleznej mreze v tom zaliatej, ale hlavne bordelu. V takom panelovom bloku jeden nevie co od radosti zaliali. Kludne sa stalo pri prevrtavani steny, ze na konci diery vyletel kus kamena alebo zaliaty polystyren o velkosti futbalovej lopty a pod. Takze to bol vzdy pomerne risk. A panel sam o sebe je pomerne tvrdy oproti tehlam, takze nieco davat do steny bol boj. Pripadne ak clovek trafil tie zaliate roxory. Ale inak to bolo pevne a aj dobre odhlucnene celkom.
Rychla a lacna vystavba. Pokial bol panelovy dom vysparovany tak bolo vsetko ok. Ak nebol, tak ste mohli cakat medzipanelove zatekanie v podobe vodopadu. Stalo sa raz, ked domovnicka dala spravit spary len na polke panelaku a na tej nasej nie. To bola jedina udrzba. Na panel sa davala vsiakava omietka vacsinou pokryta jemnym strkom. Ako deti sme radi tie kamienky olupovali.
Kedze sa ale aktivne venujem autam a inym cinnostiam, ktore sa pred panelakom sice daju robit, ale nie moc prijemne, tak preferujem dom. Ale vo vsetkej skromnosti by som prezil aj v smetiaku.
ja zijem v dome asi 70 rocnom sice dost velkom ale sukromie je tu uplne minimalne a pozemok nenormalne velky kde sa furt musi nieco robit no a na dedine a keby som mal byvat sam niekedy co pochybujem tak by som bol rad v mensom meste v malom domceku z mensim pozemkom a niekde nedaleko centra ale tak v klude nejak aby som nemal hned cestu plnu aut pod oknom a susedov dom nalepeny na mojom no ok snivajte s nami
prvých 6 rokov som prežila v paneláku a ďakujem, viac neprosím... dokonca i keď ideme k rodine na návštevu do paneláku (toho istého, toho istého bytu), tak mám úplnú nechuť (i keď rodinu mám samozrejme rada), preferujem dedinu a dom
zase veľmi nezáleží na tom kde ak si nevyriešite otázku s kým, najlepšie, keď je to blízko rodiny, ktorá vám pomôže so zabývaním sa, taktiež susedia by mali byť vaši rovesníci, aby ste sa mohli aj normálne susedsky stretať a neboli obklopení depresívnymi babkami, ktoré vás budú ohovárať, ak teda budú susedia, nejakých kamarátov nebude núdza, no a čo sa týka domu, kto je pracovitý a silný vytrvalec, ten by mal ísť do domu, kde bude mať stále o víkendoch čo robiť
Od malička žijem v paneláku, doma aj v meste kde študujem, bývanie v paneláku nieje až také zlé, je to skôr o tom čo za ľudia v danom vchode bývajú a proste o celom sídlisku, keď je to nejaká slušnejšia časť sídliska tak myslím, že to je celkom v pohode. A celkovo sú sídliská z roka na rok bezpečnejšie a krajšie (ako, kde), no na sídlisku kde som vyrastal by som určite nechcel ostať bývať ani deň navyše, neosvetlené chodníky a špinavé ulice, každý deň počuť každú hádku susedov, plno zkurvených feťákov na každom jednom rohu, bez jediného detského ihriska ktoré je v normálnom stave a väčšinou je aj celková mentalita mladých ľudí zo sídliska fakt dosť mimo..... Sídliská z jednej strany nenávidím a z druhej strany milujem asi už navždy budem panelákový typ človeka.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
ALe to ohladom nejakychc dočasnych...potomky zemelod alebo dajaku taku hajdu .)
Rychla a lacna vystavba. Pokial bol panelovy dom vysparovany tak bolo vsetko ok. Ak nebol, tak ste mohli cakat medzipanelove zatekanie v podobe vodopadu. Stalo sa raz, ked domovnicka dala spravit spary len na polke panelaku a na tej nasej nie. To bola jedina udrzba. Na panel sa davala vsiakava omietka vacsinou pokryta jemnym strkom. Ako deti sme radi tie kamienky olupovali.
Kedze sa ale aktivne venujem autam a inym cinnostiam, ktore sa pred panelakom sice daju robit, ale nie moc prijemne, tak preferujem dom. Ale vo vsetkej skromnosti by som prezil aj v smetiaku.