Diskriminacia, Rasizmus, Utlacanie.... toto su veci ktore osobne mna velmi zaujimaju, pisem clanky do nasich skolskych novin.. teda zatial som ich napisal asi tak 2 =DD ale aj tak... Chcem pocut vas nazor a vase skusenosti s takymi vecami....
Diskriminacia bola, je a bude v urcitej miere. Clovek nie je stroj a nikdy nebude objektivny a vzdy bude nieco co preferuje.
Rasizmus a utlacanie detto, vzdy sa najde mensina/vacsina (alebo skor jedinci z nej) co bude mat pocit, ze ju ina vacsina/mensina obera o nieco co jej patri/lo.
Nie ze by som s tym suhlasil, ale nikdy sa to ludstvu odstranit nepodari, pretoze podla mna je to sucast ludstva od pradavna.
A mne osobne dooost leze na nervy vsetky tie "super" snahy ako pozitivna diskriminacia a podobne.
Rasizmus je dost caso premielana tema nielen v TV ale vseobecne vo svete. Ja osobne si myslim, ze prisluhovaci neonacistickych ci uz radikalnych fasistickych skupin, to nemaju v hlave v poriadku a urcite nemaju ani informacie o tom co toto svinstvo narobilo v europe, ked vezmeme v uvahu roky holokaustu. Osobne som mal moznost spoznat takychto ludi a poviem vam, duty ako bambus, zaslepeny tou chorou ideou Hitlerovej cistej rasy, uplne im z toho sibe a pritom nevedia, ze idu sami proti sebe, pretoze ublizuju nielen ostatnym okolo seba, ale hlavne sebe, pretoze ak uz clovek raz bol v takychto spolkoch tak stale sa nan ukaze prstom : aha, tam je ten ......... nacek!! Asi tolko
mänsina bude vzdy utlacana ....sice su aj mnesiny co utlacaju väcsinu ale tak noo ....tu su skupiny co maju nieco proti "ciernym" a zase v Afrike su skupiny co maju nieco proti "bielym" ....
No v Afrike maju spory aj cierny s ciernymi, ved etnicke cistky pri Kamerune, o tom bol tusim aj film natoceny. Ide o to, ze kym mensina zije v klude s vacsinou, je secko v poriadku, akonahle sa mensina zacne prilis angazovat, vacsina ju potlaci. To je cele
tieto tri slova su modifikaciou slova: predsudok, ktory nikdy nezostava sam, a nebudte pokrytci, vsetci mame iste predsudky, pis o tom radsej, o predsudkoch, ktore sa s nasimi charaktermi hraju
Je spravne ked biely strati pracu ktoru vykonaval lepsie, koly ktory farebnemu ktory nema prax a mozno ani vzdelanie?
Alebo co tu pred par rokmi vymyslali ze romom staci urobi primacky na VŠ iba na 50% tak dobre ako ostatny a su prijaty. Na co to bolo dobre? Vacsina tych romov sa na tej skole aj tak neudrzala, iba zaberali miesto tym co nemali to "stastie" a nenarodili sa ako rom.
Inteligentom v skandinavii sa zas nepacilo ze v parlamente je malo zien, tak nariadili kvoty, ktore zarucovali zenam miesta na ukor muzov. Samozrejme zistili ze je to chujovina tak to asi po roku zrusili.
Za kazdeho prislusnika mensiny ktoreho zvyhodnite takymto sposobom, zas znevyhodnite cloveka ktory by nieco dosiahol vlastnymi schopnostami len nemal to stastie a nenarodil sa ako mensina.
vyborna stranka, je sice starsia ale stale aktualna. Paci sa mi ze nekritizuje ani tak ciganov ale predovsetkym sa zameriava proti pozitivnej diskriminacii, ludom co ju zaslepene podporuju a podobne.
zamidari: hmmm, to s tymi zenami, ano suhlas, potlacovanie zien je vsak problem dlhej historii, a ver, ze keby bola trochu historia zien ina, a rovnocenna muzom, dnes by nebol feminizmus, ktory je vskutku v prave, a zeny by mali uspech na tej istej urovni, vo vede, v humanite, odchylky by vzdy existovali, kazdy strana v niecom vynika a v niecom je slabsia samozrejme...evolucia zien bola proste potlacovana vdaka muzom, napravat sa to bude cele stovky rokov este, priznam sa, ze som si to az tak neuvedomovala vzdy, ale v ramci biologii intenzivnejsie sa nad tym zamyslam, lebo mena, ktore s aucim, su iba muzskeho rodu zvecsa a vino u mna doslova pretieklo, ked som citala zlocin a trest, vynikajuca kniha, ale to, ako pristupuje dostojevskij k teme zeny a ich chovanie a psychologiu...dorazil ma obcas seriozne, kaslat na to ale to sa aj tak nevyriesi
aaale, hej? to som ani nevedela, mne nejde o politicke riesenia...to su papiere, zakony, ide o kazdodenne bezne situacie, ci uz individualne alebo lokalne alebo globalnejsie, rozdiely este stale su, ako mam to v riti, len je to dost smutne ta historia, som rada, ze zijeme este v takej akej spolocnosti, ze sa da aj normalne antidiskriminacne prezit
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
Hlavne kapitola
"Asimilačné tlaky na Slovensku a sčítanie obyvateľov 2001."
Diskriminacia bola, je a bude v urcitej miere. Clovek nie je stroj a nikdy nebude objektivny a vzdy bude nieco co preferuje.
Rasizmus a utlacanie detto, vzdy sa najde mensina/vacsina (alebo skor jedinci z nej) co bude mat pocit, ze ju ina vacsina/mensina obera o nieco co jej patri/lo.
Nie ze by som s tym suhlasil, ale nikdy sa to ludstvu odstranit nepodari, pretoze podla mna je to sucast ludstva od pradavna.
A mne osobne dooost leze na nervy vsetky tie "super" snahy ako pozitivna diskriminacia a podobne.
Rasizmus je nenávisť medzi národmy alebo rasami,ktoré vyvolávaju NEPOMERY medzi týmito ľuďmi zapríčinené vládou a systémom.
Je mi do placu uz len ked citam ,pocujem tieto slova.
Je spravne ked biely strati pracu ktoru vykonaval lepsie, koly ktory farebnemu ktory nema prax a mozno ani vzdelanie?
Alebo co tu pred par rokmi vymyslali ze romom staci urobi primacky na VŠ iba na 50% tak dobre ako ostatny a su prijaty. Na co to bolo dobre? Vacsina tych romov sa na tej skole aj tak neudrzala, iba zaberali miesto tym co nemali to "stastie" a nenarodili sa ako rom.
Inteligentom v skandinavii sa zas nepacilo ze v parlamente je malo zien, tak nariadili kvoty, ktore zarucovali zenam miesta na ukor muzov. Samozrejme zistili ze je to chujovina tak to asi po roku zrusili.
Za kazdeho prislusnika mensiny ktoreho zvyhodnite takymto sposobom, zas znevyhodnite cloveka ktory by nieco dosiahol vlastnymi schopnostami len nemal to stastie a nenarodil sa ako mensina.
vyborna stranka, je sice starsia ale stale aktualna. Paci sa mi ze nekritizuje ani tak ciganov ale predovsetkym sa zameriava proti pozitivnej diskriminacii, ludom co ju zaslepene podporuju a podobne.