no ak by som bol z praveku a mal by som možnosť ísť do dnešnej doby, tak by som nešiel... ale zase, ak by som mal teraz takú možnosť ísť do praveku z tejto doby, tiež by som nešiel - veľmi by mi tam chýbali moderné technológie... no a keby som bol z praveku, tak by ma vôbec netrápili nejaké moderné výdobytky a stačili by moje primitívne stroje... dúfam, že som to stručne objasnil
cloveka to laka, ale keby si niekto vybral taku moznost tak do tyzdna by to lutoval . Ziadna tepla voda, ziadna elektrina ( cize ziadna pracka, chladnicka, PC, TV, hudba, svetlo...) , mizerna hygiena, ziadna mäkka postel, ziadna pochutka napr: cokolada... a najhorsie je na tom ze ziadne lieky nechcel by som aby ma zacal v praveku boliet zub alebo aby som dostal zapal priedusiek na ktory sa zomieralo casto.
celkom áno, ale nechcela by som žiť v stredoveku, za fašizmu, za komunizmu a za iných dikatúr, v praveku bol svet pekný , aj v staroveku, v antike by sa mi celkom páčil
@nationalgeographic rofl na žiadny zápal priedušiek sa často neumieralo ti ľudia boli úplne inak stavaný na to prostredie...kopu chorôb čo máme i mi ani nemali...a btw zuby zdravšie ako my
jediné čo by som nechcel je zlomiť si nohu,utŕžiť väčšiu ranu,stretnúť jaskynného leva,, nič neuloviť až vtedy si v peknej piči
alebo je jasné že ak by si padol do jazera a riadne sa podchladil končíš .
o tej posteli by sa dalo polemizovať keby sa zabalíš do riadnych kožušín by to mohlo byť ešte lepšie ako postel
A k tým pochutinám no hej aj mne jebe z čokolády ale nevieš čo za druhy ovocia,zeleniny mohli byť
a inak žiadne lieky by som nepovažoval za nevýhodu žiadne lieky uz u mna funguje 4 roky a chcel by som mat znalosti rastlin a alternativnej mediciny aku mali vtedy
@20 jj, suhlasim
nemyslim ze sa na ten zapal priedusiek nejak casto zomieralo, ti ludia mali imunitu asi ako zvierata dnes, medvede tiez neumieraju casto na zapal priedusiek
ale ja by som urcite nesiel, so svojou fyzickou by som pravdepodobne zomrel hnedna prvom love
@darkestangel Neinšpirovala si sa náhodou mojim včerajším komentom v inom fóre?
A inak- áno, chcela by som to zažiť.... ale bolo by to ťažšie teraz, keď už poznám aj civilizovanejšiu dobu... ale na druhej strane, bol by to jednoduchší a ťažší život zároveň, starala by som sa o prežitie a nie o kraviny....
Nie.
Možno na návštevu na takú hodinku-dve by som išla, ale navždy určite nie. Chýbali by mi veci ako sprcha atď., potom internet, signál, notebook, tablet, ELEKTRINA
@barky ano na zapal priedusiek nie, ale ked sa zapal priedusiek nelieci tak to prejde na zapal pluc a na to sa zomieralo. A ano zuby mali 100 krat zdravsie ale môj chrup v zlom stave a z takim by som tam urcite nesiel. Hmm Predtym ako vymysleli penicilim tak sa omnoho castejsie zomieralo. A je tiez rozdiel keby som sa ta narodil ze by bol môj organizmus nato prispôsobeny alebo by som sa tam vratil teraz. No mozno to dramatizujem ale podla mna by to nebolo az take super ako sa zda...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
ale hej dokázal ak bysom mal byť nejaký šaman čo by bol v dobrom stane stále zdrogovaný by som mumlal celej tlupe čo má robiť
hoci len tak na navstevu by to mohlo but zaujimave.
hoci ak by som prežila, bola by som už hádam i starou materou
a asi umrela od hladu, lebo mám pomerne rýchly metabolizmus.
Otázkou ale zostáva klasické maturitné: Chceli by ste za partnera radšej pravekého lovca alebo roľníka?
jediné čo by som nechcel je zlomiť si nohu,utŕžiť väčšiu ranu,stretnúť jaskynného leva,, nič neuloviť až vtedy si v peknej piči
alebo je jasné že ak by si padol do jazera a riadne sa podchladil končíš .
o tej posteli by sa dalo polemizovať keby sa zabalíš do riadnych kožušín by to mohlo byť ešte lepšie ako postel
A k tým pochutinám no hej aj mne jebe z čokolády ale nevieš čo za druhy ovocia,zeleniny mohli byť
a inak žiadne lieky by som nepovažoval za nevýhodu žiadne lieky uz u mna funguje 4 roky a chcel by som mat znalosti rastlin a alternativnej mediciny aku mali vtedy
nemyslim ze sa na ten zapal priedusiek nejak casto zomieralo, ti ludia mali imunitu asi ako zvierata dnes, medvede tiez neumieraju casto na zapal priedusiek
ale ja by som urcite nesiel, so svojou fyzickou by som pravdepodobne zomrel hnedna prvom love
A inak- áno, chcela by som to zažiť.... ale bolo by to ťažšie teraz, keď už poznám aj civilizovanejšiu dobu... ale na druhej strane, bol by to jednoduchší a ťažší život zároveň, starala by som sa o prežitie a nie o kraviny....
Možno na návštevu na takú hodinku-dve by som išla, ale navždy určite nie. Chýbali by mi veci ako sprcha atď., potom internet, signál, notebook, tablet, ELEKTRINA