Ahojte.Chcela by som len vedieť,že či sa tu nájde vôbec niekto kto absolútne nevyužíva facebook a je šťastný a nechýba mu to.Ja som si zrušila ešte dávno účet na FB a som nesmierne šťastná.Teda konečne som pochopila,že mi to bralo čas a namiesto toho som
nie, nemam taky pocit, na fb mam do 40 priatelov, checknem ho par krat za den aby som zistila, ci sa nieco nedeje, s nikym tam nevykecavam, ale vyuzivam ho ako formu masovej komunikacie ZADARMO, v skupine sa dorozumievame cela trieda, pred chvilou som pisala taterovi, je to najsikovnejsi sposob kontaktovania sa..
jj fb je uplne zlo -.-
(fb ti zoberie len tolko casu, kolko mu dovolis, samotny fb neni vobec v nicom zly)
ja nemám pocit, že fb kradne ludom sukromie. pretoze sme svojpravni, to ako nam bude zasahovat do zivota si urcujeme sami. takze ten, kto taketo veci vykrikuje, to uz je jeho vec, ze nema lepsie veci na praci ako facebook...
a samozrejme, ze sa da zist aj bez neho. aj bez miliona dalsich veci.
potrebujem ho, hlavne kvoli skole, keby tam niesom tak kopu uzitocnych informacii ohladne skusok, predmetov a podobne by mi uslo....ale celkovo na nete pre*ebavam dost casu, no to nema nic cisto s fb
Poznám ľudí, čo vedia Facebook využívať rozumne, bez toho, aby boli extrémistický v akejkoľvek miere. Prostriedok pre bezplatnú komunikáciu, keď to je potrebné: áno. Prostriedok pre zabíjanie času a zdelovanie kopy zbytočných informácií? Netreba.
@useless Ako možno ešte pochopím to ak tam má niekto rodinu,ktorú nevidí vôbec,alebo raz za rok,ale to,že má niekto 1000 alebo 500 priateľov tak určite je to podľa mňa smiešne.A zas na komunikáciu môžeš použiť aj Skype? a ten je podľa mňa ešte lepší lebo toho človeka aj uvidíš.Teda sa s ním aj pozhováraš.
mam ho iba na vybavovanie istych zalezitosti,plus stranka,skupina a obcas si napisem s niekym..a s niekym pravidelne stale..ale zeby som daco pridaval okrem fotiek tak to uz nie..
mozes mi prosim ta povedat jediny rozumny dovod preco by som si ho mal rusit? mozembyt adarmo v kontakte s rodinou a znamymi,mozem im tam ukazat fotky,a mozem tam kohokolvek kontaktovat,a ja si to mam zrusit?
to si rovno zahod svoj mobil a prestan ho pouzivat,a kamosom posielaj telegramy alebo listy cez postu ci nepojdu von
@ssnehulienka Nejdem nikoho odcudzovať,ale skôr som chcela poukázať nato,že niekedy FB neexistoval a ľudia sa vedeli skontaktovať aj ináč a stretnúť sa aj osobne.To ma skôr mrzí,že dnes ideš po meste..a každý mobil v ruke a slúchadlá v ušiach alebo zapnutý FB na mobile.
@fxx Nejde tu o zvaľovanie viny na niekoho,ale ako som už písala vyššie,že skôr som chcela poukázať nato,že niekedy FB nebol a vedeli sme sa skontaktovať s hocikým aj tak.A nepotreboval nato človek Facebook.A zadarmo môžeš byť v kontakte aj na Skype+sa tam aj vidíte aj počujete
@nikussska93 Pointa je v tom, že skype nemajú všetci. Tiež by som bol rád, ak by sa ľudia vrátili k ICQ, ale pokiaľ tomu tak nie je, tak využívam Facebook, lebo sú tam a aj dlho budú.
@nikussska93 to je o kazdom jednom osobitne... a taktiez aj okruh priatelov si vies selektovat sama... napriklad polovica mojich kamaratov srati mobil kazdych par tyzdnov a kym maju novy, chvilku to trva.. a ziju si... co tym chcem povedat je, ze ja nepotrebujem takych kamaratov co maju niekde v zivotnej filozofii fb.. ale takych co so mnou budu robit zlobu, taka, co sa dala robit aj pred 100 rokmi
@15 kedysi neboli auta ale kone. tak teraz ideme rusit pre to auta a jazdyt na kobylach lebo kedysi to tak bolo a vobec neberieme ohlad na to ci nam to moderne ulahcuje zivot ?
a porovnavas hrusky s arasidami, skype ma uplne ine funkcie a je primarne na video , FB je socialna siet na spojenie sa s kamaratmi.
FB je proste diabol a vobec to nieje o ludoch ze za nim travia cely den a je vlastne uplne zlo ze sa mozu spajat s kamaratmi a mat ich po kope, ved nemat FB a zit bez neho je také cool, také moderné a nevídané
btw ak nejaky chudak ukradne vsetky moje info z FB tak mu budu na dva kokoty nedozvie sa okrem krstného mena a mien kamaratov nič čím by mi mohol reálne poškodiť. To že niekto dáva citlivé údaje na net je jeho vlastná demencia
@nikussska93 FB je podla mna dobra vec ak sa s tym dobre zaobchadza - ak tam nedavas vsetko o sebe alebo co..ale mozes byt v kontakte s rodinou, priatelmi aj z celeho sveta a to je vyhoda...ano aj na skype mozes - skype ma tiez vyhody ale niektore veci ma zas fb lepsie takze urcite by som ho nerusil..
@depropex Viem,že Skype ma iné funkcie,ale iba vravím,že aj takto by si sa mohol zhovárať s priateľmi a ešte ich aj vidieť k tomu ak sú daleko a pod.Ale zas...technika ovláda svet a ochvíľu sa už nikto s nikým nestretne,ale budú sedieť vedľa seba a písať si cez FB.Už aj to som videla,že jeden v jednej miestnosti a druhý v druhej a píšu si cez FB,lebo lenivosť a pohodlnosť je predsa lepšia Veď je to smiešne
@nikussska93 keby nebol fb, vsetci by pouzivali skype, alebo proste nieco ine, co by bolo.. tak ako tu uz niekto hovoril, volakedy bol telegraf a potom prisiel mobil a kazdy zacal pouzivat mobil a nik sa uz nechcel vraciat k telegrafu. doba ide dopredu stale a je len na tebe ako sa k tomu postavis a ci si tym nechas ovladat zivot.
@nikussska93 áno ale v praxi to nieje žiadny rozdiel oproti FB, stále je to moderný výdobytok a elektronická komunikácia.
to že si niekto píše s niekým s kým práve leží v posteli nemusí byť lenivosť ale aj sranda.
a to ako kto naloží s technikou a modernými vecami je jeho vec. Hodnotu života to nikomu neuberá, pokiaľ ho to napĺňa , hoci sa to môže javiť ako choré, každý by mal robiť čo ho napĺňa nezávisle na tom čo to je (jasné že nie ak niekoho obšťastnuje vraždenie mačiatok a šťeniatok) pretože život žijeme podla seba a pre seba. Ak ho chceme žiť pre iných, tak žijeme pre nich ....
to už sa dostávame do otázok typu prečo sme tu a pod, takže radšej stačilo
mám kamarátov po celom svete, pretože veľmi aktívne cestujem a ubytovávam u seba ľudí. chodievam na akcie, organizačné veci ohľadom mojej práce sa riešia na FB, zapájam sa do milión programov a vyhľadávam malé akcie, o ktorých sa väčšinou hovorí len na FB.
a napriek tomu všetkému FB nemám už takmer 3 roky a je mi to úplne jedno. fungujem úplne v pohode a všetky tie veci o kontakte s ľuďmi a iné veci mi prídu ako argument smiešne, keďže sama som v aktívnom kontakte s obrovským množstvom ľudí aj tak
mám fb, už som na ňom nebola dva roky, avšak posledné tri mesiace, štyri tam chodím tak pár krát za deň...mám asi 60 priateľov a na komunikáciu využívam skype.
to nie FB niči ludom zivoty a vztahy, ale LUDIA si nicia zivoty a vztahy cez FB... aj ja som pri nom zabila vela hodin ale kto mi zato moze? FB? nie. mozem si za to sama. to, ze ludia si tam davaju informacie o sebe atd je mi jedno, ja to vyuzivam na prakticke veci ako je napriklad urychlena komunikacia v podstate zadarmo.
ja som tam ani nebola prihlasena, ale vsimla som si, ze je to cca tak, ako pises, akurat to plati o celom internete. kamosky pred casom tiez radsej vypisovali cez net, namiesto toho, aby sme sa realne stretli atd. som rada, ze sa to uz napravilo
Mam fb ale nepisem tam kraviny, ze co prave robim... Chcela som ho uz parkrat zrusit ale som tam kvoli triednej skupine... Na chate mam nastavene ze ma vidi asi iba 15 ludi
ja som si síce už niekoľkokrát účet zrušila, ale potom som sa tam vrátila s tým, že na niektorých ľudí nemám iný kontakt a raz sa mi to možno zíde
a nepíšem tam vôbec nič, nemám tam žiadne fotky, dokonca ani svoje pravé meno, všetko mám nadstavené na "vidí - iba ja", a ani na chate nebývam online (a práve teraz kvôli tomu, čo som napísala rozmýšlam, načo tam vôbec ešte chodím, keď tam nič nerobím
nechce sa mi tu rozpisovať ale mám ho, nezruším ho, mam tam 50 priateľov, pár krát za deň skontrolujem, pár minút poprezerám, som 98% času offline, využívam najmä (ale len občas) na správy a hromadné správy so spolužiakmi a je to zadarmo
mala som FB 4 roky...už mesiac ho nemám...nejak nepociťujem že ho nemám a nechýba mi čo sa chcem dozvedieť sa dozviem aj bez neho a nejak odrazu mám veľa času na iné..zmysluplnejšie veci a hlavne mi furt nepípa telefón že notifikácia som spokojná ale každý podľa svojej chuti
F som zrusil, ale nie preto ze by mi nieco bral a bla-bla ..., skratka mi bol na nic. Dostal sa do zoznamu nepotrebnych registracii. Obcas zoznam "vysypem" tak, ze vsetky registracie ktore sa v nom ocitnu jednoducho zrusim.
@nikussska93 a teraz si akože stračne ,,cool,, že nemáš FB? ako sorry, ale čo sa máme z toho posrať? FB je ako oheň, buď máž z neho požiar alebo teplo závisí ako ho vieš používať
Kedysi bolo IN mať FB a teraz je IN ho nemať? vtipné proste.... každý nech si robí čo chce podľa seba, za to, že sú niektorí ľudia jebnutí a píšu aj to, ako idú srať, to je ich už problém nie môj.
Ja FB mám a nehanbím sa za to, nemať ho by pre mňa znamenalo sťaženie si života, lebo je pre mňa FB teraz komunikačný kanál a kanál všetkých info, teda niečo ako ,,google,, proste že od FB si klikám na iné veci a podobne....
Mám tam lajknuté veľa vecí, čo ma zaujíma, dozviem sa novinky a tak podobne, nebudem to tu rozpisovať...
Súhlasím s tebu... pred vyše mesiacom som tam bola posledny krat..
a potvrdila sa mi veta z Love “ten kto ťa nehľadá tomu nechybaš “ ako keby sa mi otvorili oči a pochpila som že vsetky tie vzťahy sú total prehnité a falošné
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
64 komentov
po čase som ale bola tak odtrhnutá od diania, že som sa tam vrátila.
nebude ti to ovládať život, pokiaľ to nedovolíš.
nie, nemam taky pocit, na fb mam do 40 priatelov, checknem ho par krat za den aby som zistila, ci sa nieco nedeje, s nikym tam nevykecavam, ale vyuzivam ho ako formu masovej komunikacie ZADARMO, v skupine sa dorozumievame cela trieda, pred chvilou som pisala taterovi, je to najsikovnejsi sposob kontaktovania sa..
jj fb je uplne zlo -.-
(fb ti zoberie len tolko casu, kolko mu dovolis, samotny fb neni vobec v nicom zly)
a samozrejme, ze sa da zist aj bez neho. aj bez miliona dalsich veci.
Howk -.-
Vlastne až teraz som si vôbec prečítala @0 a súhlasím s tebou dievča!
@3
mozes mi prosim ta povedat jediny rozumny dovod preco by som si ho mal rusit? mozembyt adarmo v kontakte s rodinou a znamymi,mozem im tam ukazat fotky,a mozem tam kohokolvek kontaktovat,a ja si to mam zrusit?
to si rovno zahod svoj mobil a prestan ho pouzivat,a kamosom posielaj telegramy alebo listy cez postu ci nepojdu von
a porovnavas hrusky s arasidami, skype ma uplne ine funkcie a je primarne na video , FB je socialna siet na spojenie sa s kamaratmi.
@4 @5
FB je proste diabol a vobec to nieje o ludoch ze za nim travia cely den a je vlastne uplne zlo ze sa mozu spajat s kamaratmi a mat ich po kope, ved nemat FB a zit bez neho je také cool, také moderné a nevídané
btw ak nejaky chudak ukradne vsetky moje info z FB tak mu budu na dva kokoty nedozvie sa okrem krstného mena a mien kamaratov nič čím by mi mohol reálne poškodiť. To že niekto dáva citlivé údaje na net je jeho vlastná demencia
to že si niekto píše s niekým s kým práve leží v posteli nemusí byť lenivosť ale aj sranda.
a to ako kto naloží s technikou a modernými vecami je jeho vec. Hodnotu života to nikomu neuberá, pokiaľ ho to napĺňa , hoci sa to môže javiť ako choré, každý by mal robiť čo ho napĺňa nezávisle na tom čo to je (jasné že nie ak niekoho obšťastnuje vraždenie mačiatok a šťeniatok) pretože život žijeme podla seba a pre seba. Ak ho chceme žiť pre iných, tak žijeme pre nich ....
to už sa dostávame do otázok typu prečo sme tu a pod, takže radšej stačilo
a napriek tomu všetkému FB nemám už takmer 3 roky a je mi to úplne jedno. fungujem úplne v pohode a všetky tie veci o kontakte s ľuďmi a iné veci mi prídu ako argument smiešne, keďže sama som v aktívnom kontakte s obrovským množstvom ľudí aj tak
neviem, načo sa tu vôbec naťahujete kvôli blbostiam
ale musím poznamenať, že mne tiež vadí, ak je niekto v spoločnosti ľudí a on si radšej zapne FB, že čo je nové...
ako napríklad dnes na jednej akcii v čajovni si týpek vytiahol notebook a drzo si začal s niekým dopisovať a komentovať statusy...
...nechápem
Moze byt v postaveni negativnom, rovnako pozitivnom. Zavisi to od ludi.
Zbytocne sa nad tym (a v tomto pripade asi po 878585.x) zamyslat.
nijako inac sa to neda naformulovat.
nehovorim, ze FB je zlo, ale ak mate pocit, ze vam nieco unika, ked nanho par tyzdnov nechodite, tak by ste sa mali urychlene ZABIT
fb je celý úplne oničom, samé spamy..
ked si na FB, dávaš tam INFORMÁCIE o sebe.
s kým sa stretávaš, čo riešiš, čo si myslíš (aj ked len odpovedáš a sám nie si aktívny)
pokiaľ si dobrý študent s bezúhonnou morálkou, môže ti to byť jedno.
ale sú rôzne obdobia v živote človeka, a niekedy sa nechová slušne, niekedy sa chová ako rebel.
a FB nezabúda...
preto NIE
a nepíšem tam vôbec nič, nemám tam žiadne fotky, dokonca ani svoje pravé meno, všetko mám nadstavené na "vidí - iba ja", a ani na chate nebývam online (a práve teraz kvôli tomu, čo som napísala rozmýšlam, načo tam vôbec ešte chodím, keď tam nič nerobím
A či ho budem mat to neviem.
nechce sa mi tu rozpisovať ale mám ho, nezruším ho, mam tam 50 priateľov, pár krát za deň skontrolujem, pár minút poprezerám, som 98% času offline, využívam najmä (ale len občas) na správy a hromadné správy so spolužiakmi a je to zadarmo
Kedysi bolo IN mať FB a teraz je IN ho nemať? vtipné proste.... každý nech si robí čo chce podľa seba, za to, že sú niektorí ľudia jebnutí a píšu aj to, ako idú srať, to je ich už problém nie môj.
Ja FB mám a nehanbím sa za to, nemať ho by pre mňa znamenalo sťaženie si života, lebo je pre mňa FB teraz komunikačný kanál a kanál všetkých info, teda niečo ako ,,google,, proste že od FB si klikám na iné veci a podobne....
Mám tam lajknuté veľa vecí, čo ma zaujíma, dozviem sa novinky a tak podobne, nebudem to tu rozpisovať...
a potvrdila sa mi veta z Love “ten kto ťa nehľadá tomu nechybaš “ ako keby sa mi otvorili oči a pochpila som že vsetky tie vzťahy sú total prehnité a falošné