@poke a chodis niekam na vylety? alebo mas nieco na co sa tesis proste pocas roka ked chodis do prace a tak, kazdodenna rutina.. tak mas niekedy nieco ako dovolenku alebo proste ze niekam ides na dlhsie, akurat nie lietadlom? ci proste nikam nechodis takto? ak to su prilis drze otazky tak sa ospravedlnujem a samozrejme na ne nemusis odpovedat ja si to len neviem predstavit ze by som nelietala, resp viem ale je to strasne zvlastny pocit lebo to je zvacsa to co cloveka motivuje v rutinne dni
no za 100 000 sa da dost pocestovat aj bez lietadla.. mozno s takym budgetom by ten travelling mohol byt este viac nadupany.. su ludia co zoberu nejake cestovne enduro a idu na tom okolo sveta
@h8u no ja som tak vždy chcel cestovať v minulosti ale časom som si uvedomil, že si pri takých veciach málokedy oddýchnem a že sa mi táto forma aktivit prezentuje ako nejaká ultimátna forma produktivity a šťastia. (že aha, dám si fotku na ig z dublinu aby som ukázal, že mám i ja zábavný naplnený život Pričom je to len akási forma rauschu a neustáleho hľadania úniku (aspoň pre mňa po dlhšom uvážení, že teraz na chvíľu zabudnem na život, školu a týždeň sa teším... a v konečnom dôsledku je to ako alkohol, že síce zabudnem ale oddych nikde). Hovorím teda za seba, že mnoho veci som chcel robiť len preto, lebo sa ukazovali ako správne.
Preto radšej oddychujem úplne jednoducho, že sa prejdem po okolí, alebo napr. dosť mi pomáhajú moje čajové seansy jednoducho že si vždy nájdem veľa času pre seba počas dňa. Mám preto pocit, že som všeobecne dosť zrehanilitovaný celý život a to je aj dôvod, prečo mám slabý sociálny život napr. - Ja to beriem ako čas, ktorý som mohol venovať sebe a úplne ma to vyčerpáva keď mám niekde ísť. A nerozumiem ľuďom, ktorí sa napr. stretávajú každý deň s niekým, by som sa cítil ako otrok úplne
+
nehovoriac o tom, že podľa mňa najlepšie zázitky sú tie, ktoré si nekúpim a prídu úplne spontánne, doteraz najviac z celého leta, pekných barov, gastrotúr, pamiatok spomínam ako som sedel pri Dunaji a kecali sme.
Možno po čase zmením názor a začne sa mi to znova páčiť, aj teraz ako kamaráti boli v Gruzínsku, na taiwane a pod. a znie to super ale pre mňa oddych momentálne je, keď môžem zastať a nemusím riešiť ešte nejakú dovolenku, ubytovanie etc.
@hetfield hej len keď na to dôjde že napr by si sa chcel pozrieť do Kanady... alebo budeš mať dcéru v Austrálii? Budeš sa mesiac plaviť? Lebo svet nie je len Europa ktorá sa dá zbehnúť na počkanie autom.
@poke uplne rozumiem dakujem, to je dobre vysvetlenie a viem sa do toho vzit uplne a asi mi to strasne pomohlo teraz uvedomit si ze je mozno fajn sustredit sa trocha viac aj na veci v beznom zivote nez sa stale tesit primarne na tie "velke" ako dovolenky a velke vylety
na to že som dosť materiálne stále založený človek.. ale.. asi by som to neobetovala ako bolo by super zbaviť sa hypotéky, ale.. to verím, že sa aj tak časom podarí vyplatiť skôr a verím že časom budeme aj lepšiu fin. situáciu.. (raz určite aj niečo podedíme) ,, takže radšej pôjdem fakt niekam pozrieť do nejakej zaujímavej krajiny a čo ja viem, nechce sa mi cestovať autom/autobusom/vlakom dva dni niekde..
ešte chcem ísť do Nórska, polárnu žiaru pozrieť, chcela by som ísť aj do Indie a možno raz do Ameriky/Kanady takže neviem načo by mi bolo toľko peňazí, ak by som z nich nemohla investovať aj do cestovania
Kks jasné že hej. Lietadlom som išiel iba dvakrát v živote a aj to som bol vyklepaný jak rezeň a úplne v pohode by som prežil ak by som nim už nešiel nikdy.
mne sa nepáči tá súčasná cestovná kultúra: že čo najrýchlejšie všade byť, čo najviac si odfajkať, že som videl atď... pokojne môžem cestovať autobusom/vlakom/bicyklom ... toto leto som šiel napr do Bruselu autobusom a bolo to vcelku OK... mimo Európu sa už ľahšie dostanem lietadlom, ale ak vy som mal 100K tak radšej si vezmem rok voľna a precestujem okolo sveta inými prostriedkami ...
@hetfield no hej
ale cestovať z európy do Argentíny loďou a odtiaĺ ďalšou loďou (ako sa bežne chodieva) je troška príliš nadlho
a neviem, či vôbec nejaké lode takto ešte chodievajú
@lafiziq ved ale ide o to kam chces ist ja som uz z europy bola skoro vsade a najviac chcem ist trebars do nepalu ci do kanady a tam by to bolo trocha tazke bez lietadla
a načo by mi boli tie peniaze, terazky mám už 12x toľko a koncom roka to bude už 13x...lietadlo je moje rýchle posúvatko po svete...neviem si predstaviť sa niekam trepať autom dlhé týždne...
Asi hej. Je to za tie peniaze myslím adekvátne zníženie komfortu. Jasné, USA atď by som asi tak ľahko nevidel, ale tak to je obeť za to, mať 100k. Toľko väčšina ľudí taký obnos peňazí šetrí dlhé desaťročia
@poke presne moje slová. Ja tiež mám radšej ísť niekde bližšie, lebo inak som z dovolenky viac unavený ako oddýchnutý. A hlavne záleží aj s kým trávim tú dovolenku, pokiaľ je to super človek, partia a príjemné prostredie, tak to môže byť aj 50 km od domova.
Nepoznam vo svojom okoli cloveka, ako som ja Ja nerad cestujem. Este do Tatier sa hecnem, to nieje daleko alebo niekam za prirodou , alebo ked nma niekto niekde taha... ale z mojej vlastnej potreby to nieje nikdy. Cuzdie staty a mesta ma vobec nezaujimaju, ak uz som tam, je to v pohode, ale nikdy to nieje nieco co by mi chybalo, celkovo oblubujem stale a trvacne veci, postupne sa trpezlivo v niecom zlepsovat a budovat, to mam rad, nie nejake zmeny. Chcem sa zlepsovat v kariere, v cviceni, naucit triky papagaja, ked najdem zensku, tak budovat vztah, neskor vychovavat dieta...to su vsetko veci, ktorim sa treba venovat kazdy den a taketo veci ma robia stastnym. Aj do prace chodim rad, nevnimam svoj zivot vobec ako stereotyp, naopak, velmi rychlo mi uteka, ani neviem ako, este som si ani nestihol vziat dovolenku ale je dost mozne, ze ja sa kazdy den tak znicim vo fitku ,ze mne neostava potom uz ani energia na nejake objavovania, som rad, ze som rad mozno ze keby som menej cvicil, aj by som sa trochu ponudil a chcel nieco viac
Po mojej poslednej cestovateľskej skúsenosti som zistila, že ma nebaví cestovať do miest a zrážať sa s miliónom iných turistov a snažiť sa, aby ma neodrbali na každom kroku. Mne stačí vyraziť do lesa a to môžem pokojne aj tu alebo v miestach, kde sa dá pokojne dostať aj autobusom/vlakom. Ale tak zase naozaj neviem, lebo veľmi veľmi som vždy chcela žiť v Kanade, takže nehovorím, že by som definitívne prestala používať lietadlo, lebo neviem, čo bude.
niekto tu píše, že je to príliš malo peňazí, ale reálne ešte ani desatinu z toho naživo nevidel. poprípade ani nezarobil. veru sú to mokré sny pre niektorých. ach.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
46 komentov
ale nemala by som sa tam ako dostať
takže neviem
Preto radšej oddychujem úplne jednoducho, že sa prejdem po okolí, alebo napr. dosť mi pomáhajú moje čajové seansy jednoducho že si vždy nájdem veľa času pre seba počas dňa. Mám preto pocit, že som všeobecne dosť zrehanilitovaný celý život a to je aj dôvod, prečo mám slabý sociálny život napr. - Ja to beriem ako čas, ktorý som mohol venovať sebe a úplne ma to vyčerpáva keď mám niekde ísť. A nerozumiem ľuďom, ktorí sa napr. stretávajú každý deň s niekým, by som sa cítil ako otrok úplne
+
nehovoriac o tom, že podľa mňa najlepšie zázitky sú tie, ktoré si nekúpim a prídu úplne spontánne, doteraz najviac z celého leta, pekných barov, gastrotúr, pamiatok spomínam ako som sedel pri Dunaji a kecali sme.
Možno po čase zmením názor a začne sa mi to znova páčiť, aj teraz ako kamaráti boli v Gruzínsku, na taiwane a pod. a znie to super ale pre mňa oddych momentálne je, keď môžem zastať a nemusím riešiť ešte nejakú dovolenku, ubytovanie etc.
ešte chcem ísť do Nórska, polárnu žiaru pozrieť, chcela by som ísť aj do Indie a možno raz do Ameriky/Kanady takže neviem načo by mi bolo toľko peňazí, ak by som z nich nemohla investovať aj do cestovania
ale cestovať z európy do Argentíny loďou a odtiaĺ ďalšou loďou (ako sa bežne chodieva) je troška príliš nadlho
a neviem, či vôbec nejaké lode takto ešte chodievajú
Ale v podstate vylety a dovolenky vobec nie su tie veci, na ktore sa v zivote tesim. Takze by som to aai zvladla.
Myslim, ze ponuku by som prijala.
sú aj iné alternatívy, ako sa presúvať, takže by to bol pre mňa furt pozitívny deal.