Egoizmus-stále častejší, hoci je nás tu viac než 1
Ja osobne si myslím, že naozaj sa mnoho ľudí a hlavne tých mladých stará iba samo o seba.Ono to celkom nie je na škodu, ale keď sa to preženie, čo sa podľa mňa stáva trend v spoločnosti, tak môže dochádzať k množstvu konfliktom.Dokázal vari niekto niečo ú
nikdy som nemyslel iba na seba..
vzdy som sa snazil brat ohlady aj na druhych, ale co z toho?
"ti druhi" ma akurat tak kopli do riti, takze dakujem, neprosim
Egoizmus je podstatou trhoveho hospodarstva tak bacha na to A dalsia vec, priroda nie je socialna aby sa zivocisne druhy bratrickovali medzi sebou jak v madagaskare, silnejsi prezije, tak preco ist proti prirode?
och včul. a ked poviem, ze aj mysliet na inych je egoisticke? uz len ked myslís na svojich priatelov..su to TVOJI priatelia. ani o tom nevies, ale vybral si si ich, aby si TY nebol sám, a aby spňali TVOJe kritériá. prečo sa nekamarátiš s niekym, kto ti nevyhovuje? no sak logicky.. hladame si priatelov na zaklade ich podobnosti s nami.
verím v nezištné dobré skutky, v introspekciu a empatiu, ale dodávam, ze egoizmu sa nedokážeme nikdy celkom vyhnúť, je to zakomponované v našej podstate.
ja uz na ludi zvysoka kaslem..xkrat som pomohla a nakoniec zo mna urobili zlu..dokonca ma jedna dobra dusa dostala z roboty, do ktorej som jej ja pomohla...potvrdilo sa mi to, co sa hovori..za dobre dobre necakaj..takze kaaaaaaaaasleeeeeem..nikto zo mna viac nebude robit idiota
Som veľmi spokojný s ohlasom.Podľa mňa je egoizmus prirodzený a dokonca potrebný k životu.Veľa krát človek jednoducho musí myslieť na seba, či už chce alebo nie.Len si myslím, že v niektorých prípadoch sa to naozaj až preháňa.Nemyslím teraz, že sa máme vzdať svojho ja, nemyslieť na seba a robiť zo seba dobročinné organizácie.To sa potom nahrádza pojem egoizmus kreténizmom.Chce to nejaký rozumný stred.Veď aj sloboda jedného končí z filozoficko - právnej definície tam, kde začína sloboda druhého
možno som egoista ( ak si to teda ľudia myslia), ale myslia si to len preto, že ma nepoznajú poriadne už ma unavuje tých kecov a ja som si myslel/a , že si namyslený a také blbé keci a a nakoniec, že ty si fajn mno a ak si takýto ľudia myslia o mne, že som nezájem nech aj som a bude mi dobre !
a navyše nech si je taký aký sám chce byť každý raz narazí, resp. padne na hubu a ak to zaujíma niekoho iného nech sa pakuje a nech skúsi žiť vlasný život nie len riešiť iných !/
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
vzdy som sa snazil brat ohlady aj na druhych, ale co z toho?
"ti druhi" ma akurat tak kopli do riti, takze dakujem, neprosim
Tak teraz kopneš ty do riti tých druhých, tretích a štvrtých a tým teda strašne veľa zasa vyriešiš ...
verím v nezištné dobré skutky, v introspekciu a empatiu, ale dodávam, ze egoizmu sa nedokážeme nikdy celkom vyhnúť, je to zakomponované v našej podstate.
možno som egoista ( ak si to teda ľudia myslia), ale myslia si to len preto, že ma nepoznajú poriadne už ma unavuje tých kecov a ja som si myslel/a , že si namyslený a také blbé keci a a nakoniec, že ty si fajn mno a ak si takýto ľudia myslia o mne, že som nezájem nech aj som a bude mi dobre !
a navyše nech si je taký aký sám chce byť každý raz narazí, resp. padne na hubu a ak to zaujíma niekoho iného nech sa pakuje a nech skúsi žiť vlasný život nie len riešiť iných !/
P.S ČAssi hustá photo