Einsteinov hlavolam... Ako dlho vám trvalo jeho vyriešenie??
Ja som to mala za takú polhodinu...
Je 5 domú v 5 rozdílných barvách. V každém domě žije osoba rozdílné národnosti. Těchto 5 obyvatel pije svúj nápoj, kouří svoje cigarety a chová zvířata. Nikdo nepije to co ostatní, nekouří co ostatní a n
Ja asi tak, že mi to srčili pod nos a asi po 5 minútach to kamarátka nevydržala a múdro mi poradila, tada vykecala celé riešenie Tak som mal po hádanke...
stačí si nakresliť dve tabuľky, do jednej písať logické vývody a do druhej si krížikovať aby to bolo prehľadnejšie možno by sa to dalo aj jednou naozaj veľkou tabuľkou kde by bola každná možnosť s každou, ale mal som malý papier
SPOILER
Bývajú zľava doprava takto :
Nór žije v žltom dome, pije vodu, fajčí Dunhill a chová mačky.
Napravo od neho býva Dán v modrom dome, pije čaj, fajčí Blend a chová kone.
Napravo od Dána býva Angličan v červenom dome, pije mlieko, fajčí Pall Mall a chová vtáky.
Ďalej vpravo je zelený dom, obýva ho Nemec, pije kávu, fajčí Princa ( ) a chová RYBY.
Úplne napravo býva v bielom dome Švéd, chlastá pivo, fajčí Blue Master a chová psy.
asi 10 minút, čo je neúmerne dlho :/ vyšiel som z cviku.. príklady tohoto typu boli na TSP na prijímačkách na Masarykovu un., papier sa samozrejme dal použiť, problém bol len v tom že tam bolo 80 otázok a len 80 min na vypracovanie (teraz tuším ten čas trochu predĺžili). Finta bola v tom nahnať čas na jednoduchých otázkach a potom sa piplať s takýmito časovo náročnejšími
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
SPOILER
Bývajú zľava doprava takto :
Nór žije v žltom dome, pije vodu, fajčí Dunhill a chová mačky.
Napravo od neho býva Dán v modrom dome, pije čaj, fajčí Blend a chová kone.
Napravo od Dána býva Angličan v červenom dome, pije mlieko, fajčí Pall Mall a chová vtáky.
Ďalej vpravo je zelený dom, obýva ho Nemec, pije kávu, fajčí Princa ( ) a chová RYBY.
Úplne napravo býva v bielom dome Švéd, chlastá pivo, fajčí Blue Master a chová psy.
asi 10 minút, čo je neúmerne dlho :/ vyšiel som z cviku.. príklady tohoto typu boli na TSP na prijímačkách na Masarykovu un., papier sa samozrejme dal použiť, problém bol len v tom že tam bolo 80 otázok a len 80 min na vypracovanie (teraz tuším ten čas trochu predĺžili). Finta bola v tom nahnať čas na jednoduchých otázkach a potom sa piplať s takýmito časovo náročnejšími