rozmyslal som co by sa dalo spravit s prácou, ako zvysit zamestnanost. Problem je aj ten, ze ak zalozite firmu na hocico musite mat odber. rozmyslal som nad vytvorenim elektrárne ktorá by pracovala na ludsky pohon. Je mozne aby clovek sediaci na bycikly (stacionarny) by vyrobil tolko elektrickej energie (pocitajuc so stratami az ku odberatelom) zeby si zarobil na zivobytie/brigada. ?
neviem to spocitat, ale kebyze sa to dalo, tak staci postavit elektraren, nejake zariadenia, zopar srojov a predavat do susednych krajin o cca trochu menej penazi. odbyt by sa tak zarucil.
inak nechapem, aky by to malo zmysel. dobre, vytvoris pracovne miesta, ale naklady na vyrobu elektrickej energie by boli podstatne vyssie ako pri inych zdrojoch, takze by cena elektrickej energie stupla - a to by bolo naco dobre?
@kitty7 no sak tu energiu ktoru vyrobis tak aj za tu dostanes. vyrobis 1 kWh dostane 15 centy. vyrobis tisic dostanes 15 000 cennty. Prvotna investicia by bola potrebna - napr. stat (viem ze je to nerealne ale aj tak)
@miso16211 a vies, kolko je to 1 kWh? neboj sa, keby takato ludska praca bola efektivna, tak sa to tak davno robi, ale NACO, ked bezne zdroje energie su ovela lacnejsie a dostupnejsie... este raz, cena elektriny by stupla, pretoze by si musel vyplatit zamestnancov... ja neviem, ci ty nerozmyslas... vsak si zisti o tom daco omg...
@milo5 ocividne. ani ja neviem presne, kolko je clovek schopny takto vyrobit na dakom stacionarnom bicykli, ale viem, ze je to urcite o dost menej, ako napr. vodna turbina a o takej parnej ani nehovorim... pricom, ucinnost takehoto sposobu vyroby energie je urcite strasne smiesna, ale ani za boha sa mi to nechce hladat a ratat...
Fuuuuuu
Teoreticky je možné aj premeniť hovno na stravu, ale pochybujem, že by si si odhryzol.
Má to toľko chýb, že niečo takéto sa neoplatí spraviť nikomu, ani keby mu tam tí ľudia zadarmo šlapú. Už len na prvotnej investícii by sa i to dojebalo, nesplatil by si ju, nehovoriac o tom, že potrebuješ aj profesionálny personál a údržbu ktorá ti nebude obsľuhovať a udržiavať stroje z poza vlastného bicykla -.- nehovoriac o ekonómoch, zamestnancoch v teréne... do výpočtov vyprodukovanej energie sa ani nemusím púšťať...
proste celé zle
bodka...
@miso16211
nie.
človek vydá menej energie, všetkými spôsobmi dokopy (pohyb, produkcia tepla, chod všetkých procesov v tele), než prijal zo svojej potravy. energetická hodnota potravy je prinajmenšom 10x nižšia než energetická hodnota uhlia. plus človek spracuje z potravy asi tak jednu až tri desatiny energie ktorú daná potrava reálne obsahuje.
a nie je to treba ani počítať, stačí byť ochotný sa zamyslieť.
---
"neviem to spocitat, ale kebyze sa to dalo, tak staci postavit elektraren, nejake zariadenia, zopar srojov a predavat do susednych krajin o cca trochu menej penazi. odbyt by sa tak zarucil."
...hej, pretože jedlo ktoré by daní ľudia potrebovali na to aby vkuse šlapali na nejakom bicykli vôbec nie je vstupná surovina a vôbec by si ho nemusel daným ľuďom poskytovať, a ak hej, tak je zadara, že?
už len totálne sedlácka úvaha, ak budem kúriť v peci miesto uhlia jedlom, vyjde ma to na viac, alebo menej peňazí?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
neviem to spocitat, ale kebyze sa to dalo, tak staci postavit elektraren, nejake zariadenia, zopar srojov a predavat do susednych krajin o cca trochu menej penazi. odbyt by sa tak zarucil.
inak nechapem, aky by to malo zmysel. dobre, vytvoris pracovne miesta, ale naklady na vyrobu elektrickej energie by boli podstatne vyssie ako pri inych zdrojoch, takze by cena elektrickej energie stupla - a to by bolo naco dobre?
Ide o to, ze extremne by sa posilnili pracovne miesta. A je lepsie mat 200 eur ako nic. Ja si asi zrusim birdz, zakazem stranku.
a o stacionárnych bicykloch toho vela neviem
Teoreticky je možné aj premeniť hovno na stravu, ale pochybujem, že by si si odhryzol.
Má to toľko chýb, že niečo takéto sa neoplatí spraviť nikomu, ani keby mu tam tí ľudia zadarmo šlapú. Už len na prvotnej investícii by sa i to dojebalo, nesplatil by si ju, nehovoriac o tom, že potrebuješ aj profesionálny personál a údržbu ktorá ti nebude obsľuhovať a udržiavať stroje z poza vlastného bicykla -.- nehovoriac o ekonómoch, zamestnancoch v teréne... do výpočtov vyprodukovanej energie sa ani nemusím púšťať...
proste celé zle
bodka...
nie.
človek vydá menej energie, všetkými spôsobmi dokopy (pohyb, produkcia tepla, chod všetkých procesov v tele), než prijal zo svojej potravy. energetická hodnota potravy je prinajmenšom 10x nižšia než energetická hodnota uhlia. plus človek spracuje z potravy asi tak jednu až tri desatiny energie ktorú daná potrava reálne obsahuje.
a nie je to treba ani počítať, stačí byť ochotný sa zamyslieť.
---
"neviem to spocitat, ale kebyze sa to dalo, tak staci postavit elektraren, nejake zariadenia, zopar srojov a predavat do susednych krajin o cca trochu menej penazi. odbyt by sa tak zarucil."
...hej, pretože jedlo ktoré by daní ľudia potrebovali na to aby vkuse šlapali na nejakom bicykli vôbec nie je vstupná surovina a vôbec by si ho nemusel daným ľuďom poskytovať, a ak hej, tak je zadara, že?
už len totálne sedlácka úvaha, ak budem kúriť v peci miesto uhlia jedlom, vyjde ma to na viac, alebo menej peňazí?
...blbečku