Zaujímajú ma názory mladých ľudí na túto tému. Ak je pravda, že sme sa vyvinuli z opice, ako je možné, že opice ešte stále existujú? Nemali by byť už vyhynutý druh?
Toto je základné nepochopenie evolúcie. Evolúcia hovorí o postupnom rozdeľovaní druhov v rámci ich vývoja. Konkrétny druh sa prispôsoboval konkrétnym podmienkam (environmentu), čo spôsobilo značnú druhovú diverzitu. Vôbec to neznamená, že nejaký druh musí vymrieť len pre to, že s ním máme nejakého spoločného predka. My sme sa teda vyvíjali spolu s opicami, keď už to tak nutne musíš definovať, s ktorými máme nejakého spoločného predka - úplne jednoducho povedané.
My sme sa nevyvinuli zo šimpaznov alebo goríl.. sú tu určité opice - ľudoopy, ktoré sú nám geneticky najbližšie, ale to neznamená, že sme sa z nich vyvinuli..
Neučili ste sa to na biologii či dejepise ? Ramapithecus, Australopithecus, Homo Habilis, Homo erectus, Neandertálci a pootom sme niekdy prišli mi. (možno som niečo vynechal / napísal zle názov alebo poradie.. ) pred milionami rokov to boli opice, postupne sme sa vyvinuli z nich mi ale postupne sa vyvíjali aj iné opice. Toť celé
žiadne opice - sme mimozemšťania... americký ekológ Dr. Ellis Silver verí, že človek nepochádza zo Zeme, ale dostal sa na ňu odinakiaľ. Vedec sa nezbláznil – len zhromaždil rad bežných faktov, ktoré si bežne neuvedomujeme
Voľakedy dávno do našej slnečnej sústavy prišli obyvatelia jednej vzdialenej galaxie. Hovoril mi to môj pradedo. vraj sem prišli a niečo tu uprostred vyhodili, a z toho sa vyvinuli bytosti na všetkých planétach, či mesiacoch tejto sústavy. jediní pôvodní obyvatelia tejto galaxie boli na Mesiaci a na Jupiteri
Podľa pradeda sem prišli vyhodiť len nepotrebný odpad všemožného druhu a nejako sa z toho vyvinuli všetky tie čudesné bytosti
@chocholousek budem úprimný. Nepýtaj sa na fóre veriacich z čoho sme sa vyvinuli, sú tu ľudia ktorý veria v bibliu, lásku, peniaze, teórie, to čo ich naučili v škole atd... proste len zamieňajú vieru za vieru. Ľudia ktorý sa touto otázkou zaoberali- pán Charles Darwin a iný ( scientisti- ľudia veriaci vo vedu ) “vynašli “ niečo čo sa vola evolučná TEÓRIA - a to slovo teória tam nedali len preto že chceli vymyslieť 2-slovne spojenie na názov namiesto 1-slovného, má to svoj dôvod, prečo to tam je- pretože zatiaľ nikto nevie alebo nechce odkryt PRAVDU ako a prečo vznikol HOMO SAPIENS SAPIENS. ...ja si MYSLÍM že s pôvodom homo sapiens sapiens majú čo odčinenia pyramídy a podobne stavby. ja som sa na základne tiež učil ako stavali pyramídy - a bol by som mega tupec keby som veril že je to pravda, vpodstate inžinieri z new yourku sa vyjadrili že nevedia ako boli postavené a že si niesu istý ČI BY ich BOLO MOŽNÉ ICH POSTAVIŤ V DNEŠNEJ DOBE. Alebo » www.disclose.tv/there-is-a-mass... — archeológ našiel vrch labyrintu - na vrchu je 1 veľká vyrezaná NEODDELENÁ skala ktorá váži desiatky a možno aj viac tón, ale bohužiaľ vláda nedovolila archeológ. činnosti. .... ale veľmi sa mi páči že si si dovolíl spochybniť evolučnú teóriu, treba spochybňovať vsetko čo sa dá “napadnúť “ z akéhokoľvek uhlu a hľadať a uvidis že nie len v zákonoch sú “diery” a nemôžeš sa LEN pýtať druhých lebo ti nápisu alebo povedia vpodstate len to čo nevedia. To je všetko
@chocholousek rozumieš čo sa to snažím povedať ? ... že ak by sa v škole učili že ako a kedy stvorili mimozemšťania človeka tak by ti tu napísali že “ človeka stvorili mimozemšťania “+ odbobie kedy . ... hej a to že mimozemšťania stvorili človeka je PODĽA MŇA ešte väčšia hlúposť.
Xy Tvoj prvý komentár ma nadchol, ale druhým si to pokazil. Každopádne si ctím, že si toho toľko napísal k tejto téme. Ja mám podobný názor na pyramídy - je nepochopiteľné, ako ich ľudia dokázali postaviť pred mnoho tisíckami rokov.
@james98 bratu, ako v dobrom, ty sa počúvaš čo rozprávaš, alebo čítaš, čo píšeš? nemáme nijakého spoločného predka. Človek je stvorený na obraz a podobu Boha. To ako prvá vec. Geneticky neviem ako súvisíme s opicou. ako nijako. blbosť totálna ktorou chcel podkopať vieru v Boha nejaký poblúdený Darwin. On je pre mňa pseudovedec, a nie vedec. jeho filozifia sú nezmysly v plnom rozsahu. Sa divím že kdesi na biologii sa niečím takým dá zaoberať, lebo neexistuje jeden relevantný dôkaz o priamych predkoch. okrem toho by to pre človeka muselo byť zničujúce poznanie. ak by človek pochádzal z opice, potom sme stále zvieratá, lebo gény nemôžeš zmazať. okrem toho je nezmysel, aby sa krížením nejakých opíc vyvinul nový druh, ktorý by prežil a ešte v podobe človeka. Totálna blbosť! vidíš sám, že sčasu na čas, sa objavia nejaké proti prírodné genetické kríženia, ktoré sú výplodom chorých mozgov pseudovedcov, ktorí medzidruhovo sa snažia krížiť zvieratá. takže teoria, že sme sa vyvinuli z opice zhrniem filozoficky a teologicky.
1. je to hrubá urážka božej majestátnosti. Ak vezmeme do úvahy fakt ( lebo to fakt je ) že Boh stvoril človeka ako korunu všetkého tvorstva, načo by sa unúval ho tvoriť z vytvoreného druhu. Nezmysel. Ak opica nepochádza z nikoho a má genetický čistý pôvod, prečo by človek mal pochádzať z opice?
@james98 len vieščo je zaujimavé, že napríklad biblia to nikde nespomína, a nezabudni, že toto všetko sú len špekulácie. neexistuje jeden relevantný dôkaz, že človek má živočíšneho predchodcu, a geneticky s opicou máme azda pramálo spoločné. neviem na základe akých hypotéz by som mal veriť, že človek pochádza z opice. možno ste neveriaci, možno veriaci, ALE! ČITAJTE BIBLIU, TAM TO MATE VŠETKO NAPÍSANÉ. v nijakej encyklopedii nemáš zaznačené, že človek naozaj pochádza z opice. ak by to bola pravda, a pripustil by som to aj z biblického kresťanského hľadiska, že človek pochádza z nejakej inej formy života, myslím si, že biblia bez problémov by sa o tom zmienila. Je zaujímavé, že pochybujete o tom, že človek pochádza z jedného páru Adama a Evy. Minule som práveže čítal na internete dlhý dokument v nejakom doc súbore som si stiahol do počítača, bola to nejaká klikačka na stránke na odkaz, a tam práveže archeologické vykopávky, skúmania a rôzne historické bádania práveže potvrdzujú pravosť udalostí v spektre kapitol kníh biblie, písma svätého, to, že to, čo sa tam opisuje, naozaj existovalo, naozaj to tak bolo. skôr by som si myslel, že v teoretickej rovine existovali isté živočíchy, ktoré reálne vyhynuli, ale nemám na mysli len dinosaurov, ale neverím, že z nejakého druhu, alebo poddruhu sa vyslovene z ničoho nič... dobre vnímajte, z ničoho nič vyvinul jeden druh. Geneticky to práveže vôbec nepustí. A práve genetika je v najväčšej miere rozhodujúci faktor. Myslím si že tie legendy a poviedky, že človek mal nejakého živočíšneho predka, a pochádzal z opice slúžili vyslovene len ako dezinformačný propagačný materiál na potlačenie vplyvu náboženstva, náboženskej výchovy ako takej. seriózny biblista, ktorý má štúdia v jeruzaleme, a ktoré sú celosvetovo uznávané na medzinárodnom poli v oblasti vedy, výskumu, vzdelania, a tá v jeruzaleme patrí k popredným univerzitám na svete, by sa kladne vyjadrila na základe kritického štúdia o potvrdenie týchto nezmyslov ako je evolúcia. Sa zobudte. to sú nezmysly, úplne, ktoré ateisti svojím ateistickým svetonázorom, ktorý v období boľševizmu dosiahol obrovské škodlivé rozmery, a parazituje túto spoločnosť aj v dnešnej dobe tak veria, že nedokážu ani len kritickým pohľadom vyvrátiť tvrdenie biblie, čo sa tam konkrétne píše. Boh vtesnal do tohoto sveta isté zákony, ktorým sa aj nedobrovoľne podriaďujeme. Nie sme nesmrteľní, teda sme smrteľní, a raz zomrieme všetci. Toto sa hovorí v Písme Svätom v pavlovom liste hebrejom, že je ustanovené, že ľudia raz zomrú a potom bude súd. Ak Pán Ježiš v písme svätom zdôrazňuje, že ústrednou tematikou jeho božského posolstva je spása človeka a jeho večné šťastie v božom náručí, hádam by nemohol človeka raz stvoriť z opice, a potom si povie, že zrazu človek sa vyvinie ako samostatný druh, ktorý nebude vykazovať tieto znaky. Toto je veľké pohoršenie aj pre racionálne uvažujúceho človeka. Je záhada, že konšpiračným teóriám a bludom, ktoré som sa kedysi učil na dejepise, alebo na prírodopise a podobne, a to chcem zdôrazniť ako fakt! nie ako hypotézu, že dajme tomu to tak bolo, ale ako fakt, že človek pochádza z opice, ale to že napríklad základná hypotéza, ktorú uznáva predsa aj kresťanstvo, že... stvorenie sveta nemá svedka, a teda teória vzniku zeme je len teória, a taktiež je ťažko vyvrátiteľné slová, ktoré napísal mojžiš v genezise, že Boh utvoril Adama zo zeme, vdýchol do jeho nozdier dych života. citujem písmo.... Takto boli ukončené nebo a zem a všetky ich voje. 2 V siedmy deň Boh skončil svoje diela, ktoré urobil. A v siedmy deň odpočíval od všetkých diel, ktoré urobil. 3 I požehnal siedmy deň a zasvätil ho, lebo v ňom odpočíval od všetkých diel, ktoré Boh stvoril a urobil. 4 Taký je pôvod neba a zeme, keď boli stvorené. Gen 2,1. a ďalej Vtedy Pán, Boh, utvoril z hliny zeme človeka a vdýchol do jeho nozdier dych života. Tak sa stal človek živou bytosťou. 8 Potom Pán, Boh, vysadil na východe, v Edene, raj a tam umiestnil človeka, ktorého utvoril. Gen 2,7. tak si prečítaj bibliu a never tým materialistickým bludom, ktoré vtĺkajú do hláv deťom v škole.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
ČLOVEK SA NEVYVINUL Z OPICE
OPICE A ČLOVEK MAJÚ SPOLOČNÉHO PREDKA!!!!
Neučili ste sa to na biologii či dejepise ? Ramapithecus, Australopithecus, Homo Habilis, Homo erectus, Neandertálci a pootom sme niekdy prišli mi. (možno som niečo vynechal / napísal zle názov alebo poradie.. ) pred milionami rokov to boli opice, postupne sme sa vyvinuli z nich mi ale postupne sa vyvíjali aj iné opice. Toť celé
Veeeľmi dávno bola (pravdepodobne) jedna časť vtedajších “opíc” prostredím a podmienkami vyvinúť sa.
Druhá časť takto prinútená nebola a nevyvinula sa.
Teoreticky by tu mohla byť aj tretia časť, ktorá sa nedokázala prispôsobiť a vyhynula.
Čo sa týka pôvodu ľudí, verím že sme sa vyvinuli z opíc alebo z druhu dávno minulého, ktorý im bol podobný.
Ale čo sa týka pôvodu samotného života na zemi, to už je náročnejšia otázka.
Podľa pradeda sem prišli vyhodiť len nepotrebný odpad všemožného druhu a nejako sa z toho vyvinuli všetky tie čudesné bytosti
uz davno ma nikto takto neodpalil
1. je to hrubá urážka božej majestátnosti. Ak vezmeme do úvahy fakt ( lebo to fakt je ) že Boh stvoril človeka ako korunu všetkého tvorstva, načo by sa unúval ho tvoriť z vytvoreného druhu. Nezmysel. Ak opica nepochádza z nikoho a má genetický čistý pôvod, prečo by človek mal pochádzať z opice?
» www.telegraph.co.uk/news/religion/4...