nie v takej podobe, akej sa asi pytas...
to jest, krestansky Boh... Boh, ktore cirkev oznacuje za jedineho, vsemohuceho a pod.
Pravdou je, ze existuje energia, ktorej synonymum by mohlo byt pomenovanie Boh... avsak nema to nic spolocne s jeho vyjavom, o ktorom pocuvame den do den...
@kaboooo no na rozdiel od teba neprikladam moj zivot niecomu vymyslenemu takze taku otazku si naozaj pokladat nemusim. a ten klip ma s bohom velmi vela spolocne... a ani tak nie s bohom ako s tym, aki su ludia ovplyvnitelni a vygumovani. taketo zasrate sekty su aj tu.. vselijaky zaprdeni sobotisti a podobne picoviny. naozaj nechapem takych ludi. a popravde: zabijat kazde nedelne rano, alen koli tomu aby som pocuval dementne reci od nejake cloveka s bielym limcom, tak to by mi muselo dobre drbat
no neverim lebo nemozem hadam verit v niečo čo neviem či existuje ... take ze Jezis Kristus ano ale boh to je niečo viac ? ja neviem ja sa v tom nevyznam..
podľa mňa nie neverím, že existuje nejaká vyššia sila, energia abo čo, ktorá riadi naše životy, náš osud každý si riadi svoj život sám a v ťažkých chvíľach nám viera v boha nepomôže, len treba veriť vo vlastné schopnosti
Moja odpoveď na túto otázku je jednoduchá. Dávno, keď ešte ľudia ani z ďaleka nepoznali zákonitosti prírody, teda si nevedeli vysvetliť niektoré prírodné, alebo iné javy, vymýšľali si rôzne nadprirodzené bytosti, so schopnosťami ovládať počasie, hádzať blesky, rozbúriť more, dať rodine dieťa a podobne. "Iný kraj iný mrav" hovorí sa, a teda aj náboženstvá, ktoré takto vznikali, lebo to boli a sú náboženstvá, boli niekde také, inde také. Niektoré zanikli a niektoré, ako vieme, existujú doteraz. Všetky sú však založené na tom istom princípe. Z prirodzenej energie, ktorá tu všetko ovplyvňuje, spravili ľudia niečo nadprirodzené a dali tomu meno Boh. Nebolo tomu inak ani pri kresťanstve, ktoré sa nás snaží aj dnes učiť tieto "vedomosti - nevedomosti" vymyslené ešte praľuďmi...
"Boh stvoril človeka na svoj obraz, alebo to bolo naopak?" - Na túto otázku si už všetci odpoveď nájdu sami...
inak by nebola laska, staci sa pozriet na niektorych ludi.. ako by inak boli schopni nic nepovedat ked na nich niekto vrieska _? milovat, ked ich nenavidia, robit dobro,ked im robia len zlo ?
preco si myslis ze boh nieje???
je naozaj smutne ked zijes, dychas, mas niekoho na kom to zalezi, mas to len vdaka nemu a ty o nom pochybujes... keby neexistoval na com by teda stavala cirkev ...
ved bez vetra sa ani listok nepohne
K veci: verim v Boha lebo ak sa vsetci na mna vyseru stale je tu Boh a mozes sa na neho obratit, viem ze tu je a nikdy ma neopusti.. je to ako nadej... Proste je mi lachsie verit ako neverit...
--ja si myslim ze NE. Po precitani knizky Spominky na budoucnost.
Myslim, ze v minulosti nas navstivili mimozemstania a pozemstania ich mali za bohov, stvoritelov.
--Alebo ANO, ale len ako energia.
mala tam byt aj 3. moznost pre mna : "mozno"
Ako viem, že Boh existuje? Viem, že Boh existuje, lebo s Ním som hovoríl. Cítim Jeho prítomnosť každý deň, on je stále vedľa nás. Poznám jeho vedenie, poznám Jeho lásku, túžim po jeho milosti. V mojom živote sa udiali veci, pre ktoré niet iné vysvetlenie, jedine, že Boh ich učinil. Boh ma zázračne zachránil od pekla a zmenil môj život tak, že nemôžem inak, len uznať jeho prítomnosť.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
to jest, krestansky Boh... Boh, ktore cirkev oznacuje za jedineho, vsemohuceho a pod.
Pravdou je, ze existuje energia, ktorej synonymum by mohlo byt pomenovanie Boh... avsak nema to nic spolocne s jeho vyjavom, o ktorom pocuvame den do den...
Kde sa vzal Boh ?
Moja odpoveď na túto otázku je jednoduchá. Dávno, keď ešte ľudia ani z ďaleka nepoznali zákonitosti prírody, teda si nevedeli vysvetliť niektoré prírodné, alebo iné javy, vymýšľali si rôzne nadprirodzené bytosti, so schopnosťami ovládať počasie, hádzať blesky, rozbúriť more, dať rodine dieťa a podobne. "Iný kraj iný mrav" hovorí sa, a teda aj náboženstvá, ktoré takto vznikali, lebo to boli a sú náboženstvá, boli niekde také, inde také. Niektoré zanikli a niektoré, ako vieme, existujú doteraz. Všetky sú však založené na tom istom princípe. Z prirodzenej energie, ktorá tu všetko ovplyvňuje, spravili ľudia niečo nadprirodzené a dali tomu meno Boh. Nebolo tomu inak ani pri kresťanstve, ktoré sa nás snaží aj dnes učiť tieto "vedomosti - nevedomosti" vymyslené ešte praľuďmi...
"Boh stvoril človeka na svoj obraz, alebo to bolo naopak?" - Na túto otázku si už všetci odpoveď nájdu sami...
je naozaj smutne ked zijes, dychas, mas niekoho na kom to zalezi, mas to len vdaka nemu a ty o nom pochybujes... keby neexistoval na com by teda stavala cirkev ...
ved bez vetra sa ani listok nepohne
V Boha verím
K veci: verim v Boha lebo ak sa vsetci na mna vyseru stale je tu Boh a mozes sa na neho obratit, viem ze tu je a nikdy ma neopusti.. je to ako nadej... Proste je mi lachsie verit ako neverit...
Myslim, ze v minulosti nas navstivili mimozemstania a pozemstania ich mali za bohov, stvoritelov.
--Alebo ANO, ale len ako energia.
mala tam byt aj 3. moznost pre mna : "mozno"
je nereálne takže je to DEBILINA