Existuje v dnešnej dobe ešte niekto, kto číta knihy?
Okrem mňa teda. No, viem že nie som jediná, ale niekto, kto je fakt fanatik A nie ako môj spolužiak, čo číta "knihy pre intelektuálov" a síce samé dejiny a/ alebo filozofiu a/ alebo Jamesa Joycea atď. Alebo takí ako že "čítam encyklopédie" alebo "povinn
Jasne,ja čítam velmi rada.. a viem,takých ludí a hlavne mladých je naozaj v dnešnej dobe málo,preto si tých čo maju ku knihám aspon aký taký vztah velmi vážim...Ja rada čítam realistickú literaturu,najme ruskú,ale aj take ine klasiky...kedysi som sa vyžívala v staršej slovenskej literature,ešte z čias Štúrovcov. No teraz mi to príde nudné...Mojou lahodkou je Jozef Urban a skoro všetky jeho básne ale aj klasika ako Malý Princ či Shakesperarovky alebo Čakanie na Godota,či Sofiina volba,..uff teraz ma napadá velmi vela skvelých kníh,... a z ineho sudka milujem biologicke knižky najma o evolucii..to je take moje hoby...
ja som taký čítovač (odvodené od slova šrotovač). Kedysi bolo obdobie ked som čítala všetko, aj obal na mlieku ale uz mam menej času
Ja si rada hovorím že čítam takú intelektualnu literatúru ale najma klasiku či už modernú alebo starú (všetko je dobré) no nepohrdnem ani fantasy a sci fi, detektívkami a matkinovkami.
Milujem Camusa, Wilda, Rowlingovú, Remarqua aj Christie a Colfera, Prattcheta, Orwella, Burgesa, Salingera
moja mama ta je stale v kniznici a bere si mnove knizky , ved 7 knih precita hadam kazdy mesiac , vzdy ked nema co robit cita a rada cita , obdivujem ju a aspon ma dobry pravopis nei ako ja , uz aj ja by som mala veru poriadne zacat citat , nie ze 3 knihy do roka
Knihy necitam,od kedy som sa v knihe Ako zabit vtacika nedozvedel ako ho zabit..Sice som sa naucil nesudit ludi podla farby pleti,ale naco je to mne dobre!!
citanie je niekedy fajnnn......a niektorych to zjavne naplnaaaa......no mna moc eee....ae sem tam sa to daaaa....no ale zalezi to asi aj od knihy......cital tu nekto dennik princeznej?....podla mna je to uplnee saleny roman....
Aj ja čítam a čítam veľmi veľa... Čítam všetky dobré knihy doradu, ale najradšej mám Shakespeara. A teraz ma veľmi oslovil Petrarca svojimi sonetmi. A pred chvíľou som dočítala Ťapákovcov. Neviem si predstaviť, že by som nečítala...
Čítanie sa stáva opäť moderným Aj celkom dosť dobrých autorov sa rodí, takže sa nebojme, že knihy zaniknú. A je super, že sa aj na Slovensku nájdu takí kvalitní autori ako napr. Domink Dán
no ja čítam ale zas nepatrím k tým ľuďom čo z fleku vysypú z rukáva obľúbených spisovateľov, raz za čas si idem niečo vypožičať z knižnice pri čítaní sa viem dobre odreagovať....
Aj keď niektorí ľudia (ako napríklad moja teta) zvyknú tvrdiť že neviem čo je kvalitná literatúra Ale ja za to naozaj nemôžem že na klasiku typu Remarque, Hemingway, Salinger a pod. sa nejako nechytám...
Sem tam cosi precitam, ale dnes uz podstatne menej. Cital som Clavella asi 3 knihy, potom Clancyho, samozrejme Mayovky a tiez mam precitane nejake knihy od Jules Verne (netusim ako to vysklonovat a znelo by to aj tak blbo . A potom take ze Harry Potter (aj ked to som docital len zo zvyku, ze ked uz som tu tak ma to nezabije). A kopa dalsich viac ci menej znamych.
Ale dnes si uz precitam len sem tam nieco, momentalne planujem odbornu literaturu...
Ja tiež citam knihy sice Sci-fi a rozpravky uz moc nemusim ...najradsej literaturu faktu ....ale nie zase ze encyklopedie tie az tak nie tam iba obrazky rad pozeram a malo co precitam .... hlavne nemusim HP ....nech si to cita kto chce ale mna to neoslovilo vôbec
aaa tak tu sa teda hlasim aj jaa xi mam rada chalira džibrana...a jeho zlomené krídla a proroka... exureriho, maxima e matkina...a vsetky knihy co napisaal...a teraz prave citam hvoreckeho- silný pocit čistoty...no je to take divne trosku az pbrutalne na mna...a uvazujem o kompletnosti toho autora...ale tak co uz
Vidím nás je požehnane A vidím, že sa čítajú zaujímavé veci. I keď mne da Brown ani Pullman nepáčili, ablosútne sa mi zdal ich štýl nudný a málo ohnivý, ako inak to nazvať.
Ťapákovci, ok, viac sa mi páčila divadelná hra podľa poviedky Veľké šťastie (tak sa to volalo???) pričom poviedka ma až tak nevzala, ale páčilo sa.
Denník princeznej ma po 5tom dieli nebavil, už jej išlo len o násilne zaujatie témamy ako sex a podobne...
Mayovky a Verne patrili k môjmu malšiemu veku ale milovala som ich. Tak ako Troch pátračov, Slávnu päťku, a dodnes milované knihy od Žarnaya- Tajomstvo dračej steny a Prekiala planéta!!!
Obdiv k prečítaniu Meno ruže!!! Je to dosť hrubé podľa mňa
Čítanie milujem..a taktiež nesúhlasím s názvom diskusie . Predsa len je stále dosť ľudí, čo radi čítajú... aj ked to tak možno navonok nevyzerá. Minule ma dorazila istá učiteľka s tým, že dnes už mladí ľudia nič nečítajú, a ak čítajú, tak "samé blbosti". Čo je podľa takých ľudí "nie blbosť"? Balzac, Verne? Napokon, ja mám rada aj toho Verneho, ked sa odosobním od siahodlhých opisov, je to celkom dobré a pôsobivé, ak uvážime dobu, v ktorej to písal... Ale inak milujem fantasy, anglickú literatúru, celkovo fikciu a vlastne všetko, čo ma niečím zaujme a sadne mi aj štýl písania..
ako je možné, že som do tejto diskusie ešte neprispela??
ja asi nemám obľúbený žáner... ale vlastne aj áno. ja môžem slovenský romantizmus... proste štúrovci inak moja najmilovanejšia kniha je máj od máchu, a mechanický pomaranč od burgessa a úplne najviac ľúbim seba a moje biele mačiatko!!! YEAH
len tak na úvod... čo je zlé na tom, že niekto číta Jamesa Joycea a filozofické knihy? To vari nie je literatúra?
inak... boli časy, keď som mesačne prečítala tak 4 knihy najmenej, teraz už bohužiaľ veľmi nie je čas, hoci akurát mám rozčítaného Jacka Kerouaca - Big Sur a Ferlinghettiho - Nahá jazdkyňa... a teším sa na Dejiny Islandu, čo som si dnes požičala
Inak mám v obľube surrealizmus, existencialzmus, beat generation, lost generation, zo slovenských to je Timrava, Kukučín, Lasica, Satinský, Matkin... a aby som nezabudla, som HP maniak
aj ja som čítala Meno Ruže! Musím sa pochváliť a podľa mňa to je úžasná kniha... a odporúčam Raňajky U Tiffanyho, jedna z najoptimistickejších kníh, čo som kedy čítala...
heh...ja som knihomol...ale uz nemam co citat, lebo mi nestihaju prekladat knihy dostatocne ryxlym tempom...taaakze som skoncila na anglickych originaloch a comixoch...a fotrovci sa so mna smeju, ze ked uz nemam co citat, nech daco napisem...ze ftip...
Samozrejme zbožňujem knihy vždy musím čítať je to relax... A najradšej čítam Beat generation, Prekliatych básnikov, Matkina, Jacquesa Préverta a ešte v poslednom čase aj Tess Gerritsen...
Ja citam tiez...ked je casu tak vzdy....ci uz povinnu literaturu alebo len tak knihy,ktore si sama vyberiem...teraz som docitala Urbana-Zivy bic.bolo to dobree
z toho, co som dodnes precitala, mozem priznat, ze najlepsie opisy, s akymi som mala docinenia, tie najlepsie boli prave v Pomocniku od Mila Urbana, mala som ho ako povinne zreferovat, ta ale nelutujem, velmi pekne putave jednoduche opisy, verim, ze aj v Zivom bici je to tak
nechcem urazat tolkiena, ten ma svoje opisy tiez genialne, ale radsej vsadzam na kratsie popisy cesty lesom
exituje niekto kto číta knihy? takých je veľa...existuje niekto, kto ich má rád? tých je už poskromne...
čo sa mňa týka: Poe, Baudelaire, Wilde, Shakespear, japonskí autori...a najviac ulietam na fantasy...New Weird rulezzz, takže jednoznačne China Miéville...Gaiman...a vcelku znesiem aj elfpunk a cyberpunk (to sú také dva výstrelky mňa, čobyto fandu fantasy )...a ujo Tolkien, to je macher
@67 Elfpunk je odnož cyberpunku, sú v nej vlastne elfovia, poprípade podobné mýtické stvorenia, v modernom svete (samozrejme, nie nejaké blbinky a lá Harry Potter) nie je to frekventovaný žáner, ja sama som čítala len pár poviedok, ale zaujali ma
Lubinkam knizocky.Cmuq.Citkam vela,velmo vela.Hlavne romany,historiu(stredovek a kamonizmus)a mam rada aj fantasty.No a citam vela o Bathorycke a o cisarovne Sisi
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
75 komentov
ja som taký čítovač (odvodené od slova šrotovač). Kedysi bolo obdobie ked som čítala všetko, aj obal na mlieku ale uz mam menej času
Ja si rada hovorím že čítam takú intelektualnu literatúru ale najma klasiku či už modernú alebo starú (všetko je dobré) no nepohrdnem ani fantasy a sci fi, detektívkami a matkinovkami.
Milujem Camusa, Wilda, Rowlingovú, Remarqua aj Christie a Colfera, Prattcheta, Orwella, Burgesa, Salingera
z poezie baudelaira a blakea
a je toho strašne moc, uz sa mi nechce písať
a ešte sa mi nepáči názov diskusie.
ja citam velmi rada ja viem som strasne trapna
Azel, Winetoua som čítala keď som bola mladšia a mala som ho strašne MOC rada
Čakania na Godota na mňa čaká ale chcem si to prečítať, ale musím si nájsť čas
áno, Pepa, čítanie strašne zlepšuje gramatiku, a ja antitalent na jazyky vďaka čítaniu viem napísať diktát
ale ako zabiť vtáčka je fakt skvelá kniha
V jednom kuse si nejaké kupujem
A tiež aj nejaké píšem
naposledy som cital životopis Howarda Hughesa ( nebudm vysvetlovat mate google )
teraz čítam cestopis od Billa Brysona.
Čítam stále, cestovanie bez toho si neviem predstaviť.
Neberiem výroky,že čítanie nie je moderné
Aj keď niektorí ľudia (ako napríklad moja teta) zvyknú tvrdiť že neviem čo je kvalitná literatúra Ale ja za to naozaj nemôžem že na klasiku typu Remarque, Hemingway, Salinger a pod. sa nejako nechytám...
Áno, áno... Bolo ich tam šestnásť...
ja citam dost o historii a potom vsetko okrem scifi co mi niekto odporuci.
Ale dnes si uz precitam len sem tam nieco, momentalne planujem odbornu literaturu...
Práve teraz končím trilógiu Temné hmoty od Pullmana.
Ťapákovci, ok, viac sa mi páčila divadelná hra podľa poviedky Veľké šťastie (tak sa to volalo???) pričom poviedka ma až tak nevzala, ale páčilo sa.
Denník princeznej ma po 5tom dieli nebavil, už jej išlo len o násilne zaujatie témamy ako sex a podobne...
Mayovky a Verne patrili k môjmu malšiemu veku ale milovala som ich. Tak ako Troch pátračov, Slávnu päťku, a dodnes milované knihy od Žarnaya- Tajomstvo dračej steny a Prekiala planéta!!!
Obdiv k prečítaniu Meno ruže!!! Je to dosť hrubé podľa mňa
ja asi nemám obľúbený žáner... ale vlastne aj áno. ja môžem slovenský romantizmus... proste štúrovci inak moja najmilovanejšia kniha je máj od máchu, a mechanický pomaranč od burgessa a úplne najviac ľúbim seba a moje biele mačiatko!!! YEAH
inak... boli časy, keď som mesačne prečítala tak 4 knihy najmenej, teraz už bohužiaľ veľmi nie je čas, hoci akurát mám rozčítaného Jacka Kerouaca - Big Sur a Ferlinghettiho - Nahá jazdkyňa... a teším sa na Dejiny Islandu, čo som si dnes požičala
Inak mám v obľube surrealizmus, existencialzmus, beat generation, lost generation, zo slovenských to je Timrava, Kukučín, Lasica, Satinský, Matkin... a aby som nezabudla, som HP maniak
nechcem urazat tolkiena, ten ma svoje opisy tiez genialne, ale radsej vsadzam na kratsie popisy cesty lesom
čo sa mňa týka: Poe, Baudelaire, Wilde, Shakespear, japonskí autori...a najviac ulietam na fantasy...New Weird rulezzz, takže jednoznačne China Miéville...Gaiman...a vcelku znesiem aj elfpunk a cyberpunk (to sú také dva výstrelky mňa, čobyto fandu fantasy )...a ujo Tolkien, to je macher
a čo tak napriklad je elfpunk, ktore dielo?