Pri slove "morská panna" sa asi každému vybaví seríál h20, pri ktorom trojica dievčat, sa premenili v morské panny zakaždým, ked sa dotkli vody. Sú však morské panny len rozprávkou, alebo majú reálny základ. Uvediem 3 dovody pre ktoré si myslím, že možu mať reálny základ :
1) V súčasnosti existuje veľa svedectiev žien, ktoré tvrdia že sa stali morskými pannami. Na tejto stránke je vypísaných niekolko takých svedectiev. Tu je jedno z nich :
"Nikdy som neverila na morské panny ale raz to prišlo. Bola som s toho v depresiach, chodila som k psychológovi aj k psychiatrovi až nakoniec som si to všetko uvedomila. Som morská panna. Musím sa stým naučiť žiť aj keď to bolo veľmi ťažké ale časom som si zvykla. Nepovedala som to nikomu, držím to v tajnosti...Viem že mi neveríte a tu je fotka ako dôkaz. Neklamem nemám nato dôvod len chcem aby ľudia vedeli že toto skutočne existuje! ..... áno to som ja. Je to zvláštne, není to ani šupinaté len na niektorých miestach je to ako sval alebo ja neviem proste je to zvláštne... to všetko"
Na tejto stránke sa dokonca objavuje aj návod ako sa stať morskou pannou. Dole vo fore sa dokonca objavuju aj komentáre ktoré vyskúšali jeden z návodov ako sa stať morskou pannou na internete, a skutočne sa nou aj stali! Radšej teda tieto návody neskúšajte, nielenže je to magický (okultný) obrad, ale čo ak sa predsa len stanete morskými pannami, ako to potom napravíte ?
3) Príbehy o morských pannach sa objavujú počas celej histórie, od svedectiev námorníkov, až po tradície austrálskych domorodcov.
Nerobím, nemám na to dôvod, píšem len to čo si myslím, a som kresťan a preto nemám dôvod klamať a zavádzať.
Všetky fóra ktoré som založil som myslel vážne, či už to bolo to o zahalovani sa ( O tom som napísal blog aj na náboženskom webe postoj, kde pravidelne prispievam), alebo o počasí ( zimu skutočne nemám rád).
Čo sa týka morských panien, ja nepodceňujem historické svedectvá,ba ani súčasne svedectvá, aj keď tie súčasne svedectvá často krát nie sú moc spoľahlivé, ale predsa. A prečo by morské panny nemohli existovať ? Odporuje ich existencia nejako fyzikálnym alebo biologickým zákonom ?
@tomas55555 Prečo by si nemal myslieť že si troll? V žiadnom fóre netoleruješ názory iných ľudí a máš len svoju pravdu. Jediné vysvetlenia sú, že máš nejakú poruchu alebo si troll.
Sestra to skúšala a teraz je tuleňom, teda morskou pannou. Raz do roka chodíme za ňou do Chorvátska do podmorského sveta.
Pozri ver si čomu chceš, ale tie svedectvá sú asi také ako tie komentáre pod návodom ako sa stať morskou pannou typu som morská panna, je to splnený sen, ale vie to iba moja najlepšia kamoška. Teraz v Liptovskej Mare môžem plávať s rybami pod vodou celé dni.
Keď tomu veria deti, ktoré tam dali svoje FB účty to ešte pochopím, tiež som si v 8 rokoch myslel, že je pravda keď na abcgames písali chalani, že majú doma GTA San Andreas o rok skôr lebo ich dedo žije v Amerike a má kamaráta v Rockstar Games. Ale kto vie možno ten návod funguje a keď sa premení na morskú pannu tak z odpadu vylezie Morský kráľ so zmluvou o mlčanlivosti.
Tak ja si s teba nebudem robit srandu a poviem ti to takto: Tie bajky a myty o morskych pannach su urcite dost zmytologizovane ludskou predstavivostou, fantaziou a sentimentalitou. Ak naozaj take nieco existuje, tak to bude pravdepodobne nejaky neznamy a neprebadany tvor. Mozno nejaky morsky humanoid resp nejaka morska / rybia opica Ved dodnes vieme toho stale malo a urcite existuje mnoho zahad a pod. na ktore nemame momentalne vysvetlenie. Dokonca aj nedavno bol objaveny niekde v pralesoch v Juznej Amerike nejaky neznamy zivocich a aj predtym kazdych par rokov niekto objavil nejake nezname zviera. A ktovie co este vsetko sa skryva pred zrakom ludi niekde v oceanoch. Paradoxom je, ze ludstvo leje kopu penazi do vesmirnych programov a hladame zivot na inych planetach a pritom nemame poriadne preskumanu ani vlastnu planetu
Neviem, ale tato tema ma tak iritovala hneď odzačiatku, že som ju ani nedočítal len prvé odstavce... a hneď som vedel, že to nebude mať zmysel.
Napíš BLOG...
Rovnako sú po celom svete rozšírené svedectvá o upíroch, vlkodlakoch, škriatkoch, vílach. Množstvo ľudí videlo yetiho a ešte viac "očitých svedkov" videlo mimozemšťanov. Podľa tvojej logiky to všetko musí byť teda reálne.
@tomas55555 ten navod, ako sa stat vodnou pannou, ma zabil to akoze vazne??? a ked som chalan ,milujerm vodu, plaval som od malicka, aj zavodne... mozem sa stat tiez morskym panicom?? OMG... nehovor mi, že tomu veríš...
Tu nejde o estránky, ale o svedectvá a to hlavne tie historické. A pokial má niekto nejaký nadprirodzený zážitok tak sa o tom podelí na takýchto stránkach, alebo si azda myslíš že so svojím zážitkom pojde do televizie a bez anonymity to vytrúbi celému svetu ?
Lenže ja netvrdím že to čo tvrdím musí byť pravda, ale tvrdím že to može byť pravda, a na podporu toho som uviedol aj súčasné a historické svedectvá. A ked o niečom existuju svedectvá, a neprotirečí si to s fyzikálnymi a biologickými zákonmi, tak to existovať može.
Nejde len o nejaké bajky a mýty, ale o očité svedectvá, hlavne tie historické. A neviem prečo silou mocou odmietaš že to nemožu byť morské panny, ale nejaký neznámy tvor. Tí očití svedkovia definovali toho neznámeho tvora jasne ako morsku pannu, a nie ako nejakeho nedefinovatelneho tvora.
@31 áno, jasné, v histórií je plno "svedectiev" opitých námorníkov, ale dnes, keď máme vyspelé technológie, vieš sa potopiť do hĺbky, ľudia neustále cestujú, tak zrazu nikto žiadnu nevidel, neodfotil, nenakameroval
o ufo je viac svedectiev ako o morských pannách.. a tým veríš? nie je to proti biblií? žeby pánbožko stvoril mimozemšťanov?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
1) V súčasnosti existuje veľa svedectiev žien, ktoré tvrdia že sa stali morskými pannami. Na tejto stránke je vypísaných niekolko takých svedectiev. Tu je jedno z nich :
"Nikdy som neverila na morské panny ale raz to prišlo. Bola som s toho v depresiach, chodila som k psychológovi aj k psychiatrovi až nakoniec som si to všetko uvedomila. Som morská panna. Musím sa stým naučiť žiť aj keď to bolo veľmi ťažké ale časom som si zvykla. Nepovedala som to nikomu, držím to v tajnosti...Viem že mi neveríte a tu je fotka ako dôkaz. Neklamem nemám nato dôvod len chcem aby ľudia vedeli že toto skutočne existuje!
..... áno to som ja. Je to zvláštne, není to ani šupinaté len na niektorých miestach je to ako sval alebo ja neviem proste je to zvláštne... to všetko"
Skoda len, že daný link nejde otvoriť. Tu je stránka kde sú tie popísané svedectvá :
» morske-panny-club.estranky.sk/clanky/ako-sa-s...
2)
» morske-panny-club.estranky.sk/clanky/ako-sa-s...
Na tejto stránke sa dokonca objavuje aj návod ako sa stať morskou pannou. Dole vo fore sa dokonca objavuju aj komentáre ktoré vyskúšali jeden z návodov ako sa stať morskou pannou na internete, a skutočne sa nou aj stali! Radšej teda tieto návody neskúšajte, nielenže je to magický (okultný) obrad, ale čo ak sa predsa len stanete morskými pannami, ako to potom napravíte ?
3) Príbehy o morských pannach sa objavujú počas celej histórie, od svedectiev námorníkov, až po tradície austrálskych domorodcov.
» magazin.pluska.sk/spektrum/fakty-...
volajú sa tulene
Čo majú tulene spoločne s morskými pannami ?
@Sasi2680
Nerobím, nemám na to dôvod, píšem len to čo si myslím, a som kresťan a preto nemám dôvod klamať a zavádzať.
Všetky fóra ktoré som založil som myslel vážne, či už to bolo to o zahalovani sa ( O tom som napísal blog aj na náboženskom webe postoj, kde pravidelne prispievam), alebo o počasí ( zimu skutočne nemám rád).
Čo sa týka morských panien, ja nepodceňujem historické svedectvá,ba ani súčasne svedectvá, aj keď tie súčasne svedectvá často krát nie sú moc spoľahlivé, ale predsa. A prečo by morské panny nemohli existovať ? Odporuje ich existencia nejako fyzikálnym alebo biologickým zákonom ?
To si hovor sám sebe, pre teba je každý kto nezdieľa tvoje názory troll...
Tie nečítam.
(k tomuto odporúčam pozrieť ešte aj selkie)
Tolerujem, ale musia svoje názory opierať o nejaké pádne argumenty, a nielen výkriky do tmy.
Mielikki :
Ak sú dotyčné mýtické zvieratá pozorované doveryhodnymi ocitymi svedkami, prestávajú byť mýty mytmi.
Nemam na mysli len sucasne svedectva, ale hlavne historicke svedectva namornikov a ostatnych
Pozri ver si čomu chceš, ale tie svedectvá sú asi také ako tie komentáre pod návodom ako sa stať morskou pannou typu som morská panna, je to splnený sen, ale vie to iba moja najlepšia kamoška. Teraz v Liptovskej Mare môžem plávať s rybami pod vodou celé dni.
Keď tomu veria deti, ktoré tam dali svoje FB účty to ešte pochopím, tiež som si v 8 rokoch myslel, že je pravda keď na abcgames písali chalani, že majú doma GTA San Andreas o rok skôr lebo ich dedo žije v Amerike a má kamaráta v Rockstar Games. Ale kto vie možno ten návod funguje a keď sa premení na morskú pannu tak z odpadu vylezie Morský kráľ so zmluvou o mlčanlivosti.
Napíš BLOG...
Tu nejde o estránky, ale o svedectvá a to hlavne tie historické. A pokial má niekto nejaký nadprirodzený zážitok tak sa o tom podelí na takýchto stránkach, alebo si azda myslíš že so svojím zážitkom pojde do televizie a bez anonymity to vytrúbi celému svetu ?
@Sidious
Lenže ja netvrdím že to čo tvrdím musí byť pravda, ale tvrdím že to može byť pravda, a na podporu toho som uviedol aj súčasné a historické svedectvá. A ked o niečom existuju svedectvá, a neprotirečí si to s fyzikálnymi a biologickými zákonmi, tak to existovať može.
@Salora
Uviedol som svoje dovody pre ktoré si myslím že to može byť pravda, takže si to prečítaj ešte raz.
@Darksider96
Nejde len o nejaké bajky a mýty, ale o očité svedectvá, hlavne tie historické. A neviem prečo silou mocou odmietaš že to nemožu byť morské panny, ale nejaký neznámy tvor. Tí očití svedkovia definovali toho neznámeho tvora jasne ako morsku pannu, a nie ako nejakeho nedefinovatelneho tvora.
o ufo je viac svedectiev ako o morských pannách.. a tým veríš? nie je to proti biblií? žeby pánbožko stvoril mimozemšťanov?