Cirkvi majú vo vlastníctve cca 10 000 budov a 120 000 ha pozemkov, pričom dostávajú podporu od štátu vo výške 37,5 milióna eur.
Základná otázka znie: Je podporovanie aktivít cirví verejne prospešné?
Ak by Cirkev dokázala fungovať z darov, čo je vysoko pr
@netuska7809 sú aj horšie veci ako cirkev a jej financovanie, tými sa treba zaoberaťv konečnom dôsledku keby cirkev chce tak má toľko možností že prežije lepšie ako štát, pretože stálimióny ľudí ju podporia a to že je to tŕňom v oku pre nejakých pár ľudí je vlastne každému jedno
suhlasim, ale zadefinuj "horsie veci" ....ktorými sa treba zaoberať ? je ich trošíčku viac aj keď sú možno isté okolnosti ktoré tieto "horšie veci" spájajú....
@netuska7809 načo to mám menovať, kto pozerá správy a sem tam počúva rozhlas tak má mienku čo nefunguje na slovensku a kde tú v "demokracii" najväčšie trhliny
je neuveriteľné ako cirkev dokáže okrádať jednotlivcov a ešte aj štát....aj ja raz musím založiť nejakú organizáciu, kde budem združovať hlúpych ľudí, lebo očividne je takých po svete dosť
@netuska7809 máš pocit, ze dnes majú ľudia prachy na rozdavanie, aby financovali celú cirkev???!!!
Aké by to bolo tebe keby si mala 300 e mesačne, + za to pokupovat ešte sviečky oplatky a všetko na omše, a žiť z toho, a na nete by si videla jak sa kdosi sťažuje ze cirkev ma veľa???
Ľudská primitivnost nepozná hraníc... Ľudia sa majú zle a potom každému prajú zlé...
@netuska7809 Ešte si zabudla že tých 37,5 milióna sa rozdeľuje medzi rôzne cirkvi. Keby bolo po mojom či Evanjelici alebo katolíci nedostanú ani cent...
@warhawk A dakto má 300 eur za mesiac s toho zaplatí inkaso energie stravu musí uživiť deti a ešte zaplatiť dane. A teraz mi menuj kňaza čo zaplatí daň... Cirkev má toľko bohatstva že ho neminú ani za 1000 rokov tak nech cirkev sa postará o oplátky sviečky omšové atď...
@mm47 nech si kludne existuju, ale z vlastneho vrecka.. koniec koncov by to skor ci neskor zakapalo, pretoze ludia by na take picoviny vlastne peniaze nikdy nedavali...
@warhawk
aj 300 eur je hriech minuť je hriech na organizácie obchodujúce s bielym masom, ktoré kradnú, nie su nijak prospesne pre spolocnost... tymi svieckami si to zabil... ten kto efektívne zaraba a ma vysledky si moze dovolit aj sviecky
@warhawk
treba podotknut :
ci sa uz jedna o lóžu slobodomurárov, satanizmus, socializmus, kapitalizmus, katolicizmus, judaizmus, atd... vzdy sa jedna o filozofiu ktoru uznava skupina . a táto filozofia o sebe cloveku chlieb neupecie. vymielanie mozgov tu vzdy musi byt a ludia si za to ako za sluzbu este zaplatia....
@32 fakt dobre povedane ale ono je to preto tak lebo ludia ktory veria v krestanstvo tak to neberu ako filozofiu zivota ale ako fakt. Nedokazu prijat akukolvek inu alternativu, nemyslia racionalne.. (bohuzial aj u nas ) A to len preto ze mu to povedala jeho mama, jej zase jej mama a tak dalej.. Nevedia nic ine o ostatnych pohladoch na vec ako je napriklad satanizmus ale napriek tomu vsetky ostatny viery zavrhuju a slepo veria len jednej.. tomu fakt hovorim ovce..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
1. nie
2. žiadnu až negatívnu
Aké by to bolo tebe keby si mala 300 e mesačne, + za to pokupovat ešte sviečky oplatky a všetko na omše, a žiť z toho, a na nete by si videla jak sa kdosi sťažuje ze cirkev ma veľa???
Ľudská primitivnost nepozná hraníc... Ľudia sa majú zle a potom každému prajú zlé...
koľko podpisov potrebujem?
aj 300 eur je hriech minuť je hriech na organizácie obchodujúce s bielym masom, ktoré kradnú, nie su nijak prospesne pre spolocnost... tymi svieckami si to zabil... ten kto efektívne zaraba a ma vysledky si moze dovolit aj sviecky
treba podotknut :
ci sa uz jedna o lóžu slobodomurárov, satanizmus, socializmus, kapitalizmus, katolicizmus, judaizmus, atd... vzdy sa jedna o filozofiu ktoru uznava skupina . a táto filozofia o sebe cloveku chlieb neupecie. vymielanie mozgov tu vzdy musi byt a ludia si za to ako za sluzbu este zaplatia....