Prečo je podľa vas fyzika ťažka. Pre predstavivosť ktorá je NESMIERNA DôLEZITA alebo pre ine veci (napr. matematika vo fyzike, iné veci). Fyzika sa týka opravdovej fyzike. Odpoveď typu: učiteľka od nas chce presne definície nie je odpoveďou, lebo učiteľka meni pravú podstatu fyziky na jej rozkopašnosť.
podla mna predstavivost...no nie ze tazka, ale je to dovod, preco ludia nevedia fyziku
a u mnahych ludi nejde o to, ci si to vedia alebo nevedia predstavit, ale o to, ze nemaju zaujem a nechce sa im
s predstavivostou sa aj vzorce lahsie pamataju..
ale tak kazdy je iny a kazdy ma nadanie na nieco ine
@piter09 tak potom nech sa nedivia ludia ze ake mame napr. politikov ked ludia nerozmyslaju.
Ide o to, ze napr. v USA ludia rozmyslaju menej (dovolim si to tvrdit). Ja nechcem aby kazdy bol genius, ale aby priemerne ROZMYSLANIE bolo vyssie.
fyzika podľa mňa o predstavivosti moc nie je. možno z malej časti. tak asi z polovice o matematike, ale nie všetko je o vzorcoch, však? zvyšok je skôr také ucelené chápanie spojitostí medzi rôznymi fyzikálnymi veličinami a nenazvala by som to proste predstavivosťou, ja ju mám dobrú, ale fyzike bez matematiky nerozumiem ani mäkké f.
@miso16211 Ja si osobne myslím, že fyzika nie je ťažká ani nudná. Veľa záleží aj od konkrétneho vyučujúceho ako ten jeho predmet dokáže podať študentom, ako silno vie "vtiahnúť" žiaka do deja, podať mu informácie nenásilnou formou a motivovať ho.
Ak má učiteľ dobrý štýl a neznechutí predmet, práve naopak nadchne žiakov pre neho tak, že ich začne zaujímať, potom nie je nič ťažké, pretože je pravda, že ak ťa niečo zaujme, potom sa to rád, rýchlejšie a lepšie učíš.
Na druhej strane, aby sme neposudzovali len učiteľa a nedávali mu za vinu to, že niekto ten-ktorý predmet nemá rád, ba dokonca neznáša, aj študent sa musí chcieť nechať vtiahnúť do deja a byť na začiatku nezaujatý/mať neutrálny postoj k predmetu.
u mna to zavisi od ucitela
pred rokom sa mi zdala fyzika uplne primitivna, ale to som teraz zistila, ze to nebola fyzika len nejake vzorce a nejake sprimitivnene omacky okolo toho
teraz mam noveho ucitela a nechapem tomu ani kokot
a nebavi ma to
a mam k tomu strasny odpor
a to si nemyslim, ze by mi nejako extremne chybala logika alebo predstavivost, matika mi celkom ide, ked sa mi chce
@eutanazia napisal som ze odpoved vztahujuca k ucitelovi nie jeodpoved. ak chces najst fyzika tak ako by mala vyzerat, daj si do youtube napr. walter lewis lectures
@miso16211 tak mne je to jedno, ja sa stretavam s vyukou fyziky len prostrednictvom ucitela v skole a 90% ludi asi tiez, cize to dost zavisi od neho, inak ma fyzika az tak nezaujima, aby som vo volnom case vyhladavala lekcie na youtube
Tam treba mat chut sa to ucit a aj si predstavit. Ucit sa to nejaky ten cas a uvedomovat si to. Nie ako moje dve spoluziacky co ich priprava je tahak, kt. ani schovat nevedia a ajtak maju päť lebo nas fyzikar je proti takym biflosom imunny.
@miso16211 neštudujem, ale mám rada fyziku a rozumiem jej oveľa lepšie, ako väčšina ľudí, ktorých poznám. ako umelecky založený človek však viem, o čom je predstavivosť, čo asi tebe veľa nehovorí. fyzika je predovšetkým exaktná veda, možno v kvantovej fyzike by sa dalo hovoriť o predstavivosti, ale nie v ostatných smeroch.
@kitty7 a ked sa uciś pohyby tam si nepredstavujes? Ked sa ucis hocjake ine deje, zakony, nepredstavujes si experimenty? Nepredstavujes si napr. vektor na plochu cez ktoru ide tok?
@miso16211 vieš čo, máš pravdu, dajú sa do fyziky zapojiť slovné úlohy, ktoré zapoja aj predstavivosť, ale to je malá časť fyziky a určite si nepredstavujem experimenty a vektory, takto sa na to môže pozerať naozaj len fyzik (alebo blázon)... ale zažila som aj matikára, čo integrály vysvetľoval cez kolieska salámy, takže mňa už nič neprekvapí
@kitty7 nechapem ako chapes fyziku. Lebo podla mna integraly ktore vysvetluje matikar cez kolieska salamy je prirodzene. Neviem ako si zažila fyziku. Ja mam napr. na prednáške zemiak, ktory sa rozkrája. Teoreticke veci ako chces pochopit? Tvoja odpveď ma VYSOKO ŠOKOVALA. Pretože bez pradstavivosti neurobiš NIČ. Zober hocjaky poriadny text z fyziky. Feynman ma spustu myšlienkovych experimentov. Neviem možno si zažila fyziku v tvare: Veličina - vzorec - priklad.
@miso16211 už som ti napísala, som aj umelec, pre mňa je predstavivosť viac o niečom, čo ani/ešte neexistuje, alebo sa nedá presne nakresliť, opísať, lebo nikto nevie, ako to vlastne vyzerá, funguje, alebo je to opisované a vysvetľované cez rôzne metafory, príklady, ale nie exaktne... preto tvrdím, že kvantová fyzika môže predstavivosť využívať, ale v iných oblastiach fyziky? napr. pohybujúce sa auto, no čo na tom si viac predstavíš, ako auto? každý v živote už videl ísť auto, nepotrebuješ predstavivosť.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
a u mnahych ludi nejde o to, ci si to vedia alebo nevedia predstavit, ale o to, ze nemaju zaujem a nechce sa im
s predstavivostou sa aj vzorce lahsie pamataju..
ale tak kazdy je iny a kazdy ma nadanie na nieco ine
Ide o to, ze napr. v USA ludia rozmyslaju menej (dovolim si to tvrdit). Ja nechcem aby kazdy bol genius, ale aby priemerne ROZMYSLANIE bolo vyssie.
Ak má učiteľ dobrý štýl a neznechutí predmet, práve naopak nadchne žiakov pre neho tak, že ich začne zaujímať, potom nie je nič ťažké, pretože je pravda, že ak ťa niečo zaujme, potom sa to rád, rýchlejšie a lepšie učíš.
Na druhej strane, aby sme neposudzovali len učiteľa a nedávali mu za vinu to, že niekto ten-ktorý predmet nemá rád, ba dokonca neznáša, aj študent sa musí chcieť nechať vtiahnúť do deja a byť na začiatku nezaujatý/mať neutrálny postoj k predmetu.
Toľko k tomu...
pred rokom sa mi zdala fyzika uplne primitivna, ale to som teraz zistila, ze to nebola fyzika len nejake vzorce a nejake sprimitivnene omacky okolo toho
teraz mam noveho ucitela a nechapem tomu ani kokot
a nebavi ma to
a mam k tomu strasny odpor
a to si nemyslim, ze by mi nejako extremne chybala logika alebo predstavivost, matika mi celkom ide, ked sa mi chce
kitty7, 22 ročné dievča, dnes 18:04
fyzika podľa mňa o predstavivosti moc nie je.
potom nechapes fyzike, alebo ste ju nemali tak ako by mala byt. len mi nehovor ze studujes fyziku