1. Koberec mechanicky pomocou obidvoch rúk zdvihneš zo zeme a výjdeš na balkón/ vykloníš sa z okna/ výjdeš pred dom, pevne uchytíš a začneš rytmicky triasť..
2. Taniere zo stola zoberieš a uložíš ich na iné miesto, následne zo stola dáš dole obrus, taniere poukladáš naspäť.
3. Na fľašu by som použil trošku zložitejší spôsob, nechce sa mi vysvetľovať..
@midnight ale ako to funguje keď ho prášim údermi napríklad palicou? lebo tam to podľa mňa nebude zotrvačnosťou
3. by som zobral niečo čo je hrubé ako tá minca (napr. poskladaný papier) a buchol by som do tej mince tak rýchlo aby som jej polohu nahradil tým papierom...ak to spravím dosť rýchlo, tak hádam nespadne (aj keď pochybujem....asi spadne :p)
1. ked udres pracherom po koberci tak mu odovzdas urcitu hybnost, tym ze koberec je hore prehodeny a relativne tazky tak sa velmi nepohne, ale castice prachu ktore su tam drzane len slabymi el. stat. silami tak tieto sily prekonaju a odletia.
@vlado905 úderom dodáš kobercu energiu ktorá v ňom rozšíri vibrácie, lenže koberec je relatívne ťažký, tak na ňom samotnom sa tie vibrácie príliš neprejavia, ale na časticiach prachu v ňom sa prejavia tak veľmi že dané častice proste odlietajú dopreč, predpokladám.
3. teoreticky, asi niečo také čakajú v tom príklade ako správnu odpoveď, v praxi si to predstaviť neviem
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov
1. zotrvačnosť (vďaka ktorej sa vôbec môže odohrať ten náraz)
2. vieš, takisto zotrvačnosť, resp. zotrvačnosť verzus trenie (ktoré prenáša pohyb obrusu do pohybov taniera dosť pomaly na to aby sa to dalo)
3. netuším
2. Taniere zo stola zoberieš a uložíš ich na iné miesto, následne zo stola dáš dole obrus, taniere poukladáš naspäť.
3. Na fľašu by som použil trošku zložitejší spôsob, nechce sa mi vysvetľovať..
ale ináč tá zotrvačnosť nie je zlá..
3. by som zobral niečo čo je hrubé ako tá minca (napr. poskladaný papier) a buchol by som do tej mince tak rýchlo aby som jej polohu nahradil tým papierom...ak to spravím dosť rýchlo, tak hádam nespadne (aj keď pochybujem....asi spadne :p)
2. » lifshitz.ucdavis.edu/~dmartin/phy7/7...
3. neviem co je tym myslene, ale ked do tej mince prstom "strelis" druhu mincu tak tu prvu z pod hrdla odrazi a vymeni sa snou
3. teoreticky, asi niečo také čakajú v tom príklade ako správnu odpoveď, v praxi si to predstaviť neviem