2. a 4. vies kolko smutneho este v zivote uvidis?? nemoze sa kazdy otocit a neriesit....robim teraz pri odlozenych starych ludoch.....vies kolko vyhasnutych oci vidim denne??
6. ved pohoda..ja viem,ze je na svete vela hroznych veci a aj viem,ze ma ani tie neminu....ale jednoducho som velmi citliva a empaticka osoba, takze aj malickosti ma vedia dostat..(niezeby toto bola malickost)...takze ak mozem,tak sa im vyhnem..
7. Aka pomoc sa tam strka vacsina organizacii iba keca, ze boh vie ake dotacie a ine formy pomoci tam idu a vsetko z penazi obycajnych ludi ale vacsina z toho ostane organizacii ako profit
13. Majlos - tak to si dobrú blbosť trepol. To akokeby si povedal slepému alebo hluchému že si za to môže sám že sa tak narodil
Obyvatelia Afriky hlavne tý domorodý - boli roky drancovaný, ponižovaný,vykrádaný a využívaný ostatnými štátmi. A inak to nie je ani teraz. ľudia tam pracujú (ak pracujú) za naozaj mizerné platy. Platy sa tam pohybujú v hodnote pár dolárov denne - čo si myslím že je dosť úbohá mzda vzhľadom k ich fyzicky extrémne náročnej práci ( myslím tým napríklad spracovanie kože, ťažba ropy, ťažba diamantov, zlata a iné... )
2.tak pristupuje vecsina ludi a preto to tak vypada.Nie je to nic prijemne,ale riesit by sa to malo.
9.Boh vyriesi?hahahaha....vtipne...
Len mu odkaz ze mu to trva moc dlho na to aky je vsemohuci.A tiez si nemusel narobit take problemy s afrikov kedze je dobrotivy.
11.organizacie konaju.Ale organizacie musia z niecoho zit.A povedz mi s coho ked ich ludia nepodporia?
13.musim byt drzy...
bezcitnejsi nazor by ma ani nenapadol.
Mozu si sami?Ja si myslim ze si clovek nevybera v akom prostredi sa narodi a v akom vyrasta.
To ze su tam obcianske vojny ma nasvedomi opet len hlad.Clovek od hladu moze aj zabijat a od hladu zje hocico.Nepokoje tam vznikaju len koli hladu a zivotnej urovni.
A nech mi nikto nepovie ze zapadny svet je vyspeli...keby bol tak pomoze.A kto povie ze si za to mozu sami,tak by som mu to fakt doprial aby si tam vyskusal zit v takych pomienkach
Ked tomu nerozumiete naco sa k tomu vyjadrujete? Preco si za to mozu sami? Jednoducho: OSN im tam zhodi tony zradla, seci sa vytesuju, dojde par debilov s buchackami vsetko pobere a potom to predava normalnym ludom. Lenze ti debili nie su bieli, su to ich "mili" spoluobcania kotri sa rozhodli ze na druhych zarobia. Potom je tu druha moznost: neexistuju tu "zli" ludia, ale oni su lenivi si urodu dopestovat, lebo cakaju na lietadla kym im ju zhodia. Naco by si nieco pestovali ked im to hodia rovno do huby? HA? Ked v zmibabve (byvala rodezia) boli bieli farmari, tak potraviny VYVAZALI!!!! Teraz tam maju dementneho negerskeho diktatora, ich peniaze maju mensiu hodnotu nez hajzlovi papier...
PREBOHA SU OBLASTI AFRIKY KDE SA DA URODA DOPESTOVAVAT 2-3 KRAT DO ROKA!!!!!! KEBY NEBOLI LEMRAVI A NESTRIELALI SAMI SEBA TAK MAJU ZRADLA POKOKOT!!!!
Vsetci viete o tom KOKOT! Sorry ze som sa tak nasral ale ked niekto vidi len propagandisticke obrazky organizacii, ktore 2/3 darov zhltnu len na ich chod, a to nehovorim o peniazoch co sa uleje mimo... Je mi z Vas zle...
dnes som dala prispevok na onkologiu....ale neverim, ze keby som potrebovala pomoc, by som ju mala....ale dala som, neviem preco, vacsinou neprispievam , velmi tomu ńeverim, sak stacilo by pozbierat zvysky zo zbytocne preplnenych stolov prezranych bohacov....ale samozrejme to myslim obrazne....ale mií napadla taka tema.....furt myslim na vysmech, ked som napisala ze iba boh pomoze....ale kto z ludi ano, tu musi asi fakt zasiahnut vyssia moc, sak to ide dolu kopcom, nie?
Just: na dopestovanie zradla je treba peniaze? Hahahahahaaaa To le u nas mily moj. JA som si vzdy myslel ze je treba osivo kotre zasejes a vodu...
Cital som taky clanok:
Misionari dosli do Afriky, pomohli domacim obrobit polia, dopestovat prvy rok urodu, vsetko ich naucili. Spokojni odisli ze vykonali zasluzenu pracu. Po par rokoch sa vratili. Polia zadrbane od buriny, nastroje predane. A vies aka bola odpoved tych kretenov co sa na to vydrbali? "Naco budeme pestovat ked nam to OSN zhodi z lietadla!" Toto je afrika mily moj...
Lenze u nas tych "milych" spoluobacnov nenechavame sa premavat na autach so samopalmi po meste, okradat tych co samopali nemaju a robit to pod zastitou generala najvacsieho!!!
Ked boli tie staty kolonie, tak tam bol poriadok, nelubilo sa im ze su pod nadvladov, dostali slobodu, hned prisli zmrdi co to vyuzili (z vlastnych radov podotykam) a o tu slobodu ich pripravili s tym ze pobrali vsetko co mali, postrielali koho mohli...
JUST: vsimol si si kto ten clanok pisal? AFRICAN!!!
Jedine co Afrike podla mna pomoze je vojenska intrevencia proti tym zmrdom co sa vzdy dosadia na vrchol pyramidy a strielaju a okradaju ostatnych. Par desiatok rokov by tam musel byt vojensky dozor aby sa vsetci naucili jak sa zije normalne a nie jak na divokom zapade. Len problem je ze OSN na to nema gule... A chcem vidiet ako niekto posle milion vojakov do krajiny na dlhu dobu z nezistnych cielov...
priveľa informácií, priveľa článkov, priveľa slov...čo tak to skúsiť na vlastnej koži a potom pridať názor sem? koľko by ich tu bolo? nula...no comment
Just: nerob z nich chudakov prosim ta... a ta veta "ja si drzim slovo" je presne ten problem u kotreho to zacina. Vsetci su tvrdohlavi ale aby sa na to pozreli aj kritickym okom a nie len ich lutovat tak to nie. Takto sa stanu len dve veci: bud tam budu ludia kapat od hladu alebo na AIDS a ine choroby...
rozdiel je v tom ze ja som to uz zhodnotil objektivne a priznal ze aj ty mas v istych veciach pravdu nakolko ty nepriznas ani za nic ze ma pravdu niekto iny.
Je zname ze je afrika na tom zle.A ty ,,citlivka´´povies ze si za to mozu sami.
To moze niekto povedat na Slovensko ze to su taky zebraci s totalne smiesnimi mzdami a mozu si za to sami.My si za to mozeme?Ty za to mozes?
Co je divne na tom ze si stojim za svojim?Ty nie?Tak nereaguj na veci zname,je to zbytocne a dnes je ,,tvrdohlavy´´asi kazdy.
Nemienim sa s tebou uz o tom bavit,ty si tu jediny tvrohlavy a nepriznas vseobecny fakt ze v afrike panuje chudoba.A vsetci za to nemozu!!!
Alalix..je to pravda, nieje to dobrá téma, je smutná. ale život nieje prechádzka ružovou záhradou. Bolo by dobré, aby sa ludia nad touto témou hlbšie zamýšlali.
tam nie je moc nad cim uvazovat lebo s tymto mozu pohnut len kompetentne osoby v prvom rade afrika potrebuje zmenit svoju politicku situaciu a jebnut tam ludi ktori naozaj aj nieco robia a urcite nie je pravda ze si za to mozu sami lenze minulost je minulost my nemozeme za hriechy ktore spravili nasi predchodcovia ani oni za chyby ktore spravili ti ich
co by mohlo vytrhnut trn z paty je rozvoj cestovneho ruchu.... tie peniaze ktore vyzbieraju rozne organizacie by sa mali dat do rozvoja niakeho africkeho buiznisu z ktoreho nasledne budu mat prospech vsetci... lebo fajn vyzbieraju sa peniaze kupia sa ditom chlebiky s maslom a mame dobry pocit ze sne nieco urobili lenze takto to bude donekonecna pokial sa nestane zasadna zmena v mysleni
Typek: v chudobnych Africkych krajinach nieco ako biznis nepoznaju, a ak by si tie peniaze dal skorumpovanej vlade tak to pojde uplne inam nez na nejaky rozvoj.
Oni nie su "stvoreny" pre zapadny styl zivota. Ich mentalita je uplne ina. A sposob myslenia nezmenis.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
48 komentov
afrike sa neustále strká pomoc (netvrdím že ju nepotrebuje), ale akoby to nič neriešilo. Ak si to tam sami neurovnajú, nič sa nezmení.
a tieto tu názory - môžu si za to sami, nič nerobia, škaredé obrázky..
ale najviac ma dostalo: "...si myslite, ze hlad v Afrike je dobra tema??" - hej úžasná téma to je moja, potráp ešte dušu a dačo nám vymsli
Obyvatelia Afriky hlavne tý domorodý - boli roky drancovaný, ponižovaný,vykrádaný a využívaný ostatnými štátmi. A inak to nie je ani teraz. ľudia tam pracujú (ak pracujú) za naozaj mizerné platy. Platy sa tam pohybujú v hodnote pár dolárov denne - čo si myslím že je dosť úbohá mzda vzhľadom k ich fyzicky extrémne náročnej práci ( myslím tým napríklad spracovanie kože, ťažba ropy, ťažba diamantov, zlata a iné... )
9.Boh vyriesi?hahahaha....vtipne...
Len mu odkaz ze mu to trva moc dlho na to aky je vsemohuci.A tiez si nemusel narobit take problemy s afrikov kedze je dobrotivy.
11.organizacie konaju.Ale organizacie musia z niecoho zit.A povedz mi s coho ked ich ludia nepodporia?
13.musim byt drzy...
bezcitnejsi nazor by ma ani nenapadol.
Mozu si sami?Ja si myslim ze si clovek nevybera v akom prostredi sa narodi a v akom vyrasta.
To ze su tam obcianske vojny ma nasvedomi opet len hlad.Clovek od hladu moze aj zabijat a od hladu zje hocico.Nepokoje tam vznikaju len koli hladu a zivotnej urovni.
A nech mi nikto nepovie ze zapadny svet je vyspeli...keby bol tak pomoze.A kto povie ze si za to mozu sami,tak by som mu to fakt doprial aby si tam vyskusal zit v takych pomienkach
Nech zije Dubai...
PREBOHA SU OBLASTI AFRIKY KDE SA DA URODA DOPESTOVAVAT 2-3 KRAT DO ROKA!!!!!! KEBY NEBOLI LEMRAVI A NESTRIELALI SAMI SEBA TAK MAJU ZRADLA POKOKOT!!!!
» www.tyzden.sk/sk/tema/zastavt...
Vsetci viete o tom KOKOT! Sorry ze som sa tak nasral ale ked niekto vidi len propagandisticke obrazky organizacii, ktore 2/3 darov zhltnu len na ich chod, a to nehovorim o peniazoch co sa uleje mimo... Je mi z Vas zle...
,,...su to ich "mili" spoluobcania... ´´
toto ma dostalo...akoby boli ty "mili" spoluobcania len tam.
Sa uvedom!!!To je chyba?To je normalne.Ved v celom svete ide o peniaze.To ze tam niekto ukradne jedlo nie je vynimocne tak na to nekydaj.
A dopestovat sa sice moze dat.ale existuje nieco take ako peniaze za ktore sa to robi.A peniaze tam chybaju.Chapes????
V kapitalizme je uplne bezne ze sa klame.
Idem si tu linku precitat,hned ti k tomu nieco napisam,mamtaky pocit...
A tak sa priznam ze neviem co si mam o tom mysliet.
Ale asi by som sa priklonil k tomu ze existuje 1000 clankov o hlade v afrike a 1 clanok o tom ze pomoc nepotrebuju.
(samozrejme zovseobecnujem,ale ja osobne som clanok tohoto typu vydel prvy krat)
Cital som taky clanok:
Misionari dosli do Afriky, pomohli domacim obrobit polia, dopestovat prvy rok urodu, vsetko ich naucili. Spokojni odisli ze vykonali zasluzenu pracu. Po par rokoch sa vratili. Polia zadrbane od buriny, nastroje predane. A vies aka bola odpoved tych kretenov co sa na to vydrbali? "Naco budeme pestovat ked nam to OSN zhodi z lietadla!" Toto je afrika mily moj...
Lenze u nas tych "milych" spoluobacnov nenechavame sa premavat na autach so samopalmi po meste, okradat tych co samopali nemaju a robit to pod zastitou generala najvacsieho!!!
Ked boli tie staty kolonie, tak tam bol poriadok, nelubilo sa im ze su pod nadvladov, dostali slobodu, hned prisli zmrdi co to vyuzili (z vlastnych radov podotykam) a o tu slobodu ich pripravili s tym ze pobrali vsetko co mali, postrielali koho mohli...
Jedine co Afrike podla mna pomoze je vojenska intrevencia proti tym zmrdom co sa vzdy dosadia na vrchol pyramidy a strielaju a okradaju ostatnych. Par desiatok rokov by tam musel byt vojensky dozor aby sa vsetci naucili jak sa zije normalne a nie jak na divokom zapade. Len problem je ze OSN na to nema gule... A chcem vidiet ako niekto posle milion vojakov do krajiny na dlhu dobu z nezistnych cielov...
V pohode,ja to beriem a viem o tom ze su tam zbrane normalka,ale prosim ta nepopieraj vsetko tym ze,,ich vlastny ludia´´to spravili.
Ved to je sakra normalne.Na celom svete sa kazdy snazi dostat co najvissie.A ako som povedal co s tym spravia ludia?
Ten napad s armadou,no super,ale aspom ze si povedal ze by ta nebol zisk.To je pravda.
Mam taky pocit ze si vlastne nepriamo vychvalil zapad tym ze si povedal ze kolonie to drzali po kope.To ale nie je pravda!Spomen si na Juhoslaviu.
A tiez ten tvoj priklad s obrabanim poli,ze sa o to nestarali.
Dobre,nebolo to od nich spravne.Lenze tu musi mat clovek zname empaticke zmyslanie pretoze je nerealne aby za rok,dva,ani tri zmenili kulturu.
Na to treba vyrastat a kedze tam nic nepestuju,podla mna je tazke naucit sa vnimat ze je to podstatne.
Neviem,no tak,v niecom asi pravdu aj ty,ale aj ja si drzim slovo.Uz ma to dalej nebavi.Cav...
rozdiel je v tom ze ja som to uz zhodnotil objektivne a priznal ze aj ty mas v istych veciach pravdu nakolko ty nepriznas ani za nic ze ma pravdu niekto iny.
Je zname ze je afrika na tom zle.A ty ,,citlivka´´povies ze si za to mozu sami.
To moze niekto povedat na Slovensko ze to su taky zebraci s totalne smiesnimi mzdami a mozu si za to sami.My si za to mozeme?Ty za to mozes?
Co je divne na tom ze si stojim za svojim?Ty nie?Tak nereaguj na veci zname,je to zbytocne a dnes je ,,tvrdohlavy´´asi kazdy.
Nemienim sa s tebou uz o tom bavit,ty si tu jediny tvrohlavy a nepriznas vseobecny fakt ze v afrike panuje chudoba.A vsetci za to nemozu!!!
A ako greenhorn napisal: pseodohumanisti a rozne humanitarne organizacie tento hlad umelo udrziavaju.
Treba ich nechat vymriet alebo obnovit kolonie.
Oni nie su "stvoreny" pre zapadny styl zivota. Ich mentalita je uplne ina. A sposob myslenia nezmenis.