Hľadám určitých ľudí na kamarátstvo, ale hlavne toto: Chcel by som sa skontaktovať s ,,podobnými" ako ja... Chcel by som vytvoriť skupinku ľudí... Zaujímali by sme sa každý o určité veci so záujmom na vysokej úrovni. Chcel by som diskutovať s nimi, apodob
No.. ak si dakto precita moj profile tak asi vie ze aj filozofujem.... Ale to ,,mne podobni" nemyslim nejako nadradeno alebo tak, toho sa neboj.. Inac ty , tento BIRDZ je mrty super web!
Hm,paci sa mi tvoj ciel..ja som mal taky isty ciel...splnil som si ho ciastocne...hm,svetonazor:nihilizmus,dadaizmus,estetizmus,anarchizmus,bohemizmus(zaujima ma samanizmus,drogy,psychicke poruchy,sadizmus)...viac mozme potom diskutovat...myslim ze toho bude dost..hmm..nemam rad plytke nazory..hmm...(chcel som zalozit bohemsku undergroundovu spolocnost...plnu hriechov...hmm...)..som zvedavyyy..hmm..jake su tie tvoje nazory o ktorych chces diskutovat?..hmm...srandaa
AZEL: Pod pojmom ,,intelektualita" nemyslim cloveka, co furt cita, ale co je taky ,,vaznejsi" vie sa zabavat, ale nebude sa ujebavat nad napr. bezdomovcovi, ktoreho skoro prejde autobus... .
HYPO...DACO: Ked si dakto precita moju webku, nechcem aby tu nic neznelo namyslene, ale ked si dakto precita moju webku, asi pochopi ze mam svetonazor a ze aj filozofujem a rozmyslam.. a ja hladam ludi, trochu ,,filozofov" a so svetonazorom...
Psycho-s svetonazor nema,ked bude mat mat mozno 70 bude nejaky mat..svetonazor nie je,nazor je to NAZOR ktoremu verim...a za ktorim si stojim a viem ho obhajit..Psycho-s sa chce pustat do veci,ktore odvrhli vsetci uz na zaciatku filozofie a ludskeho ducha...3vetami som ho odbil v jeho ymslienkach...neverim ze je poucitelny-deckooo...hm,klasicky prirodovedny typ cloviecika,co si mysli,ze vie uz vsetko...Nepripusti si nic nove a neuveri,jeho mozog na to nema...a jeho pojem "intelektuala" je totalna k*k*tina...!p*ci to musi byt kazdy uzkoprsy magor,ves kolko ludi sa ujebava na smrti!priklad markyz de Sade) a bol to intelektual...ten tvoj ej asi enjaky liberal...(neznasam luberelov!)..proste si precitaj par kniziek(a nie par encyklopedii o zvieratkach a spanku)...a hlavne otvor svoju mysel....ako hovoril Jung-Sny,stante sa realitou!!!..to je asi vsetko...este ma chut niekto sa pripojit?...skor sa zalozte vlastne spolocnosti a kluby..hmm..srandaa
Moj nazor sa tak da nazvat svetonazorom, ako je moznost ze jedno z tisicich deti Kosickeho roma nenosi papuce vykovane zo zlata(nechcem nikoho urazit tou metaforou s Kosicami, je to krasne mesto, ale aj romov je vela..)... Varien, nieked mi prides ako kkt ty, mozno fetak... ale nehovorim ze musim ,,chutit" kazdemu, mozno sa na mna pozeras spravnimi ocami, ja sam este zistujem aky som, lebo som este decko a ucim sa este ake pocity su taketo, ake taketo.. a tak este neviem co je pycha... sorry ak sa dakomu nepacim....
Neboj, na tomto sa pracuje... treba to ale all people podrobne vysvetlit.... neboj, o to sa pomaly staram ale zacina to byt tuhe, uz je tam par people...
Heh, musim sa usmievat ked si citam tuto diskusiu, lebo musim priznat ze v jeho veku som bol taky isty Co je uz horsie, bol som taky aj ked som mal 14, 15, a este aj v 16tich.
Ale clovek z takehoto "lifestylu" (nech zniem IN), "svetonazoru" ale hlavne "imidzu" skor ci neskor musi vyrast, inak sa z neho stane naivny tvrdohlavy clovek, ktoremu nikto nebude rozumiet, a ktory si rovnako s nikym nebude rozumiet.
Snad to bol aj ten prvy dovod, preco si mlady clovek takyto image vytvori - lebo si s NORMALNYMI ludmi nerozumie. Aspon v mojom pripade to asi tak bolo, ked sa tak spatne pozeram. No kym sa bude nadalej povazovat za najmudrejsieho intelektualneho filozofa, tak to tak aj ostane, bohuzial.
Psycho, chod si radsej vypit, vyskusaj cigarety skus sa zapocuvat do hip-hopu lebo inak nikdy nepochopis inych 13-rocnych ludi. V opacnom pripade mozes tvoj klan premenovat na "Psycho neonacional company". Zhodou okolnosti uz poznam jedneho skinheada, ktory si vravi "Psycho"
Btw, neboj, na strednej, aspon ak si vyberies nejaku inteligentnu skolu, uz malokto bude pocuvat hip-hop.
Nehovorim ze nie som namysleny, ale sam sa este poriadne nepoznam, a neviem sa naucit chapat, ktore pocity su prave. Nechcem si uzivat tak pod..urovnovo, ale nehovorim ze aj taky nie som... Ale ked som taky bol, este pred mesiacom, bolo to uplne inde a tam som poprel vsetky moje nazory a zasady... Mid, mas pravdu a budem si brat od teba ponaucenie, ale este mi musi dakto povedat ako najdem pokoru.
A toto co teraz napisem bude poriadny usleh, ale moji rovesnici su skoro rovanky ako ja, az na to z ja rozmyslam nad par vecami a tak.... Oni aj tak hladaju len bliznych ludi a lasku, a to hladam aj ja... len inym sposobom a u niektorych veci hlbsie.... heh a trepem same nezmysli...
Vravis ze este pred mesiacom si bol iny, ze vtedy si bol "rovnaky ako tvoji rovesnici"?
Clovek aj tak musi zazit vsetko na vlastnej kozi. Az tak moze "poznat sam seba". Co vobec myslis pod tym "este sa poriadne nepoznam"? Koho, co este nepoznas? Podla mna clovek nikdy nemoze dokonale poznat sam seba (ovsem ked nie je osvieteny), a to z toho dovodu, ze ludska osobnost nie je nicim, co by sa dalo akymkolvek sposobom popisat, opisat, charakterizovat, a hlavne zaskatulkovat. Poznas seba, ak poznas sposob svojho zmyslania, viac sa o sebe sotva dozvies.
Ako buduci psycholog sa ti mozem vyjadrit aj z hladiska psychologie: kazdy clovek, ktory ma svoju pozornost nasmerovanu silne dovnutra, automaticky sa zamysla nad hlbokymi, nerisitelnymi a problematickymi otazkami, ako je okrem ineho otazka "Kto som? Aky som?" Ak sa vsak takyto clovek preorientuje na vonkajsi svet (samozrejme ze svoje zmyslanie nestrati) a stane sa tak z neho extrovert, podobne myslienky automaticky zmiznu a cloveka uz nebude trapit, aky vlastne je. Bude to moct pozorovat na zaklade svojho vsedneho spolocenskeho zivota.
Clovece, ale jedna tvoja veta ma zarazila. Aku pokoru to hladas?! Ja sa ti priznam ze ani celkom nerozumiem slovu "pokora". Kazdopadne si mozeme spravit anketu:
AK JE NA TOMTO FORE NEJAKY CLOVEK, KTORY NASIEL POKORU, NECH SA TU POVINNE OZVE A PODELI SA S NAMI O SVOJE POZNANIE!
Všetko to, co si napisal som si už vyskúšal, ale vtedy som bol v stave že som to ani tak moc nenormálne nebral, lebo som bol ako každé nenormálne decko, aj počas toho aký som, sa to stalo... A Serion o čo Ti vôbec ide?
Psycho:asi vyzeram ako podjebavac,ale mam v p*ci..si filozof?...zato ze rozmyslas trochu inak,zeto ze to vyjadris?...hmm..nie...filozofov v celej historii bolo mozno 200...a to asi prehanam...naco ti je pokora?..si myslis ze ta zmeni ku lepsiemu?...aach...chod do klastora...hladas hlbsie zmysly?...a nie su tie prchave omamne jemne a krasne zmysly krajsie...???...kto chce hlboky pocit?...nehovorim ze zavrhujem prezitie pocitov ktore sa do vas vpiju,ale Psycho ich mozno pociti az o par rokov...aj keeed,moznoo..ina laska ako hlboka nie je podla mna laska..hmm...este dacooo??
ak chcete vedeit nieco o Psycho-sovi precitajte si jeho koment v diskusii-forum-naco vlastne zijeme...a moju odpoved..hmm..to je len a leeen rada..hmm..paaa...
Vaurien: Nechcem tu nikoho skarede oznacovat, ani skatulkovat ludi, ale spravas sa ako beznazorovy(si mi minule aj napisal, ze nemas nazor) King, ktory si nenecha pripustit ze aj dakto mladsi moze ,,filozofovat". Vsetci uzivatelia, ktori maju nazory, sa mozu oznacit za ,,filozofov", a aj bez tych dvoch ciarok bude kazdy vediet ze to bolo myslene len tak, ale ze maju nazor... Ja som nikde nenapisal ze som filozof, aspon si to nepamatam ze som take daco, ak to najdes tak mi to prosim copirni. Styl tvojho pisania je akoby si ani ti nemal nazor, taky ako plno ludi na jednej nemenovanej stranke, mi pripadas ako jeden z nich a zapadas tam... Nechapem, na co naraz, ked citatelov tejto diskusie a tvojho odkazu posielas do temy ,,naco vlastne zijeme". Ano som chovatel mravcov, som rarita, druhy chovatel mravcov na slovensku a co ma byt?! Sa mame z toho posrat, ze som prirovnaval oddanie robotnic v koloni laske...? Ja som napisal, ze veci okolo tohto, SOM SA SNAZIL PRENIEST DO LUDSKEHO SVETA, PRENIEST, CHAPES TOMU?! To nebolo tak, ze som to tak uplne myslel. Ja som to len prenasal, mravce su take tupe, ze nemozu poznat cit, taky vyspely a hlboky... To co som napisal na mojej webke je scasti pravda... A pojeb sa, s niekolkimi vecami mas pravdu, ale inac s Tebou koncim. A mysli si, aky si King, koho uz si odjebal par vetami... Chod si z toho fetnut, nech sa citis este lepsie, to nebudu moje sracky
Vaurien, nechajme to tak, verim ze ani ty, ani ja nechceme byt znepriateleni, viem ze som to zacal asi ja, ale nechajme to uz tak, ale neda sa ospravedlnit ze som to vyvolal ja... Mozno ta nechapem, ale hore som vysvetlil ako pouzivam slovicko ,,filzof"
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
51 komentov
» www.birdz.sk/forum/forum.php...
HYPO...DACO: Ked si dakto precita moju webku, nechcem aby tu nic neznelo namyslene, ale ked si dakto precita moju webku, asi pochopi ze mam svetonazor a ze aj filozofujem a rozmyslam.. a ja hladam ludi, trochu ,,filozofov" a so svetonazorom...
ehm,ja len pre vsetkych,co sa chcu pridat,najprv as spytajte o com mu ide...jo?
Ale clovek z takehoto "lifestylu" (nech zniem IN), "svetonazoru" ale hlavne "imidzu" skor ci neskor musi vyrast, inak sa z neho stane naivny tvrdohlavy clovek, ktoremu nikto nebude rozumiet, a ktory si rovnako s nikym nebude rozumiet.
Snad to bol aj ten prvy dovod, preco si mlady clovek takyto image vytvori - lebo si s NORMALNYMI ludmi nerozumie. Aspon v mojom pripade to asi tak bolo, ked sa tak spatne pozeram. No kym sa bude nadalej povazovat za najmudrejsieho intelektualneho filozofa, tak to tak aj ostane, bohuzial.
Psycho, chod si radsej vypit, vyskusaj cigarety skus sa zapocuvat do hip-hopu lebo inak nikdy nepochopis inych 13-rocnych ludi. V opacnom pripade mozes tvoj klan premenovat na "Psycho neonacional company". Zhodou okolnosti uz poznam jedneho skinheada, ktory si vravi "Psycho"
Btw, neboj, na strednej, aspon ak si vyberies nejaku inteligentnu skolu, uz malokto bude pocuvat hip-hop.
Clovek aj tak musi zazit vsetko na vlastnej kozi. Az tak moze "poznat sam seba". Co vobec myslis pod tym "este sa poriadne nepoznam"? Koho, co este nepoznas? Podla mna clovek nikdy nemoze dokonale poznat sam seba (ovsem ked nie je osvieteny), a to z toho dovodu, ze ludska osobnost nie je nicim, co by sa dalo akymkolvek sposobom popisat, opisat, charakterizovat, a hlavne zaskatulkovat. Poznas seba, ak poznas sposob svojho zmyslania, viac sa o sebe sotva dozvies.
Ako buduci psycholog sa ti mozem vyjadrit aj z hladiska psychologie: kazdy clovek, ktory ma svoju pozornost nasmerovanu silne dovnutra, automaticky sa zamysla nad hlbokymi, nerisitelnymi a problematickymi otazkami, ako je okrem ineho otazka "Kto som? Aky som?" Ak sa vsak takyto clovek preorientuje na vonkajsi svet (samozrejme ze svoje zmyslanie nestrati) a stane sa tak z neho extrovert, podobne myslienky automaticky zmiznu a cloveka uz nebude trapit, aky vlastne je. Bude to moct pozorovat na zaklade svojho vsedneho spolocenskeho zivota.
Clovece, ale jedna tvoja veta ma zarazila. Aku pokoru to hladas?! Ja sa ti priznam ze ani celkom nerozumiem slovu "pokora". Kazdopadne si mozeme spravit anketu:
AK JE NA TOMTO FORE NEJAKY CLOVEK, KTORY NASIEL POKORU, NECH SA TU POVINNE OZVE A PODELI SA S NAMI O SVOJE POZNANIE!
V živote som si nepotiahol z cigarety a chápem ich. Som nenormálny?
ak chcete vedeit nieco o Psycho-sovi precitajte si jeho koment v diskusii-forum-naco vlastne zijeme...a moju odpoved..hmm..to je len a leeen rada..hmm..paaa...
No,.. pred tym som bol tiez filozof... ale tam som sa docasne zmenil..
a tu to mas copi...hmm,jo?