ide tam o to,ze ten trojuholnik dole je vypuknuty- ta vrchna stena je obluk dovonku, kdezto pri prvom obrazku sa ta strana prehyna donutra. Keby prekryjete tie dva trojuholniky nie su rovnake... (nie len tym chybajucim stvorcekom)
Chiflada: Ja som to vedel ešte skôr, ale nepotreboval som to sem písať, lebo to už (v podstate) napísal Fhobos. Ale keď to sem niekto napíše takýmto spôsobom... Tak má pravdu, ale to vyjadrovanie je otrasné...
spravny nadpis by bol skor opticky klam pretoze sa na prvy pohlad zda ze su tam dva trojuholniky (resp. jeden trojuholnik a jeden 7 uholnik kedze je tam ta jedna kocka prazdna)
ale ked si nad tym lamal hlavu tak preco to nenazvat hlavolamom ?
no ale v skutocnosti je na obrazku jeden stvoruholnik a jeden osemuholnik, pretoze tie trojuholniky z ktorych su tieto dva utvary poskladane nie su podobne
ako bolo uz spomenute,tie mensie trojuholniky maju ine pomery stran, takze ako snoopik napisala jeden ´trojuholnik´ je vypuknuty a na druhom sa to prehyna donutra,a tento rozdiel tvori taky obsah ako ma ta chybajuca kocka
boha sak vidim, ze to asi nieje geometricky spravny trojuholnik nie? aj keby to niekto tak nazval, tak to s tym nema nic spolocne a druhy sa nesklada z 5 casti, lebo biela kocka do neho nepatri
mezomus, je to tiev uhloch- tie utvary maju rozne uhly, v tom lavom dolnom rohu je napr uhol myslim 88stupnov, teda nemozme pokracovat ako pri ratani obsahu obdlznika, ak by sme vsak zratali obsah vsetkych utvarov, tak nam samozrejme vyjde 64, ale kedze toto neni obdlznik, tak to nemozeme ratat ako 5*13
su aj iny ludia, len v tomto hlavolame nejde o uhly a kadejake omrdy, ide tu oto ze sa porusuje zakon fyziky!!!! Zoberte si A4 rozdelte ju na onbdobny trojholnik potom to poskladajte podla 2 obrazku a zistite ze rovnaky pouzity obsah pri inom rozlozeny nieje rovnaky. Z A4 budete mat rovanko velky A4format len mu bude chybat kusok, ktory tam je
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
44 komentov
za 2. otazka v "hlavolame" je: kde sa stratilo toto policko, cize ci to je trojuholnik, alebo nie, hlavolam to nieje
ale ked si nad tym lamal hlavu tak preco to nenazvat hlavolamom ?
no ale v skutocnosti je na obrazku jeden stvoruholnik a jeden osemuholnik, pretoze tie trojuholniky z ktorych su tieto dva utvary poskladane nie su podobne
ako bolo uz spomenute,tie mensie trojuholniky maju ine pomery stran, takze ako snoopik napisala jeden ´trojuholnik´ je vypuknuty a na druhom sa to prehyna donutra,a tento rozdiel tvori taky obsah ako ma ta chybajuca kocka
upne vy by ste mali dostat nobelovu cenu za dobrotu ochotu chapavost a neviem este co cus
co by musel byt rovnaky? stale nevies pochopit co aj Hypofokortexor napisal...
ten druhy "trojuholnik" nema preto ten stvorcek lebo jeho obsah je rozlozeny v tej vypukline.boze no neviem ti to vysvetlit...zlyhala som
ale na tom je ´hlavolamove´ to ze na prvy pohlad sa zda ze su tam dva trojuholniky pricom jeden(ten vrchny) je zlozeny z 4 casti
a ten druhy z 5 casti, ako tu cast naviac pocitam tu bielu kocku, cize ma akoze vacsi obsah(o tu jednu kocku)
pritom je to nemozne lebo ked prehodime tie casti tak tam nemoze nastat vacsi obsah predsa
v tom spociva cele caro tohto optickeho klamu,vsimnut si ze na obrazkoch nie su trojuholniky
si si mohol vsimnut to ze druhy ludia si to vsimaju zle
haha