@7 Keď hráš proti dobrému súperovi, žiadne otvorenie nie je ľahké, keď proti nie až tak dobrému, všetky otvorenia sú podobne ľahké Ono, v zásade je dosť jedno, aké otvorenie si človek zvolí. Je však fajn si zvoliť také otvorenia, ktoré sa ti z estetického hľadiska subjektívne páčia a ktoré sú pokiaľ možno v súlade s tvojou osobnosťou a potom hrávať predovšetkým tieto otvorenia, obzvlášť keď s nimi začneš dosahovať úspechy a rozumieť im.
Inak ja som ešte stále tak trochu schizofrenik, preto aj hrávam bielymi občas klasické dravé otvorenia s 1.e4 a keď mám aktívnejšiu druhú, pasívnejšiu a miernejšiu osobnosť, hrávam systémy s Jf3, g3, Sg2, d3, 0-0 a tak podobne.
@16 Tak keď po 1...e5 preferuješ španielsku, možno by bola pre teba proti Sicílskej vhodná varianta s 3.Sb5, napr. 1.e4 c5 2.Jf3 d6 3.Sb5 alebo aj po 2...e6 alebo 2...Jc6 sa to dá hrať alebo nejaké klasické varianty s 3.d4 a potom Se2 alebo Sc4 a 0-0.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
hrám len zriedka, rekreačne a hlavne intuitívne
najviac sa to podobá asi na sicilsku obranu ako tak pozerám
nemoznáš nejaké iné otvorenie špecifické pre bieleho (na sicílku som alergiický
alebo Ruy Lopez
Inak ja som ešte stále tak trochu schizofrenik, preto aj hrávam bielymi občas klasické dravé otvorenia s 1.e4 a keď mám aktívnejšiu druhú, pasívnejšiu a miernejšiu osobnosť, hrávam systémy s Jf3, g3, Sg2, d3, 0-0 a tak podobne.