Táto veta je len údernou frázou. Odpoveď na ňu nemôže byť áno alebo nie (aspoň podľa mňa). Existujú aj hudobné štýly, ktorých vyhranení poslucháči patria do subkultúry, ktorej črtou je občas aj primitívne pohŕdanie inými podobne vyhranenými poslucháčmi iných hudobných štýlov. Myslím, že na svete neexistujú dvaja ľudia s úplne rovnakým vkusom a preto podobnosť/rozdielnosť vo vkuse môže spájať a môže aj rozdelovať. Ale rovnako je na tom aj náboženstvo a svetonázor či politické presvedčenie. Jediný a podstatný rozdiel je to, že hudobný vkus vám nikto nevnucuje, zatiaľčo náboženstvo iných vás môže obmedzovať, resp. náboženské normy, či tézy môžu byť človeku vnucované.
Hudba aj náboženstvo môžu mať pozitívny vplyv na človeka. Ale náboženstvo má často aj vedľajšie účinky (stratu zdravého rozumu)
S druhou časťou vety súhlasím, ale s prvou ani nie. Ešte nikdy si nevidel ľudí pindajúcich na iné hudobné štýly? Mladí to niekedy práve, že dosť prežívajú Keď sa tak obzerám okolo seba, mám pocit, že "počúvam hip-hop" rozpúta niekedy oveľa väčšie vášne, ako "som katolík"
Okrem toho, čo znamená zhodnúť sa vo vierovyznaní? U nás to väčšinou znamená, či si veriaci alebo nie a ak hej, tak sa to obmedzuje zas na asi len tri najčastejšie možnosti. To zas nie je také ťažké sa s niekým zhodnúť (nerátam teraz s tým, že by sa išlo dalej a rozoberala sa každá jedna vec, že akú na ňu majú názor). Ale štýlov a podštýlov hudby je kopa, pričom niekedy treba správnu kombináciu viacerých, nielen jeden, aby mali tí ľudia pocit zhody. Neviem to úplne dobre porovnať a ani sa mi do toho nechce, ale nepríde mi také automatické, že by to malo byť ľahšie.
Celkovo by som povedala, že oboje ťa môže s niekým spojiť alebo aj rozdeliť, v oboch treba hľadať podobných ľudí. Tak, ďakujem za pozornosť, ktorú ste venovali môjmu slohu
Báj d véj, vezmi si, ako hudba a náboženstvo spolu môžu niekedy súvisieť. A tam už si teda vôbec nemyslím, že sa zhodnú dve úplne rozdielne kultúry, či už nábožensky, alebo hudobne, lebo si vezmi, aký typ hudby najčastejšie budeš počuť v uliciach Indie a aké náboženstvá tam prevládajú?
Neviem, lebo ja sa tým neriadim.. proste každý má vierovyznanie aké chce a hudba aká sa mu páči.. ale nvm podľa mňa je to skôr rovnako.. že sa nedá povedať že skôr v hudbe sa viac zhodnú ako v náboženstve.. lebo ťažko presvedčíš hopera, že rock je dobrý a takisto ťažko presvedčíš ateistu, že Boh existuje .. takže to je podľa mňa rovnako
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
Hudba aj náboženstvo môžu mať pozitívny vplyv na človeka. Ale náboženstvo má často aj vedľajšie účinky (stratu zdravého rozumu)
Okrem toho, čo znamená zhodnúť sa vo vierovyznaní? U nás to väčšinou znamená, či si veriaci alebo nie a ak hej, tak sa to obmedzuje zas na asi len tri najčastejšie možnosti. To zas nie je také ťažké sa s niekým zhodnúť (nerátam teraz s tým, že by sa išlo dalej a rozoberala sa každá jedna vec, že akú na ňu majú názor). Ale štýlov a podštýlov hudby je kopa, pričom niekedy treba správnu kombináciu viacerých, nielen jeden, aby mali tí ľudia pocit zhody. Neviem to úplne dobre porovnať a ani sa mi do toho nechce, ale nepríde mi také automatické, že by to malo byť ľahšie.
Celkovo by som povedala, že oboje ťa môže s niekým spojiť alebo aj rozdeliť, v oboch treba hľadať podobných ľudí. Tak, ďakujem za pozornosť, ktorú ste venovali môjmu slohu
Ale ináč som Tvojmu slohu venovala pozornosť, odceňujem ho a nemáš zač .)
Vzdy treba hladat s druhym clovekom spolocnu rec.
Na vieru si rad zapicujem pri kazdej prilezitosti, ale aj tak mam vela kamaratov aj medzi krestanmi.
Proste to medzi sebou nerozoberame.
Aj ked u vacsiny ludi je to len forma pokrytectva.
Teda, cirkev je len spoločnosť držiaca sa kvôli peniazom.