Uf to je zlozite, ale zalezi kolko ludi o tom vie a tak. Ak ho mas odmala tak zrejme okolo tych 15? Vtedy si myslim, ze by to uz mohlo pochopit poriadne a aj sa s tym vyrovnat vcelku fajn. Myslim, ze mladsie by to nie celkom pochopili.
myslis? vtedy, ked je v puberte? co ak ti to pri kazdej moznej prilezitosti bude vyhadzovat na oci? napr. ze: nie si moja mama, nemas mi co do toho howorit?
ja viem, ze je to zlozita otazka, ale minule som thak nad tym premyslala, thak som bola zvedava na nazory dalsich ludi...
Hej hej to ma tiez napadlo. Ale ked je pred pubertou, zrejme to tak celkom nepochopi. A ked uz bude mat nejakych 20, tak to zas moze byt take nerpijemne zistenie a moze zas vycitat, ze to nevedel/a skor a riskujes, ze sa to dozvie od nieko ineho, co vec este zhorsi.
Toto je dosť ťažká otázka lebo si myslím,že záleží aj od povahy daného dieťaťa...Možno by sa to malo povedať okolo 17teho roku.Lebo kebyže sa to povie skôr tak možno by si to decko niečo spravilo,alebo sa môže psychicky zrútiť,útek z domu je ďalšia možnosť,preto osobne by som nechal decko trošku dospieť aby pochopilo nejaké veci...A možno že najlepšie by bolo aj mlčať,ak sa adoptuje novorodenec,možno by sa to nemuselo ani hovoriť...Toť môj názor
Neda sa na to uplne odpovedat .. ale ked tak.. ja osobne asi okolo 10 roku,alebo tak.. ked zacne chodit do skoly .. nepotrebovala by som aby mi nejake male decko povedalo do oci ze ja som neni jeho mama .. je vraj dobre mu to opatrne povedat abo postupne ho s tym oboznamit od utleho detstva ..
Tak ja by som to tomu dietatku povedala odmala, pretoze dozvediet sa od inych je tazke a da sa to vysvetlit aj malemu dietatu. Napr. kamoska ma adoptovaneho brata a vie to od 5 rokov. A chápe to.
V 15-tich dieťa bude v šoku blbý čas,
V 20-tich zas sa nastve odide z domu a bude mat pocit, ze ste ho zradili...
A ešte niečo mám 17 a nechcela by som sa dozvedieť že som adoptovaná prišlo by mi to ako podraz a nedovera od rodicov... sklamali by ma na plnej ciare... A rodic nie je ten co dal zivot ale ten co da lasku a vychova...
podla mna ,co najskor lebo ked to uz bude celkom chapat mohlo by to strasne boliet ked si zvykne a mysli si ,ze toto su jeho skutocny rodicia.Radsej za mladi ked to celkom nechape .
podla mna zalezi aj od vyspelosti dietata... ak by to dieta dokazalo pochopit v 10 rokoch bolo by to najlepsie a v tej puberte to neni prave prijemne prekvapenie.... ale najneskor do 16 asi...
podla mna..............hned od zaciatku......naco mu vobec klamat.....hned ked je male...........mu vysvetlim .bo potom je to cim dalej komplikovanejsie.povedat mu pravdu
Ak sa to dozvedieť nemusí, nech sa to nedozvie. Jeho skutočný rodič je ten, ktorý ho vychoval. Pokiaľ mu to povedať treba, tak ho na to treba pripravovať od malička, aby mu to došlo akosi postupne.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
ja viem, ze je to zlozita otazka, ale minule som thak nad tym premyslala, thak som bola zvedava na nazory dalsich ludi...
Ale fakt tazka otazka...
V 15-tich dieťa bude v šoku blbý čas,
V 20-tich zas sa nastve odide z domu a bude mat pocit, ze ste ho zradili...