a neviem si to predstaviť, situácia môže byť zakaždým iná. ale skúsenosti vravia, že som schopný požičať aj človeku, ktorý mi najlepším priateľom nie je ani zďaleka a vyhliadky na vrátenie nie sú vôbec nejaké slávne
pokiaľ viem nikdy som nikomu nepožičal ak som aspoň trochu nebol zmierený s možnosťou / pripravený na možnosť že mi ich dotyčný vráti až za dlhú dobu alebo vôbec.
Už sa tak stalo, ale. Uvedom si jednu vec, akonáhle požičiaš najlepšiemu priateľovi, ten postupne prestane byť najlepším priateľom. A prídeš aj o peniaze aj o priateľstvo... (Vyskúšané na viac prípadoch)
keby bol fakt najlepsi priatel, tak by sa nanho dalo spolahnut, a vedela by som ze ich vrati .... ak by islo o vyssiu sumu, no (slovenska lakomost sa nezapre )
u koho viem ze nevrati, neni ziadny najlepsi priatel
stalo sa, raz pozicam ja, raz niekto iny.. ako sa hovori, kamarati budme, dlhy si platme, stalo sa mi sice, ze som aj pozabudol vratit ale vsetko sa samozrejme lahko vysvetlilo a vyrovnalo
najlepsiemu kamaratovi som takto uz pozicala a nebola to mala hodnota. ale kedze to bol moj naj kamarat, tak som vedela, ze mi ich vrati skoro. a stalo sa. do troch tyzdnov som ich mala. nerobilo by mi problem poziciat mu aj druhykrat.
ale dat by som mu dala len nejake mensie hodnoty. predsalen, peniaze si necucam z prsta.
Poziciavam iba ludom o ktorych viem ze maju na to aby mi to vratili. Ked je to niekto blizsi a nie je to suma v stovkach eur a viac tak aj ked zabudnu vratit nevadi
@tomas v tom mas nepopieratelnu pravdu, ale nemusi to tak nutne byt v kazdej situacii....
Poznam pripad, kedy kamarat kamaratovi vyplatil pozicku , ale nepocital s tym, ze peniaze sa mu vratia , pretoze vedel, ze ten clovek zaraba 350 eur, asi sa to nezmeni a keby mu ich vratil, tak by v podstate vymenil len jeden dlh za iny..... nepocita s tymi peniazmi naspat.
@30 nesúhlasím. áno, stáva sa to, ale ide aj o to, ako sa dotyční vedia k tomu postaviť. ja som už nejakú dobu dlžníkom svojmu výbornému kamarátovi a nie je to malá suma. naše priateľstvo sa napriek všetkému finančnému stále prehlbuje. nemám problém pripomenúť, že viem, že mu dlhujem, informujem ho o svojej fin. situácii a vraciam mu to aspoň po čiastkach.
inak vzhľadom na to, že peniaze ako také pre mňa hodnotu samostatne nemajú, tak s tým nemám problém. do jednej svojej kamarátky teraz pumpujem dosť prostriedkov a nevadí mi to.
@etelnair nechaj sa vyhodiť z práce, zo školy, zoznám ma s kultúrnym podhubím a vybavuj mi koncerty zadarmo a okrem toho počúvaj moje dementné vtipy 10 hodín denne a budeš
@grietusha ty murna pocuj posli mi nejakeho strasne zazobaneho nadopovaneho Anglicana pomozes kamoske a nase vztahy neohrozia peniaze a ta poznamka o respekte bola pekna
@drejka No to zas pozor, lebo ako kde! Vieš, čo som napr. zistila? U nás v škole priamo na našej fakulte sa neoplatí kupovať si automatovú kávu, lebo na strojárine (to je cez ulicu) majú o 10 centov lacnejšiu ! Takže ešte aj tam treba hľadať, čo a kde ... (A kedy ?)
@drejka (No, ale vlastne, keď tak uvažujem... prečo by som nešla, keď za Tvoje peniaze ? Takžeee, ďalej viem o veľmi luxurious podniku s najvyberanejšími druhmi tých najjemnejších kávových odtieňov, hmmm... )
Veď budeme na strojárine - niekoho sa spýtame, ako rozobrať a nepoškodiť obsah takého stroj, keď nám chýba šrobovák, ale zato máme sekeru! (A dúfam, že si uvažovala aj o nejakom ďalšom biznise - napr. prášky s mliekom presypeme do iných sáčkov a rozbehneme dealerský biznis, keďže podobnosť s drahším materiálom nie je len tak čisto náhodná ... A vlastne to ani trestné nebude - ! Som geniálna.)
@drejka Podľa toho, že mi to trklo, to bude asi dosť skoro, keďže si mi už dovolila nechávať Ti sekeru ... (Dokelu, aleee... teraz mi napadla súvisiaca závažnejšia skutočnosť: Ja nepijem kávu !)
Nie, nie - práveže trestnosť by asi bola OK, (teda.. keď nerátame spôsob získania materiálu ,) ale je fakt, že na spätnú väzbu to bude trošku adrenalín - ale aspoň sa nebudeme nudiť - ostatne, veď to môžeme predsa robiť len ako vedľajší, rekreačnejší biznis - hlavný už predsa nejaký máme (ozaj, ako to ide? Dlho som nebola na meetingu).
smiley: Až ma červená, akú mám bystrú kolegyňu, že si to tiež všimla.)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
61 komentov
@drejka pochopitelne
a neviem si to predstaviť, situácia môže byť zakaždým iná. ale skúsenosti vravia, že som schopný požičať aj človeku, ktorý mi najlepším priateľom nie je ani zďaleka a vyhliadky na vrátenie nie sú vôbec nejaké slávne
V buducnosti by som chcel profesionalne tieto testy zostavovat.
slovenských aj 10... a vracať nemusíš...
ale inak samozrejme
ináč sa mi to často stáva, požičaj mi, veď ti vrátim a tak........
človek sa oserie len raz....
teraz požičiam, ale za protihodnotu....
v katastry mam 3 záložne práva na nehnuteľnosť........filip
u koho viem ze nevrati, neni ziadny najlepsi priatel
& dont give a fuck
ale dat by som mu dala len nejake mensie hodnoty. predsalen, peniaze si necucam z prsta.
Poznam pripad, kedy kamarat kamaratovi vyplatil pozicku , ale nepocital s tym, ze peniaze sa mu vratia , pretoze vedel, ze ten clovek zaraba 350 eur, asi sa to nezmeni a keby mu ich vratil, tak by v podstate vymenil len jeden dlh za iny..... nepocita s tymi peniazmi naspat.
Priatelstvo to neohrozilo.
Ale vo vacsine pripadov plati, co si napisal.
Sekeru ? To im ideme roztrieskať automat na znak toho, že 33 centov za prášok zaliaty horúcou vodou je predsalen stále trošku veľa ?
Veď budeme na strojárine - niekoho sa spýtame, ako rozobrať a nepoškodiť obsah takého stroj, keď nám chýba šrobovák, ale zato máme sekeru! (A dúfam, že si uvažovala aj o nejakom ďalšom biznise - napr. prášky s mliekom presypeme do iných sáčkov a rozbehneme dealerský biznis, keďže podobnosť s drahším materiálom nie je len tak čisto náhodná ... A vlastne to ani trestné nebude - ! Som geniálna.)
Nie, nie - práveže trestnosť by asi bola OK, (teda.. keď nerátame spôsob získania materiálu ,) ale je fakt, že na spätnú väzbu to bude trošku adrenalín - ale aspoň sa nebudeme nudiť - ostatne, veď to môžeme predsa robiť len ako vedľajší, rekreačnejší biznis - hlavný už predsa nejaký máme (ozaj, ako to ide? Dlho som nebola na meetingu).
smiley: Až ma červená, akú mám bystrú kolegyňu, že si to tiež všimla.)