Prečo sa táto téma momentálne tak strašne rieši?
a prečo máme zrazu taký príval imigrantov všade?
Mám pocit, že zo dňa na deň sa vynorilo milión imigrantov, ktorí sú na obtiaž..hovorte si čo chcete, je to tak.
Myslíte, že sa táto situácia nejakým spôsobo
imigrantov neriešim ... pokial tu nezačnu pobehovať a robiť bordel, dovtedy je mi to jedno a dúfam že sa o to tá naša neschopná vláda aspon trochu postará že sa nič z toho nestane
Tak, dobre že sa to rieši. Každý ich odcudzuje a škatuľkuje ich. Skúste byť na ich mieste. Z jednej časti mi je ich ľúto rád by som im pomohol, ale na druhej strane má pohorsilo ich správanie a príbuzné násilie z ich strany.
@alaska tak niečo som zaregistroval že fico sem chce púšťať iba kresťanov alebo čo ... a celkom dobrý odrb z jeho strany je to čiže toto je fakt fajn ťah pokial tu nechceme tých bláznivých extrémistických moslimov, myslím že to je asi aj jediná hrozba tejto doby (ak nerátam drbnutých chamtivých američanov a iných idiotov ktorí si proste nemôžu žiť na svojom území a nestarať sa do druhých)
@melancholik kresťanstvo je rovnaké zlo, ako väčšina náboženstiev aj tak pochybujem, že situácia tuto sa zlepší, takže nestarám sa..ľudia/politici sa nemenia
@alaska to je síce pravda ale ver mi že rozdiel medzi týmito dvomi sektami je viac ako očividný ... jeden ťa totiž posiela do pekla slovne a druhy ručne
@alaska správny tvar si použila, zabíjali ... a klúčové je to čo sa deje teraz ... radšej si vyberiem človeka čo zabíjal ale už nezabíja ako človeka ktorý zabíja a zabíjať neprestal
sú to nejakí sunniti a zrejme to bude nejaká agresívnejšia čast moslimského sveta, keďže sa mi vidí, že už v Osmanskej ríši s nimi mali problém
no a tento islamský štát okrem toho, že natáča neskutočne trápne amatérske videjá, tak terorizuje všetko čo nie je islamský štát a tak sa ľudia zo sýrie, iraku a afganistanu rozhodli utiecť do európy
...a áno táto situácia sa určite nejako zmení...ako každá situácia
...lepšie by bolo keby sa to nedialo, ale keď už k tomu došlo, treba to riešiť...ale mali by to riešiť nejakí odborníci a nie...radšej nedokončím
- rieši sa, lebo je aktuálna.
- a v tých krajinách je vojna (ktorá sa ovšem nestala z ničoho nič), tak utekajú a my ich prijímame s otvorenou náručou
- neviem či sa zmení.. Jediné čo by to mohlo zmeniť je, že v tých krajinách odkiaľ utekajú sa niečo zmení, ale neviem či Európa nejakým spôsobom zmení svoju politiku... Pevne verím že hej.
Ja by som Európu najradšej izolovala a nikoho sem nepúšťala a keď tak im pomohla tam alebo nech si to oni sami vyriešia. Ale bohužiaľ nie som tu žiaden vladár :/
@melancholik to, že krestania zabijali a moslimovia zabíjajú je trochu nie celkom vhodný argument... Islam sa vekovo nachádza cca tam, kde krestanstvo v časoch krížiackých výprav a inkvizície
Imigranti tu vždy boli, do posledných rokov to boli hlavne ekonomický imigranti, ktorý chodili hlavne za prácou. Scenár bol jednoduchý. Rodiny, hlavne v moslimských krajinách zhromaždili majetok, dostali najstaršieho syna do európskej krajiny a ten ich z tadial buď podporoval alebo zapečil, že si k sebe mohol postupne doviesť celú rodiny. Keďže príval takýchto ľudí, nebol aź taký velký, legislatívy krajín boli voči tomu dosť laxné, ba niekedy až nabadajúce k tomuto scenáru. Dôvod bol jednoduchý, aj keď už bola v mnohých krajinách vyvinutý určitý odstup od nich, títo ľudia stále našli v europskych krajinách prácu, poprípade ich zabezpečil sociálny systém. Ľudia sa sťažovali, ale na práce, ktoré vykonávali pozerali aj tak mnohý z vrchu, poprípade podnikatelia radšej zamestnali takéhoto človeka za zlomok platu, ktorý by museli dať domácemu pracovníkovy. Toto zapríčinilo veľké zanedbávanie tvorby legislatív v rôznych krajinách eú. Čo však čert nechcel konflikty v Arabských a na Severe Afriky nabrali nevídané rozmery. Prišiel ISIS a Africké "revolucionárske" armády nabrali na sile, dôvody sú viac či menej mocenské/náboženské, ale z veľkej časti aj ekonomické a sociálne. Ale v jednochosti sa toho veľa dojebalo, množstvo štátov sa snažilo expandovať na úkor Afrických či Arabských krajín, či už to bolo USA, Európske krajiny, alebo Rusko a hoci si kritiku v dnešnej dobe schytáva takmer výhradne USA, pravdou je, že väčšina konfliktov bola spôsobená "vyspelou časťou sveta, pri tom sa už dekády, vždy odohrávali mimo ich územia čo z nich a teoreticky aj z nás robí agresorov, bohužiaľ s mentalitou ďaleko za úrovňou agresorov v krvavejších konfliktoch minulosti, kde sa na uzemí, na ktorom sa nejaká ríša rozhodla expandovať, počítalo s dôsledkami a neopomínala sa budúce chovanie obyvateľstva z územia v konfliktoch do ktorých sa rozhodli vstúpiť.
Nuž bohužiaľ týmto pádom sa k väčšinovo ekonomickým imigrantom pridalo obrovské množstvo ľudí unikujúcich red vojnou a prenasledovaním. Je to tak trochu tragikomické, ale práve zvýšenie poćtu ludí v skutočnej núdzi odrazu otvorilo oči voči ľudom, ktorí sem migrovali v snahe "nasáčkovať" sa sem, miesto zvleďovania vlastného okolia v rodnej krajine. Takže nie je to tak, že sa vynorili imigranti, ktorí sú naobtiaž, ono sa len ich zvýšením počtu odrazu "zistilo", že by väčšina z nich mohla byť na obtiaž.
A dostávame sa pomaly k tomu, prečo je teraz toľko informácii o imigrantoch a prečo sa to tak.
Imigranti sú veľmi vďačná téma pre tých, ktorí chcú získať politický a iný mocenský "kapitál". Stačí sa spýtať samých seba. Koľko konštruktívnych riešení (nemyslím typu "deportovať") z jednej, či druhej strany sme videli? Iná odpoveď ako nula, bohužiaľ bližšie pravde nebude a mnohí sú za to velice vďačný. Mnohé nacionálne strany v rôznych krajinách vďaka tomuto získavajú na sile, mnohé vládnuce strany tým odvrátili pozornosť od škandálov, ktoré spôsobili. Imigranti sú totiž dosť hlasná téma, ktorá nepotrebuje žiadne konkrétne riešenia, aby o nej mohol hovoriť ktokoľvek. Ale kto o nej najviac hovorí? Populisti, ktorí ani nezavadili o informácie o tom ako prebieha proces udelenia víz pre ilegálneho imigranta.
A tu sa obmedzím hlavne na Slovensko. Mnohí, aj tu, sa snažia vyjadriť názor voči tomu, nehľadiac na to, že ani nemajú dostatok informácií o tom, aby nejaký relevantný názor mohli mať. Aká je pravda o nelegálnych imigrantoch na Slovensku? Asi taká, že väčšina imigrantov hnije v azylových domoch, niektorí už predlhé roky a konkrétne na Slovensku sa podľa mojich posledných info, (ešte z pred tohoto veľkého ošialu s nimi) udelili víza 8 z nich, keďže tento proces je na Slovensku jeden z najtvrdších v EÚ aj napriek tomu, že ich u nás žiada asi najmenej ľudí. Ľudia kričia, ako nám zoberú prácu, znásilnia ženy a podobné žvásty, ale tí ľudia majú v procese žiadosti o víza úplne iné podmienky ako sa takýto mocenský bojovníčkovia, snažia ľuďom vo svojej snahe natlačiť do tých ich doslova jebnutých gebulí. Ale aby som neostal dlžní aj tým vládnucim, tí ti na druhej strane takéto veci tiež nepovedia, nepodajú informácie, ktoré by proste veľkú časť ľudí skludnili a radšej ťažia zo všeobecnej neistoty, či už pri nepriamom odsudzovaní imigrantov, alebo v snahe byť ich "záchrancami".
O tom je bohužiaľ väčšina tohoto problému. O jebnutých "vodcoch" a ešte jebnutejších ľuďoch, ktorí za tú kopu času, čo v strachu venujú toľko času nenávistnému odsudzovaniu pričom by im zlomok tohoto času stačilo vložiť do krátkeho sondovania a či už by mali názor, takí, alebo onakí, neboli by len prázdnym hlasom debilka, ktorý si z nich robí schodíky k válovu.Pretože keby ľudia začnú odmietať tieto ich postoje a celkovo aj ich, neostávalo by im nič iné len vytvoriť, skutočne konštruktívne riešenia problémov.
Dva uhly pohľadu. Humánny- je mi ich ľúto, čo majú robiť, keď to v ich krajine vyzerá tak, ako vyzerá a utiecť sú jednoducho nútení?! Majú na výber smrť a útek. A nehumánny, možno aj sebecky- tiež mi tu budú prekážať, keď sa tu už usídlia vo veľkom, resp. niekde blízko. A neviem si vôbec predstaviť a desí ma myšlienka, že by mal byť nejaký z nich môj sused alebo čo. :ehm:
Aktuálna situácia sa podľa mňa vôbec tak skoro nezmení... @24 Izolovať by nepomohlo, oni si vedia nájsť cestu, ako sa sem dostať aj tak.
bolo by to strašne na dlho, vymenujem, Kadafi, Husajn, Janukovyč...všade kde boli zosadení/zabití títo ľudia, vznikol neskôr vojnový konflikt, ak to niekto považuje za náhodu, tak je potom asi slepý...krajiny sú destabilizované, máme tu do toho nejaké tie vojny, klimatické zmeny...no prečo sem asi tí ľudia vlastne idú? ja to tu teraz nejdem obhajovať, ani zatracovať, môžte si písať to klasické..."a prečo ich nepríjme Saudská Arábia, SAE, Turecko?" na odpovediach už ani tak moc nezáleží, nasledovať nič pekné nebude...alebo si pozrite čo sa dialo na blízkom východe počas tzv. Arabskej jari, možno to Vám dá nejaké odpovede...v Bruseli sú hovädá ako Barosso, Juncker, Schulz, Merkelová, pozrite si nejaké videá, Nigel Farage im to tam celkom slušne povysvetľoval...táto planéta je čistý absurdistan...alebo si môžte ďalej ťukať do tých primitívnych iphonov, smartphonov a kokotín a žiť si v tej naivnej bublinke, že všetko je OK, buďme hlavne pozitívni, veď ľudstvo čaká pokrok... potom sa všetci budú škrabkať na hlave, že čo sa to deje a ako mohla životná úroveň padnúť tak hlboko...
Ľútosť s týmito ľuďmi tu síce je, lenže zdravý rozum nepustí. My si proste nemôžeme dovoliť, živiť a starať sa o imigrantov. Grécko, Taliansko, Balkán... si to tiež nemôžu dovoliť. Nemecko, Rakúsko... ich nemôže prijať všetkých, lebo sa ich sem valí toľko, že si to nemôžu dovoliť! Mali by ich deportovať späť domov. Ja viem, že je to kruté, ale tak ako sa oni starajú len o seba, svoje rodiny a svoje deti, tak sa ja starám v prvom rade o našich ľudí, tu doma. Nevidím žiaden prebytok, s ktorým by sme sa mohli podeliť. Nemáme dosť peňazí, aby sme vrátane rómov, mohli živiť ešte aj ich. Nemáme dosť pracovných miest, ani dosť bytov pre nás, nie to ešte pre nich.
Ak to niekto nazýva diskrimináciou alebo chamtivosťou, tak nech. Nech im teda venuje časť svojich príjmov a nech ich ubytuje u seba doma, ja som proste proti tomu a bojím sa, či o 20 rokov budem môcť bez obáv pustiť svoje deti na ulicu, alebo nie, pretože sa tam budú diať také veci, ako v krajinách, kde veľa týchto ľudí už prijali (narážam na udalosti vo Francúzku).
nech sa snazim k tomu napisat cokolvek a kamkolvek vzdy napisem k tomu tak 5 stran aj ked chcem povedat dve vety...staci ked sa len v jednej vete seknem a uz som nejaky izmus...kazdy ma svoju pravdu ale na forach netreba riesit taketo veci podla mna...realne by pomohlo keby sa stretli ludia ktory maju moc a rozum taketo situacie riesit ktory maju rozdielne nazory ale nasli by spolocnu cestu...kludne nech pouziju aj armadu, pouzitie armady neznamena hned vrazdenie ale cesta na usmernenie ako rozdelenie ludi, poskytnutie prvej pomoci a pod. ...postupne sa zameriavat aj na moznost poskytnutia pomoci v problematickych krajinach aby sa utecenci mali aj dovod vratit domov ........ a bla bla bla.... toto sa da rozoberat cele dni ... celkom to dalo robotu aj takyto kratky text napisat na telefone ked vam blbne displej
@karlotiskot Úžasné napísané. Niekto si dal záležať na zodpovedaní tohto problému.
Ja by som dodal, že imigranti slovensky rozprávať nebudú, ich začlenenie do slovenskej spoločnosti by trvalo roky. Budú niekde zašití alebo odídu. Nevidím z toho žiadny prospech, len ďalšie duše, o ktoré sa treba starať. Problém nie je však v tom, ale už ako karlotiskot spomenul, vytvárajú sa politické nálady a vášne najmä z neznalosti a niektorí vyhlasujú vojnu. Hoci títo noví prisťahovalci nám môžu robiť bordel (bitky, krádeže, výtržnosti), ako sme už zaznamenali v iných štátoch, ale žeby ovládli a prevrátili kultúru Slovenska, tak to už je trocha pritiahnuté za vlasy.
-rieši sa hlavne kvôli politikom, ktorí o tom žvástajú
-príval imigrantov je organizovaný, preto zrazu toľko veľa
-podľa odhadov čaká pol milióna imigrantov z Ázie na plavbu do Európy, takže sa to hneď nezmení
@alaska Vinorilo sa ich tu toľko preto lebo super úžasní poslovia mieru lásky a porozumenia na celej zemi im zhodili demokraciu z bombardérov priamo na ich diktátormi a tyranmi okupované príbytky... Situácia sa zase nezmení pokiaľ sami sa tomu nepostavíme že Imigrantov nechceme a pokiaľ sami nedáme západným mocnostiam najavo že keď ich oni zrujnovali nech sa o nich aj sami postarajú...
@dreams155 Keď my slováci budeme na ich mieste Celá EU sa na nás vyserie... Vlastne Serú aj na tých imigrantov a snažia sa problém za ktorí sú sami zodpovední hodiť na niekoho iného napriklád na na nás... Čiže toľko ak my sa o imigrantov postaráme a EU sa na nás opäť vyserie...
@alaska v tej dobe keď kresťania zabíjali sa k nám Tureckí nájazdníci tiež nechovali akosi Humánne... Tiež v tom rozdiel nevidím nepustil by som ani kresťanov ani moslimov žiadných imigrantov na hraniciach koľací drôt a v prípade že by sa tu chcel nejak dostať zastreliť... No čo je to agresívne vniknutie do mojej krajiny...
@lenkaska1 EU nikdy svojú politiku nezmenia sú zapchati hlboko v americkej riti.. Každý s týchto vodcov v EU majú niečo na pod nechtami a bojá sa že USA to na nich vitiahne domnievám sa že polovica z ních sú pedofili a polovica buzeranti alebo potomkovia nacistických pohlavárov a nechcú aby sa to verejnosť dozvedela tak aby to USA držala v tajnosti predhodia aj vlastné matere Islamskému štátu pod mačetu... A podaktorí ktorých som nemenoval len sú zakomplexovaní chamtiví ale zároveň neschopní si tento problém budú prehadzovať ako horúci zemiak a aby skryli svoju neschopnosť radšej nám budú vykrikovať o tom aký je Kotleba fašista a Putin diktátor...
@karlotiskot A aby nacionálné hnutia neaberali na sile v Európských krajinách je potrebné aby štandartné vlády odmietali kvóty pre imigrantov navrhnuté bruselom.. Tak podobne zase získa na preferenciach Fico keďže dnes zvolal mimoriadné bezpečnostné zasadnutie ohľadne imigrantov. Sám 29. 8. 2015 vyhlásil že Slovensko jednoznačne odmietne Imigračné kvóty v záujme bezpečnosti občanov SR že Brusel nemôže žiadať od SR dodržiavanie týchto kvót a integrovať imigrantov do našej spoločonsti keď nie sme schopní integrovať ani vlastných cigánských spoluobčanov.. Na záver dodal že je zvláštne že ak treba poslať grécku finančný balík do 24 hodín sa stretnú všetci lídri EU a prediskutujú to a ohľadne problému imigrantov si tento problém budú radšej prehadzovať ako horúci zemiak že integáciou imigrantov u nás sa problém nevyriéši že problém treba riešiť v ich krajinách my sme Lýbiu nebombardovali... Ak Fico ustúpi tlaku Bruselu ver tomu že príde čas pre nacionálne strany a ja ich podporím...
@trash to si potom macher Lenže v čom sú iné tieto strany od momentálne vládnucich strán? Len v tom, že nie sú pri válove.
Vidím, že podľa teba zas za všetko môžu výhradne Američania, to je tak skvelé vedieť, že NATO je len o USA a vlastne tam ani iný členovia nie sú, je krásne vedieť že GB vlastne vôbec nebola v Iraku a Rusi v Afganistane a vlastne Európa nezačala rabovanie Afriky, to sú také skvelé informácie, že vlastne zisťujem, že je všade mier a sloboda
Ja neviem či sa na takých ako ty smiať, alebo čo i keď v poslednej dobe mi ich príde skôr ľúto. Trepú len aby trepali, sami sa utvrdzujú vo svojom presvedčení a každý kontraargument označujú za vydaní akýmsi "nepriateľom" o čo horšie sú schopný niekoho nazvať ovcou pri tom sám najradšej chodí pochodovať v jednofarebnom stáde.
Uvedomuješ si vôbec medzery vo svojom zmýšľaní? To že koľko toho dobrovoľne zatvrdene opomínaš len aby si mal názor aký máš?
A dúfam, že jediná možnosť oponovania mi bude v tom, že ma označíš za nejakého amerického vlezdoprdelky, alebo rovno za niekoho koho pltí US ambasáda to je totiž také neovečkovské.
Mimochodom ak ž ideš voliť nacionalistickú stranu, aj si všímaš čo slúbi a čo plní jej predstaviteľ? Alebo ju volíš len z princípu,že je nacionalistická?
Odpovedaj radšej len sebe a skús si z toho vyvodiť niečo o sebe potom...
@karlotiskot To akože chceš povedať že Lýbiu Američania nebombardovali? Bombardovali a my máme podľa teba vziať na seba zodpovednosť kvôli migračným vlnám ktoré sú vizitkou ich agresívnej imperiálnej politiky? Briti v Iraku boli ako Koaličné jednotky pod velením NATO si myslíš že prečo majú leteckú základňu na Cypre.. Má dobré strategické umiestnenie pri bombardovaní Iráku alebo Sýrie.. Potom sa nečuduj že ťa niekto ovcou nazve ak povieš že USA za to nemôže.. Teraz tu EU múdruje o solidarite a ľudskosti kedy spolu s Američanmi boli solidární k Srbom v 99.tom? Že oni nalievajú miliardy do krvavých revolúcii do rozdúchavania vojen na Ukrajine a na Blízkom východe je známe takmer každému takže je úplne normálne keď Maďari Česi či Slováci tej istej solidarnej EU povedia nech berú zodpovednosť za dôsledky svojich činov a trebarz nech sa o imigrantov postarajú.. Potom keď sa k moci dostane nejaká národná vláda nehľaď na to že sa dostali k valovu ale na to že čo bolo príčinov toho že budú pri moci a tou príčinou bude tá falošná solidarita ktorú občania SR odmietajú... Štandardné strany si sami hádžu pod nohy polena a prenechávajú priestor nacionalistom keď ich politika je namierená proti národu.. Veď čoskoro tak už nikto nebude brať vážne ani Kisku a Fico ten už poriadne vytriezvel a aby sa udržal pri moci musí zmeniť postoj voči problému s imigrantmi a to aj robí...
@karlotiskot Ľudia nebudú chcieť a to sa týka aj Francúzka či GB alebo Nemecka neschopnú vládu ktorá nevie riešiť problém s imigrantmi a perfektne sa ukazuje že súčasná moc EU už pri riešení tohto problému pohorela.. Miesto toho si problém prehadzujú ako horúci zemiak s menejcennými členmi ako ČR SR či Maďarsko a očakávajú že sa opäť podvolíme vezmeme bremeno na svoje plecia ale tak sa už nestane. To čo EU a USA zasiali teraz musia zožať Rsui budú na Koni a tým neschopným idiotom v Brusely odzvoní umieráčik.. Už im nepomôže vyhovárať sa na Kotlebu aký je fašista či Putina aký je diktátor len aby zakrili svojú neschopnosť.. Ak sa hranice uzavrú a badne Schangen môže konečne Európa defintívne vytriezvieť a svojú neschopnopsť týto lídri už viac nezakryjú.. Potom aby ich už v Bruseli priamo imigranti úplne neponorili do hovien...
@trash momenalne mám iné povinnosti, ale nedá mi sa nezasmiať nad tým ako musíš napísať o tom že hovorím ako USA za niećo nemôže aby malo aspoň trochu zmysel to čo píšeš pretože toto netvrdím, ale nesklamal si moje oćakávania v tomto ani trochu.
na źbytok odpíšem zajtra, zatiaľ sa opakovane zamysli nad sebou
@karlotiskot Veď ani ty si nesklamala moje očakávania.. Myslíš že ľudia budú vkladať dôveru do nacionalistických hnutí preto že sú nacionalistické keď z logického hľadiska sú to práve nacionalistické hnutia ktoré ponúkajú riešenie problému s imigrantmi?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
56 komentov
» sk.wikipedia.org/wiki/Islamský_...
sú to nejakí sunniti a zrejme to bude nejaká agresívnejšia čast moslimského sveta, keďže sa mi vidí, že už v Osmanskej ríši s nimi mali problém
no a tento islamský štát okrem toho, že natáča neskutočne trápne amatérske videjá, tak terorizuje všetko čo nie je islamský štát a tak sa ľudia zo sýrie, iraku a afganistanu rozhodli utiecť do európy
...a áno táto situácia sa určite nejako zmení...ako každá situácia
...lepšie by bolo keby sa to nedialo, ale keď už k tomu došlo, treba to riešiť...ale mali by to riešiť nejakí odborníci a nie...radšej nedokončím
dokončil som
a @22
- a v tých krajinách je vojna (ktorá sa ovšem nestala z ničoho nič), tak utekajú a my ich prijímame s otvorenou náručou
- neviem či sa zmení.. Jediné čo by to mohlo zmeniť je, že v tých krajinách odkiaľ utekajú sa niečo zmení, ale neviem či Európa nejakým spôsobom zmení svoju politiku... Pevne verím že hej.
Ja by som Európu najradšej izolovala a nikoho sem nepúšťala a keď tak im pomohla tam alebo nech si to oni sami vyriešia. Ale bohužiaľ nie som tu žiaden vladár :/
nie?
Imigranti tu vždy boli, do posledných rokov to boli hlavne ekonomický imigranti, ktorý chodili hlavne za prácou. Scenár bol jednoduchý. Rodiny, hlavne v moslimských krajinách zhromaždili majetok, dostali najstaršieho syna do európskej krajiny a ten ich z tadial buď podporoval alebo zapečil, že si k sebe mohol postupne doviesť celú rodiny. Keďže príval takýchto ľudí, nebol aź taký velký, legislatívy krajín boli voči tomu dosť laxné, ba niekedy až nabadajúce k tomuto scenáru. Dôvod bol jednoduchý, aj keď už bola v mnohých krajinách vyvinutý určitý odstup od nich, títo ľudia stále našli v europskych krajinách prácu, poprípade ich zabezpečil sociálny systém. Ľudia sa sťažovali, ale na práce, ktoré vykonávali pozerali aj tak mnohý z vrchu, poprípade podnikatelia radšej zamestnali takéhoto človeka za zlomok platu, ktorý by museli dať domácemu pracovníkovy. Toto zapríčinilo veľké zanedbávanie tvorby legislatív v rôznych krajinách eú. Čo však čert nechcel konflikty v Arabských a na Severe Afriky nabrali nevídané rozmery. Prišiel ISIS a Africké "revolucionárske" armády nabrali na sile, dôvody sú viac či menej mocenské/náboženské, ale z veľkej časti aj ekonomické a sociálne. Ale v jednochosti sa toho veľa dojebalo, množstvo štátov sa snažilo expandovať na úkor Afrických či Arabských krajín, či už to bolo USA, Európske krajiny, alebo Rusko a hoci si kritiku v dnešnej dobe schytáva takmer výhradne USA, pravdou je, že väčšina konfliktov bola spôsobená "vyspelou časťou sveta, pri tom sa už dekády, vždy odohrávali mimo ich územia čo z nich a teoreticky aj z nás robí agresorov, bohužiaľ s mentalitou ďaleko za úrovňou agresorov v krvavejších konfliktoch minulosti, kde sa na uzemí, na ktorom sa nejaká ríša rozhodla expandovať, počítalo s dôsledkami a neopomínala sa budúce chovanie obyvateľstva z územia v konfliktoch do ktorých sa rozhodli vstúpiť.
Nuž bohužiaľ týmto pádom sa k väčšinovo ekonomickým imigrantom pridalo obrovské množstvo ľudí unikujúcich red vojnou a prenasledovaním. Je to tak trochu tragikomické, ale práve zvýšenie poćtu ludí v skutočnej núdzi odrazu otvorilo oči voči ľudom, ktorí sem migrovali v snahe "nasáčkovať" sa sem, miesto zvleďovania vlastného okolia v rodnej krajine. Takže nie je to tak, že sa vynorili imigranti, ktorí sú naobtiaž, ono sa len ich zvýšením počtu odrazu "zistilo", že by väčšina z nich mohla byť na obtiaž.
A dostávame sa pomaly k tomu, prečo je teraz toľko informácii o imigrantoch a prečo sa to tak.
Imigranti sú veľmi vďačná téma pre tých, ktorí chcú získať politický a iný mocenský "kapitál". Stačí sa spýtať samých seba. Koľko konštruktívnych riešení (nemyslím typu "deportovať") z jednej, či druhej strany sme videli? Iná odpoveď ako nula, bohužiaľ bližšie pravde nebude a mnohí sú za to velice vďačný. Mnohé nacionálne strany v rôznych krajinách vďaka tomuto získavajú na sile, mnohé vládnuce strany tým odvrátili pozornosť od škandálov, ktoré spôsobili. Imigranti sú totiž dosť hlasná téma, ktorá nepotrebuje žiadne konkrétne riešenia, aby o nej mohol hovoriť ktokoľvek. Ale kto o nej najviac hovorí? Populisti, ktorí ani nezavadili o informácie o tom ako prebieha proces udelenia víz pre ilegálneho imigranta.
A tu sa obmedzím hlavne na Slovensko. Mnohí, aj tu, sa snažia vyjadriť názor voči tomu, nehľadiac na to, že ani nemajú dostatok informácií o tom, aby nejaký relevantný názor mohli mať. Aká je pravda o nelegálnych imigrantoch na Slovensku? Asi taká, že väčšina imigrantov hnije v azylových domoch, niektorí už predlhé roky a konkrétne na Slovensku sa podľa mojich posledných info, (ešte z pred tohoto veľkého ošialu s nimi) udelili víza 8 z nich, keďže tento proces je na Slovensku jeden z najtvrdších v EÚ aj napriek tomu, že ich u nás žiada asi najmenej ľudí. Ľudia kričia, ako nám zoberú prácu, znásilnia ženy a podobné žvásty, ale tí ľudia majú v procese žiadosti o víza úplne iné podmienky ako sa takýto mocenský bojovníčkovia, snažia ľuďom vo svojej snahe natlačiť do tých ich doslova jebnutých gebulí. Ale aby som neostal dlžní aj tým vládnucim, tí ti na druhej strane takéto veci tiež nepovedia, nepodajú informácie, ktoré by proste veľkú časť ľudí skludnili a radšej ťažia zo všeobecnej neistoty, či už pri nepriamom odsudzovaní imigrantov, alebo v snahe byť ich "záchrancami".
O tom je bohužiaľ väčšina tohoto problému. O jebnutých "vodcoch" a ešte jebnutejších ľuďoch, ktorí za tú kopu času, čo v strachu venujú toľko času nenávistnému odsudzovaniu pričom by im zlomok tohoto času stačilo vložiť do krátkeho sondovania a či už by mali názor, takí, alebo onakí, neboli by len prázdnym hlasom debilka, ktorý si z nich robí schodíky k válovu.Pretože keby ľudia začnú odmietať tieto ich postoje a celkovo aj ich, neostávalo by im nič iné len vytvoriť, skutočne konštruktívne riešenia problémov.
Aktuálna situácia sa podľa mňa vôbec tak skoro nezmení...
@24 Izolovať by nepomohlo, oni si vedia nájsť cestu, ako sa sem dostať aj tak.
Ak to niekto nazýva diskrimináciou alebo chamtivosťou, tak nech. Nech im teda venuje časť svojich príjmov a nech ich ubytuje u seba doma, ja som proste proti tomu a bojím sa, či o 20 rokov budem môcť bez obáv pustiť svoje deti na ulicu, alebo nie, pretože sa tam budú diať také veci, ako v krajinách, kde veľa týchto ľudí už prijali (narážam na udalosti vo Francúzku).
nie imigrantov, ale netolerantnych idiotov
Ja by som dodal, že imigranti slovensky rozprávať nebudú, ich začlenenie do slovenskej spoločnosti by trvalo roky. Budú niekde zašití alebo odídu. Nevidím z toho žiadny prospech, len ďalšie duše, o ktoré sa treba starať. Problém nie je však v tom, ale už ako karlotiskot spomenul, vytvárajú sa politické nálady a vášne najmä z neznalosti a niektorí vyhlasujú vojnu. Hoci títo noví prisťahovalci nám môžu robiť bordel (bitky, krádeže, výtržnosti), ako sme už zaznamenali v iných štátoch, ale žeby ovládli a prevrátili kultúru Slovenska, tak to už je trocha pritiahnuté za vlasy.
-rieši sa hlavne kvôli politikom, ktorí o tom žvástajú
-príval imigrantov je organizovaný, preto zrazu toľko veľa
-podľa odhadov čaká pol milióna imigrantov z Ázie na plavbu do Európy, takže sa to hneď nezmení
Vidím, že podľa teba zas za všetko môžu výhradne Američania, to je tak skvelé vedieť, že NATO je len o USA a vlastne tam ani iný členovia nie sú, je krásne vedieť že GB vlastne vôbec nebola v Iraku a Rusi v Afganistane a vlastne Európa nezačala rabovanie Afriky, to sú také skvelé informácie, že vlastne zisťujem, že je všade mier a sloboda
Ja neviem či sa na takých ako ty smiať, alebo čo i keď v poslednej dobe mi ich príde skôr ľúto. Trepú len aby trepali, sami sa utvrdzujú vo svojom presvedčení a každý kontraargument označujú za vydaní akýmsi "nepriateľom" o čo horšie sú schopný niekoho nazvať ovcou pri tom sám najradšej chodí pochodovať v jednofarebnom stáde.
Uvedomuješ si vôbec medzery vo svojom zmýšľaní? To že koľko toho dobrovoľne zatvrdene opomínaš len aby si mal názor aký máš?
A dúfam, že jediná možnosť oponovania mi bude v tom, že ma označíš za nejakého amerického vlezdoprdelky, alebo rovno za niekoho koho pltí US ambasáda to je totiž také neovečkovské.
Mimochodom ak ž ideš voliť nacionalistickú stranu, aj si všímaš čo slúbi a čo plní jej predstaviteľ? Alebo ju volíš len z princípu,že je nacionalistická?
Odpovedaj radšej len sebe a skús si z toho vyvodiť niečo o sebe potom...
na źbytok odpíšem zajtra, zatiaľ sa opakovane zamysli nad sebou