Mate doma izbove rastliny? Ak nie preco? Ak ano ake, kolko, ako ste k nim prisli? Ako casto ich polievate? Aky k nim mate vztah? Mozete napisat hocico vam napadne na tuto temu. Napr ked ste mielikki ze ako sa volaju
mám bonsai - vtáči zob, volá sa Ingvar a ľúbim ho veľmi. polievam ho každé dva-tri dni, hnojím raz za dva týždne. nedávno som ho presadila z povodného substrátu. mám ho z Obi alebo takého nejakého obchodu
potom mám sukulenty - dva normálne kaktusy a opunciu, zatiaľ nemajú mená tie polievam raz za dva týždne. tie mám z Luka:sh mám tak pomenej kvetov kvoli mačke, lebo ich zvykne obžierať až kým tú rastlinu nezabije a mne je to vždy ľuto a zároveň sa bojím o mačku..
ale našla som pre kvietky safe space v knižnici a cica v poslednej dobe seká dobrotu, tak budem ešte rozširovať zbierku
Ja mam jednu velku bambusopalmu - netusim co to ma akoze byt ale bolo na tom napisane ze bambus palma jeden mensi fikus a potom tri random male rastliny co neviem co su, vsetky z ikey. Polievam ich raz za tyzden a mam ich rada lebo svojou pritomnostou velmi skrasluju moj byt
sukulenty, tie som si vzala od mamy, fikus, ten mi darovala kamoška, palmu som si kúpila v kvetinárstve a teraz si domov nesiem nejaké ďalšie, čo pani u nás na Žižkove daruje. huehue
Mám na zasklenom balkóne stále sa zväčšujúci kaktus, vnútri rôzne malé kaktusy - hlavne opuncie, ktoré sa množia jedna radosť, aloe vera, zamiokulkas Ernesta a tri kalanchoe, konečne aj pileu peperomioides, ďalšie kaktusy, aloe, tučnolist, rôzne sukulenty, orchideu, fikusy, vo váze zakoreňujem monsteru deliciosu a najnovšie nám na balkóne rastie vŕba!
Polievam ich raz za týždeň, v zime menej.
A postupne som si ich nakúpila alebo dostala, Ernesta ešte niekedy na 17.te narodeniny a tučnolisty este na výške, keď Katedra fyziológie rastlín robila burzu a tú vŕbu som si doniesla domov len žlté konáre a oni vo vode začali rásť!
Mala som aj iné, ale neprežili. Je mi smutno za bonsajom a slnečnicou Górdnom.
Ale mám toho veľa aj v kancelárii, hlavne sa vytešujem z brečtanu.
Mám tu aloe vera čo mi mama priniesla lebo je to vraj liečivé na rôzne poranenia ale v živote som z tých listov ešte neodrezal ale cítim, že sú šťavnaté.
Jéj, si pamätáš, že som im dávala mená!
Odvtedy pomenované sčasti umreli, sčasti sa mi začali pliesť, takže teraz sú všetky vcelku bezmenné :-
A v nedeľu som zrovna presádzala, takže teraz mám všetky sukulenty v dvoch korýtkach, sú rôzneho pôvodu
A keď už som bola v tom raslinnom ošiali, kúpila som ešte šesťbalenie levandule, ale z toho je len jedna izbová, v kuchyni, zvyšok na balkóne. A na balkóne mám ešte aj zlatoočko, ako náhradu za tuju, moje nechcené a už mŕtve dieťa :-
Mam 18 ks, zalievam 1x tyzdenne, vacsinou aj s hnojivom, niektore som si namnozila a niektore vymenila na swapoch, niektore kupila. mam rada vsetky moje rastlinky.
Mam jednu rastlinu na balkone. Podla toho co mi hovorili v obchode tak by mala byt indoor, ale tam mi skoro vykapala, tak som ju dal na balkon, obtrhal som zdochnute konare a uz sa jej celkom dari. Netusim co to je, ale frajerka hovorila, ze nieco lokalne Taiwanske. Zalievam ju 2x tyzdenne (opat v obchode tvrdili, ze staci raz tyzdenne co z mojej skusenosti nestaci).
Mal som toho predtym viac, ale stahoval som sa a hlavne to bolo napadnute nejakym bordelom a nechcelo sa mi to uz riesit. Keby sa usadim longterm tak si urcite nakupim toho viac ale pri mojom zivotnom style to momentalne nedava zmysel.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
potom mám sukulenty - dva normálne kaktusy a opunciu, zatiaľ nemajú mená tie polievam raz za dva týždne. tie mám z Luka:sh mám tak pomenej kvetov kvoli mačke, lebo ich zvykne obžierať až kým tú rastlinu nezabije a mne je to vždy ľuto a zároveň sa bojím o mačku..
ale našla som pre kvietky safe space v knižnici a cica v poslednej dobe seká dobrotu, tak budem ešte rozširovať zbierku
Polievam ich raz za týždeň, v zime menej.
A postupne som si ich nakúpila alebo dostala, Ernesta ešte niekedy na 17.te narodeniny a tučnolisty este na výške, keď Katedra fyziológie rastlín robila burzu a tú vŕbu som si doniesla domov len žlté konáre a oni vo vode začali rásť!
Mala som aj iné, ale neprežili. Je mi smutno za bonsajom a slnečnicou Górdnom.
Ale mám toho veľa aj v kancelárii, hlavne sa vytešujem z brečtanu.
Odvtedy pomenované sčasti umreli, sčasti sa mi začali pliesť, takže teraz sú všetky vcelku bezmenné :-
A v nedeľu som zrovna presádzala, takže teraz mám všetky sukulenty v dvoch korýtkach, sú rôzneho pôvodu
A keď už som bola v tom raslinnom ošiali, kúpila som ešte šesťbalenie levandule, ale z toho je len jedna izbová, v kuchyni, zvyšok na balkóne. A na balkóne mám ešte aj zlatoočko, ako náhradu za tuju, moje nechcené a už mŕtve dieťa :-
Mal som toho predtym viac, ale stahoval som sa a hlavne to bolo napadnute nejakym bordelom a nechcelo sa mi to uz riesit. Keby sa usadim longterm tak si urcite nakupim toho viac ale pri mojom zivotnom style to momentalne nedava zmysel.